این روزها جای خالی برخی سیاستمداران در فضای عمومی جامعه خالی است؛ سیاستمدارانی که ناخواسته به کنار رفتند و کارشناسان معتقدند برای حل مشکلات باید به میدان وارد شوند اگر چه همگان از دلیل کنار رفتن آنها خبر دارند اما مهم آن است که دولت به همفکری با آنها نیاز دارد. علی لاریجانی از جمله […]

این روزها جای خالی برخی سیاستمداران در فضای عمومی جامعه خالی است؛ سیاستمدارانی که ناخواسته به کنار رفتند و کارشناسان معتقدند برای حل مشکلات باید به میدان وارد شوند اگر چه همگان از دلیل کنار رفتن آنها خبر دارند اما مهم آن است که دولت به همفکری با آنها نیاز دارد.

علی لاریجانی از جمله این شخصیت‌هاست که پس از رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری ترجیح داد فعالیت زیادی درعرصه علنی نداشته باشد. نکته قابل توجه آنجاست که علی لاریجانی همواره در دایره اصولگرایی تعریف می‌شد تا زمان انتخابات مجلس دهم که در لیست امید اصلاح‌طلبان جای گرفت و باز هم رئیس شد. از آن برهه به بعد اصولگرایان با او زاویه پیدا کرده و لاریجانی را خودی ندانستند اما اصلاح‌طلبان در نقش میزبان قدرشناس از لاریجانی حمایت کردند. شاید همین تغییرات بود که سبب شد کرسی مهمی به لاریجانی تعلق نداشته باشد و او هم ترجیح دهد سکوت کند.

نگرانی‌ دلواپسان از حضور لاریجانی
اکنون نزدیک‌ترین انتخاباتی که علی لاریجانی می‌تواند درآن به ایفای نقش بپردازد انتخابات مجلس ۱۴۰۲ است. به نظر می‌رسد با توجه به حمایت‌هایی که پس از ردصلاحیتش از او شد، مشکلی برای حضور در مجلس نداشته باشد و تنها مانع، می‌تواند دلسردی او از حضور در قدرت باشد.
نخستین دغدغه دلواپسان اصولگرا حضور فعال اصلاح‌طلبان، میانه‌روها و اعتدالیون در انتخابات مجلس دوازدهم است چنانکه فارس می‌نویسد: «محمدرضا عارف رئیس شورای منحل شده سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در ضیافت افطار با اصحاب رسانه گفته بود که طرح این مسئله که آیا اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت می‌کنند یا خیر، یک سوال انحرافی است، ما یک جریان سیاسی در داخل نظام هستیم و حتما باید در انتخابات شرکت کنیم هر چند از نهادهای نظارتی گله‌های جدی داریم اما آنقدر ظرفیت این جریان و مردم بالاست که اگر قشر نخبه کشور با اصلاح‌طلبان نیایند جذب اصولگراها هم نمی‌شوند.»

از سوی دیگر دلواپسان اصولگرا از حضور لاریجانی هراس دارند و از هر طریقی سعی دارند او را از حضور احتمالی در این انتخابات منصرف کنند مانند خبرگزاری فارس که نوشته بود: «به نظر می رسد تشکیلات جبهه اصلاحات به ریاست بهزاد نبوی نگاهی به علی لاریجانی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده دارد. البته عضو جبهه اصلاحات ایران (نهاد اجماع‌ساز سابق اصلاح‌طلبان) می‌گوید شاید به علی لاریجانی به عنوان یک گزینه در مواقع اضطرار رجوع شود، اما علی صوفی وزیر دولت اصلاحات می‌گوید: برخی از گروه‌های اصلاح‌طلب می‌خواهند یک اصولگرا مثل لاریجانی را بیاورند و از او سهم بگیرند و به همین دلیل می‌خواهند فعالیت جبهه اصلاحات ادامه یابد.

وی ادامه می‌دهد: جریانی که می‌خواهد حضور بی‌قید و شرط در انتخابات داشته باشد به دنبال این است تا فردی را جایگزین رئیسی کند و به عبارتی مجدانه به‌دنبال باز پس‌گیری دولت هستند و به دنبال یک شخص اصلاح‌طلب هم نیستند. صوفی تاکید دارد که فعالیت جبهه اصلاحات ایران (نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان) به پایان رسیده اما چون برخی از اصلاح‌طلبان می‌خواهند از دل این تشکیلات حمایت از لاریجانی را بیرون بیاورند بر ادامه فعالیت آن اصرار ورزیده‌اند.» آنچه مسلم است لاریجانی نظر مثبت اصلاح‌طلبان را همراه دارد اما اینگونه نیست که کاندیدای صد در صدی اصلاح‌طلبان برای انتخابات پیش رو باشد. چرا که فضای سیاست در ایران سیال است و تا سال آینده سیب سیاست هزاران چرخ خواهد خورد و شاید تصمیم دیگری اتخاذ شود اما قدر مسلم نظر جمعی اصلاح‌طلبان نسبت به علی لاریجانی مثبت است.

  • منبع خبر : عصر فوری