ایشان نیز برای ماندگاری این صفحه تلاش نمود. جناب موسی زنگنه هم برای مدتی مسؤلیت این صفحه را بر عهده داشت… به هر حال من هم به عنوان یکی از اعضای شورای نویسندگان با نصیر همکاری داشتم. پرسش: تاثیر گذاری این نشریات بر فضای ادبی بوشهر را چگونه می بینید؟ پاسخ: استان بوشهر دارای سابقه […]

ایشان نیز برای ماندگاری این صفحه تلاش نمود. جناب موسی زنگنه هم برای مدتی مسؤلیت این صفحه را بر عهده داشت…
به هر حال من هم به عنوان یکی از اعضای شورای نویسندگان با نصیر همکاری داشتم.

پرسش: تاثیر گذاری این نشریات بر فضای ادبی بوشهر را چگونه می بینید؟
پاسخ: استان بوشهر دارای سابقه ای طولانی در چاپ نشریه است که می توان از نشریه های:طلوع،مظفری،ندای حق،خلیج ایران،عرشه،ندای جنوب،سنگلاخ،نور افشان،دریا کنار و پست خلیج نام برد. این نشریات تا قبل از سال ۱۳۳۲ چاپ می شدند ولی بعدا تعطیل گردیدند. اولین نشریه ای که با گذشت زمانی نسبتا طولانی در بوشهر چاپ شد( آیینه جنوب)بود که در سال ۷۳ با مدیریت جناب محمد دادفر روی پیشخوان قرار گرفت.ولی بعدا تعطیل شد .
هفته نامه (نسیم جنوب) نیز در سال ۷۶ مجوز چاپ گرفت،علاوه بر مدیریت خوب جناب یونس قیصی
زاده حضور استاد منوچهر آتشی در بخش ادبی این نشریه از برجستگی های آن بود.
(پیام جنوب)و (پیغام )نیز در سال ۱۳۷۷ مجوز چاپ گرفتند.هفته نامه( نصیر بوشهر )و( لیان) هم در سال ۷۸ فعالیت خود را آغاز نمودند.
به باور من نخست سه هفته نامه ی نسیم و پیغام و نصیر بر فضای ادبی بوشهر تاثیر فراوان داشتند .آن هم به جهت حضور جناب منوچهر آتشی و سپس حسن آرش نیا در نسیم جنوب،حضور جناب رضا معتمد در پیغام که ایشان هم مدیر مسؤول نشریه و هم از شاعران برجسته ی استان بود و همچنین حضور جناب امید غضنفر در هفته نامه ی نصیر بوشهر(البته جناب امید غضنفر با نشریات مختلف همکاری داشت) و همکاری در انتشار (بوشهر نامه) از فعالیت های به یاد ماندنی این شاعر و انسان ارزشمند است.
همچنین نمی توان نقش نشریه پیام عسلویه به جهت حضور شاعر توانا،علی هوشمند در جایگاه مدیریت آن و حضور بعضی دوستان دیگری که با صفحه ی ادبی آن نشریه همکاری می کردند را نادیده گرفت.
سایر نشریات نیز کم و بیش بر فضای ادبی بوشهر بی تأثیر نبودند…

