۱۳ مرداد در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره) سال۶۰⬅️جلسه غیر رسمی غیر علنی برای مشورت در امرنخست وزیری آقای باهنر داشتیم. عدهای از دوستان به دلیل روحانی بودن و ادعای کم تحرکبودن ایشان، مخالف بودند و عدهای به خاطر عدم مشورت قبلی با آنها. آقای سجادی آمد. دو سند زمین ۴۰۰ متر مربعی برای طلاب […]
۱۳ مرداد در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره)
سال۶۰⬅️جلسه غیر رسمی غیر علنی برای مشورت در امرنخست وزیری آقای باهنر داشتیم. عدهای از دوستان به دلیل روحانی بودن و ادعای کم تحرکبودن ایشان، مخالف بودند و عدهای به خاطر عدم مشورت قبلی با آنها. آقای سجادی آمد. دو سند زمین ۴۰۰ متر مربعی برای طلاب قم بهایشان دادم.احمد آقا [خمینی] تلفن کرد و درباره ترکیبکابینه، حرف داشت. آقایان [مرتضی]الویری و [اسدالله]بیات تلفن کردند و درباره مراسم چهلم۷۲ شهید و مخالفت بعضی از رفقا، با نخست وزیری آقای باهنر صحبت کردند. آخر شب،آقایان رجائی و باهنر تلفن کردند و از این مخالفتها نگران بودندقرار شد فردا فکری بکنیم.
سال۶۱⬅️در جلسه شورای عالی دفاع آقای ظهیرنژاد به نیروی زمینی و سپاهاعتراض داشت و خودش طرحی ارائه داد و آنها جواب دادند. کار و طرح آنها تأیید شد و من بعدازجلسه مصاحبه کردم. عدم توفیق در عملیات رمضان باعث بروز انتقادات شده است. آنها کهعجلهداشتند و نسبت به تأخیر عملیات معترض بودند اکنون متوجه شدهاند که جنگیدن در خاک دشمن بهآسانی جنگ در زمین و خاک خودی نیست و بخصوص در رزمندگان که خود واقعیتهای جبهه رامیبینند واقع بینی بیشتر میشود.آقای محسن رضایی هم از حرکتهای معارض سپاه گله داشت. آنها قدرت و اختیار زیادمیخواهند و جو جامعه و مجلس مخالف است
سال۶۲⬅️آقای مهندس [رجبعلی]طاهری [نماینده کازرون] مطالبی راجعبه دادگاه انقلاب شیراز داشت و از تندروی آنها انتقاد میکرد. افسری از تسلیحات ارتش آمد و میخواست، برای پسرش ـ که به اتهام همکاری با گروهکها،بازداشت شده ـ شفاعت کنم؛ طبق معمول ذیل نامهاش، از دادستان انقلاب خواستم که رسیدگیکند. از اول انقلاب تاکنون، معمول من، این است که به این گونه مراجعات، ترتیب اثر میدهم وگاهی هم موثر میشود؛ لذا این گونه مراجعات، خیلی زیاد دارم و لابد بی مفسده هم نیست ولی درمجموع، فکر میکنم، ارجح باشد
سال۶۳⬅️احمد آقا آمد. گفت [محسن رضایی] فرمانده سپاه به امام نامه نوشته و وضع جبههها و عملیات راتوضیح داده است، و از فشاری که برای انجام عملیات وارد میآید، گله کرده و گفته به ما اگر مهلت بدهید، دو ساله جنگ را با پیروزی تمام میکنیم
رسانههای جمعی فرانسه، تلاش دارند ایران را شریک یا عاملاصلی هواپیماربائی اخیر معرفی کنند. ما هم به روزنامه جمهوری اسلامی پیشنهاد کردیم که جوابتبلیغات دروغ و موذیانه داده شود. تهاجم متقابل کنند که فرانسه زیر سئوال برود.
سال۶۴⬅️ آقای [محمد]هویدا سفیرمان در بلژیک آمد و از وزارت خارجه به خاطر خاتمه دادن به خدمت ایشان گلهمند است. آقای [ابوالفضل]توکلیبینا آمد و از کنار گذاشته شدن نیروهای بازاری گلهمند بود و به دولت انتقاد میکرد.
سال۶۵⬅️آقای نخستوزیر اطلاع داد که هواپیمای آمریکایی حامل قطعات هاک وارد ایران شدهاست. بالاخره پوزه ریگان را به خاک مالیدم و علیرغم شعاری که میدهد که در مورد گروگانگیری باج نمیدهد، باج مهمی داد. گرفتن مسائل پدافندی مثل هاک از دشمنی مثل آمریکا مهم است. این را مرهون مجاهدات مسلمانان مجاهد لبنان هستیم۱. انشاءالله بتوانیم قسمتی دیگر از نیازها را بگیریم.
سال۶۶⬅️دکتر روحانی آمد. از اداره سیاست خارجی انتقاد کرد که مرتباً دشمن اضافه میشود و درگیری جدید و مخصوصاً از مسائل جدید با انگلیس و فرانسه و سعودی نام برد و خلاصه مذاکراتش با فرماندهان سپاه در مورد مسائل اختلافی را نقل کرد. درباره جنگ مذاکره نمود
سال۶۷⬅️عصر آقای فلاحیان [قائم مقام وزیر اطلاعات] آمد. گزارش بازدید و بازجویی از منطقه غرب و واحدهای عقب نشسته را داد و قرار شد پرونده ها را به دادگاه بدهد و در تأسیس بازرسی تعجیل شود و جمع بندی از ضربه به منافقین در عملیات مرصاد داد. شب آقای [سید منصور] رضوی رئیس سازمان امور اداری و استخدامی آمد . گفت برای حل مشکلات اداری رزمندگان در جبهه دفاتر تأسیس کرده و قرار شد روی درجات و حقوق افراد سپاه کار کند.
