ایلنا نوشت: محسن آرمین، نایب رئیس جبهه اصلاحات در گفتوگویی در ارزیابی نامه اخیر فائزه هاشمی درباره رفتارهای دیکتاتور مآبانه برخی زندانیان در زندان، گفت: 🔹اقدام خانم فائزه هاشمی را در نقد علنی رفتارهای استبداد طلبانه در زندان شجاعانه ارزیابی میکنم. با کمال تأسف وضعیتی که خانم هاشمی به نقد آن پرداختهاند، هرچند پدیده محدودی است اما […]
ایلنا نوشت: محسن آرمین، نایب رئیس جبهه اصلاحات در گفتوگویی در ارزیابی نامه اخیر فائزه هاشمی درباره رفتارهای دیکتاتور مآبانه برخی زندانیان در زندان، گفت:
🔹اقدام خانم فائزه هاشمی را در نقد علنی رفتارهای استبداد طلبانه در زندان شجاعانه ارزیابی میکنم. با کمال تأسف وضعیتی که خانم هاشمی به نقد آن پرداختهاند، هرچند پدیده محدودی است اما در زندانهای سیاسی امر بی سابقهای نیست. پیش از انقلاب مجاهدین خلق در زندان سرآمد این گونه برخوردها بودند. در سالهای اخیر افرادی که در رابطه با این سازمان دستگیر شدهاند و به ویژه سلطنت طلبان در زندان به این رفتار شهرهاند.
🔸تحمل انحصار طلبیها، درگیریها و رفتارهای غیراخلاقی در زندان به مراتب سختتر از بیرون است
🔹رفتارهای انحصارطلبانه در زندانها عموماً منشاء ایدئولوژیک، روانشناسانه و نیز فرهنگی دارد. فضای محدود و کوچک زندان بستر مهمی برای بروز این گونه رفتارهاست.
🔸این عوامل در بیرون از زندان هم موجودند اما شما در بیرون از زندان در قبال این گونه افراد حق انتخاب دارید. میتوانید از محدوده روابط با این گونه افراد خارج شوید. مجبور به تحمل آنها نیستید اما در زندان چنین امکانی برای شما فراهم نیست.
🔹تحمل محیط بسته زندان به لحاظ روحی در گرو تعاون و همبستگی زندانیان است. به همین سبب همیاری، تقسیم کار، نظم و همبستگی به ویژه میان زندانیان سیاسی به مراتب بیش از مجموعههای دوستان و رفقا در بیرون زندان است. به همین سیاق تحمل انحصار طلبیها، درگیریها و رفتارهای غیراخلاقی در زندان به مراتب سختتر از بیرون است.
🔸یکی از مهمترین خیانتهای رژیم پهلوی حاکم کردن انسداد سیاسی و تحمیل مبارزه مخفی و زیر زمینی به جامعه بود
🔹پیش از انقلاب، مجاهدین خلق در زندان، هرکسی را که با افکارشان اندکی زاویه داشت یا از جذب او ناامید میشدند، بایکوت میکردند. تصور کنید در یک محیط بسته هیچکس با شما حرف نزند حتی هم غذا هم نشود، دائماً در معرض خندههای تمسخر آمیز و نیش و کنایه باشید.
🔸اگر عکس العمل نشان دهید منتظر ضرب و شتم گروهی باشید. تحمل چنین فضایی اعصاب فولادی میخواهد. آنها درباره مخالفان خود یک شعار داشتند و آن این بود کسی که با ما مخالف است با پلیس همکاری میکند. بایکوت و فشار روحی علیه مخالف خود را آنقدر ادامه میدادند تا فرد مجبور شود عفو بنویسد و از آن جهنم خلاص شود. بعد میگفتند دیدید گفتیم هرکس مخالف ما باشد همکار رژیم است.
🔹رفتارهای دیکتاتور مآبانه در جامعه نیز وجود دارند. عوامل ایدئولوژیک و روانشناسانه این گونه رفتارها البته اگر موجب تضییع حقوق جامعه شود، تنها با آزادی تضارب افکار، تربیت اجتماعی و رشد فرهنگی و نهایتاً قانون قابل مهار است.
🔸یکی از مهمترین خیانتهای رژیم پهلوی به گمان من حاکم کردن انسداد سیاسی و تحمیل مبارزه مخفی و زیر زمینی به جامعه بود. افکار و اندیشهها ایدئولوژیک و اقتدارگرایانه تولید شده در خانههای تیمی و در پستو و به صورت جزواتی مخفی در نظمی سانترالیستی از بالا به پایین دیکته میشد و مثل ورق زر با حرص و ولع خوانده و پذیرفته میشد، بدون آن که در عرصه عمومی مورد نقد و نظر قرار گیرد و سستی و بی پایگی آن برملا شود.
🔹نهایت بی هنری است که یک سیستم سیاسی از تبدیل مخالف به منتقد و از منتقد به موافق ناتوان باشد
🔸برخی از جریانهای افراطی که در نهادهای قدرت حضور دارند یا مستظهر به بخشهایی از حاکمیت هستند، رسالت خود را تقویت روند تبدیل موافق به منتقد و منتقد به مخالف میدانند. به عقیده من هرچند این گروهها در قالب رسانه یا تشکل سیاسی عمل میکنند اما نباید کار آنها را به حساب احزاب سیاسی گذاشت. زیرا آنها ماهیتاً نه حزب هستند و نه رسانه.
🔹میان میزان تصلب عرصه سیاست با رشد مواضع رادیکال رابطه مستقیمی وجود دارد
🔸امروز برخی جریانهای موجود در حاکمیت مواضع اصلاح طلبان و حتی مواضع آقای خاتمی را تندروانه میدانند. برخی اصلاح طلبان محافظه کار نیز مواضع برخی از افراد اصلاح طلب را ستیزه جویانه میدانند. مقصود من چیز دیگری است. عرض من این است که میان میزان تصلب عرصه سیاست با رشد مواضع رادیکال رابطه مستقیمی وجود دارد.
- منبع خبر : ایلنا
Friday, 22 November , 2024