پرسش : دیدگاه شما نسبت به نقش انجمن ها در روند فعالیت های ادبی چیست؟
پاسخ : به باور من نقش انجمن ها در روند فعالیت های ادبی در استان قابل ستایش است.هر چند بعضی از شاعران نیز به در خلوت به غنای فرهنگی و ادبی خود می افزودند…
@جلسات ادبی همچون دوشنبه های هفته نامه ی نسیم جنوب چه آن هایی که در طبقه فوقانی ساختمانی واقع در نزدیکی های چهار راه نادر که ( در طبقه همکف آن چاپخانه ولیعصر بود ) و چه جلساتی که در دفتر همین هفته نامه در پاساژ مصلحیان بر گزار می گردید و مسئولیت این جلسات را استاد آتشی بر عهده داشت. همچنین ادامه ی همین جلسات در دفتر نسیم جنوب که با مدیریت استاد حسن آرش نیا و حضور شاعران ارزشمندی همچون بانو مینا در علی،مهری کرمی،زهرا رضایی طرحانی،فرح راورد شیری که از اعضای دائمی این نشست ها بودند و شاعران ارزشمند دیگری نیز در این نشست ها شرکت می کردند. باید گفت این جلسات از لحاظ کیفی بسیار پر بار بود.
@جلسات (انجمن اهل قلم) با مدیریت استاد محسن شریف در دفتر کارشان که در شکری بود و شاعران و نویسندگان ارزشمندی همچون،اسکندر احمد نیا،سیامک و سینا برازجانی،ارسلان باقری،احسان احمد زاده،بانو رها رفاهی و … در آن حضور فعال داشتند.این جلسات بیشتر در زمینه های شعر و داستان فعالیت می کرد و دوستانی هم که از شهرستان های دیگر می آمدند در این جلسات شرکت می نمودند.
@نشست هایی که با نام (شبانه های شرجی) در مجتمع فرهنگی سابق در زمان استاد آتشی برگزار می گردید و جمع کثیری از هنرمندان و هنر دوستان در آن حضور می یافتند به طوری که در سالن جایی برای نشستن نبود
@جلسات( انجمن دوستداران حافظ) با مدیریت دکتر عباس عاشوری نژاد و همسر گرامی شان، همراه با نقش سازنده و تاثیر گذار جناب دکتر معتمد ، دکتر رضایی،دکتر بصری و … ،باید گفت این جلسات در بالا بردن سطح آگاهی حافظ شناسی نقش به سزایی داشت و دارد. به خصوص شرح غزل های حافظ در این جلسات توسط اساتید بزرگوار و ارزشمند…همراه با اجرای جناب بهنام هنری با خوانش سروده های شاعران توسط ایشان و یا توسط خود شاعران حاضر در جلسه که طراوت خاصی به این نشست ها می دهد.
@جلسات دفتر هفته نامه ی پیغام،که جناب دکتر معتمد،دکتر عباس عاشوری نژاد،جناب محسن شریف،بانوی گرامی دکتر پرهیز گاری،جناب حشمتی و جمعی دیگر از بزرگان فرهنگی در آن شرکت می نمودند.
@جلسات(هفت اقلیم)هفته نامه نصیر بوشهر
این جلسات همان گونه که گفته شد با مدیریت جناب امید غضنفر و همکاری دیگر دوستان برگزار می شد .
زمانی هم که جناب غضنفر با قسمت فرهنگی شهرداری همکاری می کرد جلساتی پر باری در ساختمان پسماند شهرداری برگزار می گردید که به یاد ماندی ست.
@نشست های ادبی( حوزه ی هنری) که این نشست ها هم پر بار بود و شاعران و هنرمندان و هنر دوستان خوبی در این جلسات شرکت می کردند به خصوص در زمان مدیریت جناب سید زاده و پارسایی فر که مدیریت جلسات را زمانی جناب اسکندر احمد نیا و سپس آقای غلامرضا ابراهیمی بر عهده داشتند البته قبل از این عزیزان بزرگان دیگری نیز این جلسات را هدایت می نمودند.
@جلسات (سالن ارشاد) با مدیریت جناب صالح دروند و با همکاری،جناب رضا معتمد،علیرضا، عمرانی،علی هوشمند،مجید عابدی که تعدادی دیگر از شاعران مطرح در آن نقش آفرین بودند.
@جلسات ادبی (فرهنگسرای چاه‌کوتاهی)که با مدیریت ارزشمند جناب دکتر عبدالله رییسی برگزار می گردید و می توان گفت یکی از جلسات پر بار و تاثیر گذار ادبی بود که در مدتی کوتاه هنرمندان و شاعران خوبی جذب این جلسه شدند به گونه ای که شاعران و هنرمندانی از سایر شهرستان ها و استان های همجوار در آن حضور می یافتند.
@جلسات( کافه آوان) که با همکاری بانو صمصامی برگزار می شد . جناب غضنفر وجناب عمرانی و گاهی شاعران دیگر همچون بانو درعلی و … مدیریت جلسه را بر عهده می گرفتند، هنرمندان و شاعران ارزشمندی در این جلسات حضور می یافتند،ولی نقش بانو درعلی،بانو راوردشیری،بانو کرمی در آن پر رنگ بود.
@جلسات( مدرسه ی سعادت) که با تلاش جناب انصاری و بعضی از دوستان دیگر برگزار می گردید و در حقیقت بیشتر نقد داستان و آموزش اصول داستان نویسی بود و در آن نویسندگان ارزشمندی حضور داشتند که می توان از جناب انصاری،حسین پور صفر ،محمود بدیه نام برد البته نویسندگان ارزشمندی هم از برازجان تشریف می آوردند که بر غنای جلسات افزوده بودند
# جلسه ادبی کافه( مام برگر) که نزدیکی های بوشهر شناسی بود و مدیر کافه را بانو صدیق زاده بر عهده داشت توسط بانو زهرا رضایی طرحانی و بانو مهرنوش ذوالفقاری مدیریت و برگزار می گردید که دوستان و هنرمندان با ارزشی در آن حضور داشتند و بانو سحر هاشمی و شاگردان هنرمندش پایه های ثابت این نشست ها بودند.که بعد از تعطیل شدن آن کافه همین جلسات در ساختمانی روبروی دفتر آموزش و کتابخانه اداره بندر ادامه یافت.
@جلسات ادبی (کتابخانه خلیج فارس) با مدیریت جناب دکتر مجید عابدی انسان/شاعر ارزشمند و دوست داشتنی بر گزار می گردید که در ارتقای سطح فرهنگی و ادبی دوستان بسیار موثر بود.
@نشست هایی که در منزل شخصی دوستان برگزار می گردید که می توان از جلسات خوب و پر باری که در منزل جناب آقای جابری زاده همسر بانو راوردشیری دایر می گشت نام برد،این جلسات نیز با مدیریت جناب غضنفر و جناب علیرضا عمرانی بود که اساتید ارزشمندی همچون جناب محسن شریف و اسکندر احمد نیا،بانو درعلی ،مرجان پیران و تعدادی دیگر از شاعران ارزشمند در آن حضور می یافتند…

  • نویسنده : مرتضی زندپور نصیربوشهر انلاین