۱۱ مرداد در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره) سال۶۰⬅️بعدازظهر،سیدمحمدباقرحکیم آمد و درباره نیازهای مجاهدان عراقی از من کمک خواست. با آقای سیدمهدی هاشمی، تلفنی صحبت کردم و خواستم بیشتر توجه کند. ایشان یکی از مسئولان ستادکمک به نهضتهای آزادیبخش است. شهید محمد منتظری هم عضو دیگر بود، که جایش خالیاست. سال۶۱⬅️آقای محسن رفیق دوست آمد. […]
۱۱ مرداد در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره)
سال۶۰⬅️بعدازظهر،سیدمحمدباقرحکیم آمد و درباره نیازهای مجاهدان عراقی از من کمک خواست. با آقای سیدمهدی هاشمی، تلفنی صحبت کردم و خواستم بیشتر توجه کند. ایشان یکی از مسئولان ستادکمک به نهضتهای آزادیبخش است. شهید محمد منتظری هم عضو دیگر بود، که جایش خالیاست.
سال۶۱⬅️آقای محسن رفیق دوست آمد. شنیده بود که آقای [میرحسین]موسوی با وزارت ایشان برایسپاه موافق نیست. گفتم که من بیاطلاعم.
سال۶۲⬅️ آقای [صادق]خلخالی به انجمن حجتیه و آقای[محمود]حلبی [مؤسس انجمن حجتیه] که همه فعالیتهایشان را تعطیل کردهاند، حمله نمود. گروهی از وزرای رادیکال آمدند و از تصمیم عزل [آقای محمد سلامتی] وزیر کشاورزی وجابجایی آقای [محمد تقی] بانکی [وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه] و آقای [محسن]نوربخش [رئیس بانک مرکزی] ناراضی بودند. ضمن اینکه از استعفای وزرای بازرگانی و کارخوشحال بودند.
سال۶۳⬅️قای [محمد] عبائی[خراسانی] و آقای [محمد] جعفری آمدند. از اظهارات آقای [احمد]آذری قمی در مجلس، علیهدفتر تبلیغات [اسلامی قم] گله داشتند و خواهان اجازه دفاع بودند.آقای دعائی از حزب[جمهوری اسلامی] یزد آمد و ازمخالفتهای آقای [محمد علی] صدوقی با حزب و اینکه آقای [شیخ فضلالله]محلاتی مانع دبیریآقای ناصری میشود، گله داشت
سال۶۵⬅️از نیروی هوایی سپاه اطلاع دادند که دیشب نتوانستهاند، موشک را به بغداد بزنند و امکان دارد امشب بتوانند. با مشورت با آقایان خامنهای، میرحسین موسوی و احمد آقا، قرار شد بر فرض آمادگی موشک، قبل ازاینکه عراق حرکت جدیدی نکند، پرتاب نکنیم. با توجه به نظرات امام سعی میکنیم از شدت جنگ شهرها جلوگیری شود. دو روز است که حرکتی نکردهاست.
آقای کنگرلو اطلاع داد که هواپیمای آمریکایی حامل ۲۴۰ قطعه هاک در مقابل آزادی یک گروگان آمریکایی از لبنان روز دوشنبه به ایران میآید؛ مطمئن نیستم. بنا بود ۲۴ ساعت پس از آزادی گروگان بیاورند. اگر اینها را بدهند، نشانه کم شدن خصومت آمریکاییهاست، چون توان پدافند هوایی ما را زیاد می کند.
سال۶۶⬅️جمعی از ]اعضای[ شورای مرکزی جهاد سازندگی آمدند. از رد لایحه ادغام وزارت کشاورزی در جهاد گله دارند. از آنها دلجوئی کردم و قول دادم از جهاد دفاع کنیم. امروز عملیات دفاعی ارتش از میمک را بزرگ کردیم، برای نشاط دادن به مردم که در اثر فاجعه مکه دمغ شدهاند و مؤثر افتاد.شب سران قوا در دفتر آیتالله خامنهای جلسه داشت. درباره عکسالعمل ما در مقابل جنایت سعودیها نسبت به حجاج ایرانی بحث شد. قرار شد در حدی باشد که به جنگ منتهی نشود و تبلیغات ضدسعودی هم باشد
سال۶۷⬅️ آیت الله خامنه ای از جبهه تلفن کردند و پیشنهاد داشتند اجازه عملیات به نیروها بدهم. گفتم احتمال درگیری بدون هدف درست و تلفات فراوان دو طرف می رود و به علاوه نیاز به اجازه امام دارد؛ علاوه بر بررسی مصلحت.عصر احمدآقا آمد و گفت آقای خامنهای به ایشان هم تلفن کرده اند و همین پیام را به امام دادهاند و امام نظر مخالف دادهاند و گفتهاند ما اعلان کردهایم در صلح جدی هستیم و برای مردم خودمان هم سوال انگیز است؛ در حد مقابله به مثل عمل شود
سال۶۸⬅️ در مورد برنامه مراسم تنفید فردا و برگزاری اجلاسیه فوقالعاده مجلس خبرگان برای تأیید مجدد رهبری براساس قانون اساسی اصلاح شده، با آقای خامنهای و شورای نگهبان مذاکره شد
سال۶۹⬅️برنامه فارسى رادیو بىبىسى را گرفتم؛ اطلاعى از حمله عراق به کویت نداد. برنامه فارسى رادیو صدای آمریکا که در ساعت شش و نیم صبح شروع شد، پس از گذشت چند دقیقه از شروع پخش اخبار، از حمله عراق اطلاع پیدا کرد و گفت که مطلع شدیم نیروهاى عراق از مرز کویت گذشتهاند؛ حادثه مهمى است.
