سید احمد خاتمی در آیین اختتامیه هفته پژوهش و هشتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی نزدیک به ۴۰ سال است که مشغول به خدمت است؛ خوشبختانه این پژوهشگاه تا هزار و ۵۷۰ اثر علمی را تولید کرده که حجم عظیمی از تلاش […]
سید احمد خاتمی در آیین اختتامیه هفته پژوهش و هشتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی نزدیک به ۴۰ سال است که مشغول به خدمت است؛ خوشبختانه این پژوهشگاه تا هزار و ۵۷۰ اثر علمی را تولید کرده که حجم عظیمی از تلاش را نشان می دهد.
وی افزود: پژوهشگران سرمایه های محیط های علمی هستند و اگر آن ها را از مراکز علمی بگیریم، دیگر چیزی ندارند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: جهاد در فرهنگ ما تلاش در راه خداست؛ این تلاش گاهی در عرصه نظامی است که می شود قتال و گاهی در عرصه علمی است و گاهی در عرصه تبیین است و آنچه پژوهشگران انجام میدهند، جهاد ارزشمند علمی است.
وی، نیاز محوری را از لوازم پژوهش دانست و گفت: تحقیقات کم فایده و بی فایده هیچ گاه به اندازه پژوهش های نیازمحور ارزشمند نیستند.
خاتمی، ارجاعات به کتب اصلی را یکی دیگر از ویژگی های پژوهش موفق برشمرد و تصریح کرد: پژوهش نباید به صورت کلیشه ای و سفارشی باشد؛ باید دست پژوهشگر را باز گذاشت تا به هر نتیجه علمی و مستدلی که می تواند برسد.
وی با اشاره به اهمیت تجلیل از پژوهشگران برتر افزود: نباید از کنار فعالیت های چنین پژوهشگرانی به آسانی گذشت؛ تجلیل از پژوهشگران برتر کار بسیار خوبی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه، به ارائه چند پیشنهاد تحقیقی به پژوهشگران پرداخت و بیان داشت: پژوهش در مورد کتاب اصول کافی بسیار مغفول مانده است. پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی می تواند تحقیق در مورد اصول کافی را به عنوان یک کار کلان در دستور کار خود قرار دهد. نسل امروز ما باید این کتاب گرانسنگ را بشناسند.
وی گفت: پرداختن به کتاب هایی که در مورد اصحاب پیغمبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) نوشته شده اند، از دیگر اولویت های پژوهشی حال حاضر است. لازم است در این رابطه یک موسوعه نوشته شود تا اطلاعات مرتبط با اصحاب پیامبر(ع) و ائمه(ع) به صورت یکجا در دسترس محققین قرار گیرد.
خاتمی اظهار کرد: عده ای می گویند حوزه های علمیه چه کاری کرده اند؟ این در حالی است که کتاب ها و مقالات بسیاری در عرصه علوم انسانی توسط حوزویان به نگارش درآمده است.
وی در پایان با تأکید بر لزوم کار تحقیقی کلان و گروهی روی کتاب بحارالانوار به عنوان سومین پیشنهاد پژوهشی، اظهار داشت: متأسفانه آن گونه که باید تاکنون روی این کتاب مهم تشیع کار نشده است. باید تحقیق قابل عرضه و در خوری در قالب گروه های تخصصی مختلف روی این کتاب انجام شود. متأسفانه تحقیقاتی که تاکنون روی این کتاب شده معدود و به صورت فردی بوده است.
- منبع خبر : فرارو
صادق
تاریخ : 29 - آذر - 1401
از ایشون بپرسید
خودش شخص شما چکار کردی،چقدر در مسایل اجتماعی،اقتصادی،و حتی اخلاقی مفید بودی
نظر دوستانتان در خصوص عملکرد چهل ساله شما برای ایران چه بوده
آیا فکر میکنید ادامه این وضعیت در کشور امکان پذیر است
امیدوارم رویا پردازی را تمام کنید
واقعیت ها و در بین مردم بودن چیزی دیگری را میگویند