معصومه ابتکار، معاون اسبق رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، درباره حواشی مربوط به راهاندازی کلینیک ترک بیحجابی گفت: اولا که امیدوارم قانون عفاف و حجاب به هیچ عنوان از سوی دولت ابلاغ نشود. امیدوارم در فرصتی که از نظر قانونی وجود دارد، دولت تقاضای بازنگری در این قانون را داشته باشد و اجرای آن […]
معصومه ابتکار، معاون اسبق رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، درباره حواشی مربوط به راهاندازی کلینیک ترک بیحجابی گفت: اولا که امیدوارم قانون عفاف و حجاب به هیچ عنوان از سوی دولت ابلاغ نشود. امیدوارم در فرصتی که از نظر قانونی وجود دارد، دولت تقاضای بازنگری در این قانون را داشته باشد و اجرای آن متوقف شود.
دولت تقاضای بازنگری در قانون عفاف و حجاب را بدهد
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: امیدوارم این قانون اصلا اجرا نشود و دولت هم تقاضای بازنگری داشته باشد و کلا برگردد و لایحه دوباره از نو بررسی شود. در شورای عالی انقلاب فرهنگی همیشه این بحث را دوستان دارند که مسائل مربوط به حجاب را در چهارچوب قوانین و مقررات قرار دهند و متاسفانه یک نگاه مکانیکی و ابزاری هم به موضوع وجود دارد.
معاون اسبق رییسجمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: ما همیشه بحثمان این بوده است که نگاه قرآن به این موضوع را ببینید. آیا ما نگاه قرآنی را پیاده میکنیم یا نه. یک چیزی از خودمان در آوردهایم برای اینکه بتوانیم سیاستها و آن چیزیهایی که مد نظر خودمان است را پیش ببریم. ما الان نگاهی که به دخترانمان داریم اینگونه است که حتی در مدارس دخترانه حجاب را اجباری کردهایم و چرا در مدارس دخترانه اجازه داده نمیشود که وقتی مردی در مدرسه حضور ندارد و نامحرمی نیست، دختران حجاب را از سر بردارند؟ چرا فضایی را ایجاد میکنیم که دختران به جای اینکه فکر کنند این یک مسئله شرعی است و یک نرم و چهارچوب روابط اجتماعی آحاد جامعه است، احساس کنند که حجاب یک نوع کنترل، تسلط و جبر است؟
مگر نگاه قرآن دعوت به این نیست که اولا مردان نگاه خودشان را پایین بیندازند و رفتارهای آزاردهنده نداشته باشند؟
ابتکار خاطرنشان کرد: چرا ما باید چنین رویکردی را پیش ببریم؟ مگر نگاه قرآنی دعوت به یک رفتار و خلق و خوی خوب نیست؟ مگر دعوت به این نیست که اولا مردان نگاه خودشان را پایین بیندازند و رفتارهای آزاردهنده که از همان نگاه شروع میشود نداشته باشند؟ بعد قرآن اشاره به زنان دارد که نگاهشان را پایین بیاندازند و پوشش مناسبی داشته باشند که مورد آزار قرار نگیرند و به عنوان یک فرد عفیف و پاکدامن شناخته شوند. این صراحت رویکرد قرآن است.
وی ادامه داد: بارها و بارها قرآن کریم به بحث آزار اشاره دارد و اینکه زنان مورد آزار قرار نگیرند. ما این نگاه را کنار گذاشتهایم و یک نگاه صرفا ابزاری داریم و همه مسائل و مشکلات را در این خلاصه کردهایم، این اشتباه است. در ۴۰ سال هم نتیجه نگرفتهایم الان هم نتیجه نخواهیم گرفت و تنشهای اجتماعی را تشدید خواهد کرد و مورد قبول مردم نخواهد بود.
فضای مدارس را تعدیل کنیم تا موضوعات مختلف آنقدر به بچهها فشار وارد نکند
باید وارد گفتگو و فضای تعاملی با نسل جوان شویم
معاون اسبق رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: درخصوص بحث کلینیک هم دولت به درستی اعلام کرد که به دولت هیچ ارتباطی ندارد و فکر میکنم یک کار ابزاری است و بعید میدانم این مسئله جدی باشد. بهترین کاری که الان میتوانیم برای نسل جوان انجام دهیم این است که با آنها وارد گفتگو شویم و فضا را برای احساس امنیت و نشاط و حفظ عدالت بتوانیم برقرار کنیم.
وی تاکید کرد: اگر عدالت جنسیتی براساس همان برنامهای که ما در دولت دوازدهم شروع کردیم انشاءالله در دولت چهاردهم ادامه پیدا کند میتواند یک فضایی را ایجاد کند تا تنشها و تقابلها و رودروییها به حداقل برسد و وارد گفتگو و فضای تعاملی با نسل جوان شویم البته در همه مسائل، فقط تمرکزمان بر بحث حجاب نباشد و باید بتوانیم در مدارس فضا را تعدیل کنیم تا اینقدر این موضوعات به بچهها فشار وارد نکند. به نظر من این کار یک قدم رو به جلو است.
- منبع خبر : فرارو
قاسمی
تاریخ : 8 - آذر - 1403
به نظر من قانون حجاب وعفاف باشد ، زیرا کشور ما، کشور طالبانی اداره می شود.