با رهبرى تلفنى مذاکره کردم؛ قرار شد در موضعگیرى عجله نکنیم و جلسه شورایعالى امنیت را تشکیل دهیم. عصر شورایعالى امنیت ملی در دفتر مطالعات و تحقیقات وزارت امورخارجه، براى بررسى تجاوز عراق به کویت جلسه داشت. فرماندهان نظامى و مدیران وزارت امورخارجه هم بودند؛ مقرر شد اعلامیه بدهیم و محکوم کنیم و به نیروها آماده باش داده شود.تفسیر این بود که عراق از این اقدام خسارت خواهد دید و به نفع ما تمام مىشود.
سال۷۱⬅️آقای کلیم صدیقى، [مدیر انستیتوی اسلامی لندن و موسس پارلمان مسلمانان انگلستان] و دو نفر از همکارانش، همراه آقای [سعید] رجایى خراسانى، [نماینده تهران و نماینده سابق ایران در سازمان ملل] آمدند. گزارش فعالیتهاى خود منجمله پارلمان اسلامى مسلمانان انگلستان را دادند و براى ادامه کار کمک مالى خواستند. مدعىاند مرکز خوبى براى هماهنگی در بسیج امکانات مسلمین است.
سال۷۲⬅️آقاى [سیدمحمدباقر] مُهرى از کویت آمد. اوضاع آنجا را گفت و از مزاحمت حزباللهىهاى کویت و وزارت اطلاعات شکایت داشت و استمداد کرد.
سال۷۳⬅️تبلیغات مربوط به انفجار [مرکز یهودیان] آرژانتین کم شده، ولى تمام نشده است. آقاى [احمد] شفیعى از وزارت اطلاعات آمد. گزارش وضع پرونده وقار را داد و از دکتر [غلامعلی] افروز، [رییس دانشگاه تهران] گفت. شب میهمان آقاى ناطق[نوری، رییس مجلس] بودیم. با آقاى [محمد] یزدى، [رییس قوه قضاییه]، درباره ادامه کار ایشان، پس از اتمام این دوره در چند روز آینده، صحبت شد. قرار شده بماند. درباره مهدى نحوى، متهم به بمبگذارى در حرم امام رضا(ع) که دیروز دستگیر شده و امروز مرده است، صحبت کردیم. در درگیرى مجروح شده بود
سال۷۴⬅️مدیران شرکت فروشگاههای زنجیرهای رفاه آمدند. گزارش اقدامات و برنامههای تأسیس فروشگاهها در تهران و شهرستانها با مشارکت با دیگران را دادند. هنوز اقدام درستی نکردهاند؛ مرعوب عظمت کارند.
سال۷۵⬅️برای مراسم هفته وحدت، به حسینیه مرکز [ارتباطات اسلامی]، متعلق به نهاد رهبرى، در کنار مصلاى تهران رفتم.محسن هم با من بود. مىگفت در جایگاه هیأت رییسه، هنگام سخنرانى من در کنارم، نماینده کشور سوریه که رییس دانشگاه اسلامى آنجاست و فرد دیگرى از مالزى، چُرت مىزدند.
آقاى [حسین] مظاهرى، رییس حوزه علمیه اصفهان و فرزندش آمدند. از برخوردهاى آقاى [جلالالدین] طاهرى، امام جمعه اصفهان و همفکرانش شکایت دارد و [آقای اسحاق جهانگیری]، استاندار را هم طرفدار آنها مىداند؛ اگرچه ظاهراً احترام ایشان را هم دارد
سال۷۶⬅️آقاى [عباس] آخوندى، [وزیر مسکن و شهرسازی] آمد. از شکایتی که از شهردارى تهران به رهبرى کرده است، دفاع کرد. مدعى است تخلفات زیادى داشتهاند؛ ولی در مقابل سئوال من که چرا مجلس در موضوع تحقیق و تفحص از شهردارى به تخلف مشخص دست نیافتند، جوابى نداشت. از من خواست براى جبران روحیه آقاى ناطق نوری و دوستانش کمک کنم. توضیح دادم که بخش مهمی از فاصله را خودشان به وجود آوردند.
عصر دکتر ولایتى، [وزیر امورخارجه] آمد و گفت، حکم مدیریت بیمارستانى [= مسیح دانشوری] را براى خدمت بعد از وزارت گرفته است.
. آقاى [علی] فلاحیان، [وزیر اطلاعات] آمد و از ضعف و کم تجربگى بعضى از افراد نامزد وزارت [اطلاعات]، اظهار نگرانى کرد
Tuesday, 28 June , 2022