“قنبریان، مدیرعامل عدم النفع یک میلیارد دلاری معادل ۳۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۱ به غول پتروشیمی ایران” پتروشیمی جم بعنوان یکی از شرکتهای مادرالفینی مگاسایز در جهان، چندین ماه است اسیر سوء تدبیر حاکم در وزارت کار شده است و بحران های بزرگی بر آن سایه افکنده است. این شرکت […]
“قنبریان، مدیرعامل عدم النفع یک میلیارد دلاری معادل ۳۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۱ به غول پتروشیمی ایران”
پتروشیمی جم بعنوان یکی از شرکتهای مادرالفینی مگاسایز در جهان، چندین ماه است اسیر سوء تدبیر حاکم در وزارت کار شده است و بحران های بزرگی بر آن سایه افکنده است.
این شرکت که تا فروردین سال ۱۴۰۱ به مدت قریب به ۹ ماه با سرپرستی علیزاده نماینده سابق روستای ورزقان که فردی ناآشنا به صنعت پتروشیمی اما وابسته به دولت قبل بود بدون توجه به فریاد دلسوزان شرکت وارد بحران تولید، فروش و ارزآوری از یکسو و مناقشات غیرحرفه ای با مجتمع های پتروشیمی همسایه همچون پتروشیمی مهر و فرساشیمی شده بود، بعد از تعطیلات عید با معرفی مدیر عاملی بظاهر از جنس پتروشیمی، انتظار روزهای بهبود را می کشید.
عبدالرحیم قنبریان مدیرعامل وابسته به دولت روحانی اما، گرچه ابتدا با حرفهای امیدوارکننده و پول پخش کردن و کت و شلوار ۱۰ میلیون تومانی دادن سعی در اعتمادسازی و جابازکردن بین مدیران و کارکنان پرتلاش جم کرد، اما بعد از گذشت دو ماه، توخالی بودن وعده های او در جهت افزایش تولید و فروش و برنامه ناپذیر بودن او بر همگان محرز شد، بطوریکه روند رو به رشد موجودی انبار و مخازن باعث بروز بحرانی جدید و موضع گیری شدید و مستمر مدیر مجتمع جم و اعلان وضعیت هشدار گردید.
بحران فوق با انتصاب یک فرد کاملاً ناآشنا و غیر متخصص به نام پوراسفندیاری بدون یک روز سابقه در امر بازرگانی و تدارکات پتروشیمی بعنوان معاون بازرگانی جهت تصدی ۵۰ هزار میلیارد خرید و فروش شرکت و نادیده گرفتن زحمات مدیران واحدهای فروش و تدارکات بغرنج تر گردید و دامنه ی بحران این شرکت بدلیل حرکتهای غیرحرفه ای و نفوذ دادن مشتریان و فروشندگان رانتی و سفارشی توسط او و مدیرعامل، افزایش صعودی پیدا کرد.
از طرف دیگر متاسفانه سوء تدبیر مدیرعامل فعلی در انعقاد قرارداد برای تعمیر یکی از بخشهای حیاتی واحد الفین به نام کلدباکس بعنوان قلب تپنده ی این شرکت مادر الفینی باعث ادامه ضرر ۹ میلیون دلاری در ماه این شرکت گردیده و بیم آن می رود تا انتهای سال ضرر حاصل از عدم تولید اتیلن، پروپیلن و پلی اتیلن این شرکت بیش از ۱۵۰ میلیون دلار معادل قریب به ۵ هزار میلیارد تومان گردد!!
مشکل به اینجا ختم نمی شود، بلکه سوء تدبیر مدیرعامل بی تجربه در بنگاهداری، باعث از مدار خارج شدن واحد ۴۰۰ هزارتنی MEG فرساشیمی و اخراج کارمندان و کارگران آن و قطع ارز آوری این واحد صنعتی پولساز و ارزآور و ایجاد بحرانهای اجتماعی در منطقه شده است که معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی طی نامه ای شکایت آمیز موضوع را به جناب آقای اوجی وزیر نفت، انتقال و درخواست کمک به رفع بحران کارگری و ارزی کرد. بحرانی که با راهکاری متکی بر همکاری دوطرفه، قابل مدیریت و ایجاد درآمدی معادل حداقل ۴۰۰ میلیون دلار بود ولی مدیرعامل ناآشنای جم، عدم همکاری و مخاصمات اقتصادی و سیاسی فیمابین دو شرکت را بر همکاری و حفظ اشتغال و درآمدزایی برای کشور ترجیح داد!
از طرف دیگر عدم قاطعیت و ضعف مدیر عامل و معاون مالی و عضو موظف هیئت مدیره پتروشیمی جم باعث شده تا شرکتهای زیرمجموعه پتروشیمی جم بطور خودسرانه و بدون اخذ مجوز از آن شرکت امور خود را اداره کنند که حاصل آن نیز بروز و ادامه بحران در دو پروژه اصلی این شرکت یعنی پروژه ۱۳ ساله ABS با ۷۵ درصد پیشرفت و پروژه ۵ ساله PDH با تنها دو درصد پیشرفت شده است و سرمایه گذاری بیش از ۱/۵ میلیارد دلار را معطل و عدم النفع سالانه قریب به ۸۰۰ میلیون دلار را به اقتصاد کشور تحمیل نمایند.
اما اکنون با استعفای وزیر ناآشنا و بی تجربه کار و رفاه اجتماعی که استعفایش مورد حمایت عقلانی دولت و شخص رییس جمهور هم بوده است، انتظار می رود در اقدامی ضربتی جناب آقای زاهدی وفا هرچه سریعتر نسبت به تعویض مدیرعامل وابسته به سیستم قبلی شرکت پتروشیمی جم از یکطرف و ترمیم هیئت مدیره با ورود مدیران شایسته و باتجربه اقدام نماید تا پتروشیمی جم بعنوان مهمترین شرکت وزارت کار در تامین حقوق بازنشستگان کشوری، خود باعث بروز بحران جدیدی در صندوق بازنشستگی کشوری و تاخیر در پرداخت مستمری های بازنشستگان نشود و از سوی دیگر با به سرانجام رساندن پروژه های شرکت، هرچه سریعتر درآمدهای بیشتری برای کشور و سهامداران خود تولید نماید. سرپرست محترم وزارت در نظر داشته باشند که تاخیر در رسیدگی به پتروشیمی جم عدم النفع روزانه حداقل ۳ میلیون دلار را به مجموعه وزارت کار تحمیل می کند!!!
- منبع خبر : نصیر بوشهر
Friday, 6 December , 2024