دانشمندان اعلام کردند که احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴YR4 با زمین در دسامبر سال ۲۰۳۲ وجود دارد، اما این احتمال بسیار کم است. این سیارک که بین ۴۰ تا ۱۰۰ متر طول دارد، برای اولین بار در اواخر دسامبر توسط سیستم هشدار ۴ تلسکوپی اطلس شناسایی شد که اجسام نزدیک به زمین را رصد می‌کند. آژانس […]

دانشمندان اعلام کردند که احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴YR4 با زمین در دسامبر سال ۲۰۳۲ وجود دارد، اما این احتمال بسیار کم است. این سیارک که بین ۴۰ تا ۱۰۰ متر طول دارد، برای اولین بار در اواخر دسامبر توسط سیستم هشدار ۴ تلسکوپی اطلس شناسایی شد که اجسام نزدیک به زمین را رصد می‌کند.

آژانس فضایی تخمین زده است که تنها ۲ درصد احتمال وجود دارد که این سیارک با زمین برخورد کند، اما با ادامه مطالعات، این احتمال به سمت صفر کاهش خواهد یافت. این تخمین بر اساس تجربیات قبلی مانند سیارک آپافیس است که در سال ۲۰۰۴ کشف شد و ابتدا احتمال برخورد آن با زمین ۲٫۷ درصد تخمین زده شده بود، اما پس از مطالعات بیشتر، این احتمال در سال ۲۰۲۹ به صفر رسید.

در صورتی که سیارک ۲۰۲۴YR4 با زمین برخورد کند، با سرعتی برابر با ۳۸۰۰۰ مایل بر ساعت و انفجاری معادل ۸ میلیون تن تی‌ان‌تی (برابر با ۵۰۰ بمب اتمی هیروشیما) روبرو خواهیم بود. این انفجار قادر است یک شهر را نابود کند یا در صورت برخورد با اقیانوس، سونامی‌های بزرگی ایجاد کند که سواحل نزدیک را تحت تاثیر قرار دهد. محدوده خطر این سیارک از شمال آمریکای جنوبی تا آفریقا و جنوب آسیا امتداد دارد.

با این حال، ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی در حال کار بر روی روش‌هایی هستند تا مسیر سیارک‌ها را تغییر دهند، همان‌طور که در سال ۲۰۲۲ با موفقیت یک فضاپیما را به سیارکی برخورد دادند تا مسیر آن را تغییر دهند. این روش‌ها هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارند اما امیدواری‌هایی برای دفاع از زمین در برابر چنین تهدیداتی ایجاد کرده‌اند.