سال۶۸⬅️صبح زود از وزارت خارجه اطلاع دادند که دیشب از طرف آلمان و عمان تماس گرفتهاند و خواستهاند که در مسأله لبنان دخالت کنیم و نگذاریم که اعدام آمریکاییان انجام شود و از طریق سلطان قابوس گفته بودند که آنها هم به اسرائیل فشار میآوردند که شیخ [عبدالکریم] عبید [امام جمعه جبشیت] را آزاد کنند. گفتم جواب بدهند حال که از لحن تهدید دست برداشتهاند، اقدام میکنیم.
در گزارشهای صبح، لحن تبلیغات آمریکا و انگلستان عوض شد و خبر از حل مشکل با کمک ایران دادند.
سال۶۹⬅️آقای [خلیل]تورگوت اوزال، رییسجمهور ترکیه تلفن کرد و درباره تجاوز عراق و کویت نظرخواهى کرد. او از اعلامیه دیشب عراق اظهار نارضایتى نمود و گفت با [ملک]فهد[پادشاه عربستان سعودی] و [جرج]بوش[رییسجمهور ایالات متحده] و [حافظ]اسد[رییسجمهور سوریه]در تماس است. مطرح شد که براى مشاوره به ایران بیاید و یا کسى را بفرستند.
سال۷۰⬅️آقاى [عبدالحسین]وهاجى، [وزیر بازرگانی] و مهندس [مصطفی]هاشمى[طبا]، مسئول کمیته توسعه صادرات آمدند. آقاى هاشمى از محکومیت اخیر به ده سال زندان، به شدت شکایت دارد و حق هم با اوست؛ خطى برخورد کردهاند
سال۷۱⬅️دکتر [محسن] نوربخش، [وزیر امور اقتصادی و دارایی] آمد. نوعى گله کرد از برخورد من در جلسه قبل که بانکها و او را در مسایل اختلافى با سایر وزرا، در مورد تخصیص ارز محکوم کرده بودم.
سال۷۳⬅️اعضای هیأت مدیره شرکت تعاونى پسته رفسنجان آمدند. استمداد کردند براى نپرداختن عوارض بیست تومان بر هر کیلو پسته صادراتى که گفتم قانون است و راهی ندارد. مىشود گذشتهها را بعداً پرداخت و از امروز به بعد، باید بپردازند.آقاى بشارتى، [وزیر کشور]، اعلام داشته که قزوین از استان زنجان جدا و به استان تهران ملحق شده است؛ گرچه وزارت کشور نمىتواند چنین تصمیمی بگیرد، ولى در تسکین اوضاع موثر بوده. گفتم در اخبار شب، این خبر پخش نشود، چون احتیاج به تصویب هیأت دولت دارد و بهعلاوه، نوعى باجدهى است، ولى شب ایشان، تلفنى گزارش را داد و انتظار داشت که در ساعت ده ونیم، یک بار دیگر پخش شود. به دبیرخانه شوراى عالى امنیت ملی که مدیریت حادثه را به عهده گرفته است، گفتم خبر خوانده شود.
سال۷۵⬅️در خبرها، پیروزى رسول خادم در [مسابقات کشتی المپیک تابستانی ۱۹۹۶] آتلانتا و گرفتن مدال طلاى المپیک و اجراى سرود ایران در قلب آمریکا، باعث خوشحالى شد.در گزارشها، مطرح شدن احتمال جدى نقش ایران در انفجار عربستان۱، حکایت از شیطنتى دارد. آقاى دکتر ولایتى، [وزیر امورخارجه]، تلفنى خواست که با رهبرى در مورد شروع تهدیدهاى آمریکا و انتخاب راه علاج صحبت کنم.راى مراسم عید میلاد پیغمبر(ص) به دفتر رهبرى رفتیم. میهمانهاى هفته وحدت و سُفراى خارجى هم آمده بودند. در شعارها جمع زیادى تعمدى داشتند که من را هم با شعار معمول «خامنهاى زنده باد، هاشمى پاینده باد»، زیاد مطرح کنند. به نظرم رسید که مناسب نیست، در جلسه رهبرى اینگونه عمل شود.
سال۷۶⬅️به دفترم مراجعت کردم. آقایان ترکان، فروزش و نعمتزاده آمدند. چون در کابینه جدید نیستند، به نظرم کمی افسرده مىآمدند. درباره کابینه صحبت کردیم. پیشنهاد دادند که بنیاد آفریقا را تأسیس کنند؛ پذیرفتم.
آقاى خاتمى، تلفنى نتیجه مذاکراتم با رهبرى در مورد وزارت اطلاعات و کشور را پرسید.
آقاى میرزاده گفت که در دانشگاه مشغول تدریس شده و گفت شایع شده که بناست به مدیریت بنیاد مستضعفان منصوب شود، ولى صحت ندارد.
آقاى دکتر [علی] لاریجانى، [رییس سازمان صدا و سیما] آمد. از چپ بودن اکثریت اعضاى کابینه آقاى خاتمى، اظهار نگرانىکرد. خواست به نحوى در بحثهاى شوراى عالى امنیت ملى، نظرم مطرح شود
آشیخ حسن صانعى، [رییس بنیاد ۱۵ خرداد] آمد. از خدمات مهم دوران مسئولیت من، اظهار تشکر و قدردانى کرد و گفت آشیخ یوسف [صانعی]، از اینکه آقاى خاتمى به دیدن بعضی از آیات قم رفته، ناراحت است و انتقاد مىکند۵
- منبع خبر : سایت آیت...
Friday, 5 March , 2021