استان زیبا و استراتژیک بوشهر علیرغم مساحت نسبتا کم و جغرافیایی متوسط دارای چنان عمق و برخورداری است که به موجز می توان گفت خود کشوری است درون یک کشور. هم به لحاظ تنوع نژادی و قومی از عسلویه تا دیلم، هم به لحاظ برخورداری از منابع و صنایع بی بدیل نفت ،گاز و پتروشیمی […]

استان زیبا و استراتژیک بوشهر علیرغم مساحت نسبتا کم و جغرافیایی متوسط دارای چنان عمق و برخورداری است که به موجز می توان گفت خود کشوری است درون یک کشور. هم به لحاظ تنوع نژادی و قومی از عسلویه تا دیلم، هم به لحاظ برخورداری از منابع و صنایع بی بدیل نفت ،گاز و پتروشیمی و هم قرار گرفتن ۶۲۵ کیلومتر آن در مجاورت دریایی که همیشه تاریخ شهرتی جهانی و اهمیتی در صدر دریاهای استراتژیک جهان داشته است.و به همه اینها داشتن سطح فرهنگی بالا و نویسندگان ،شعرا و ادیبان بزرگ البته قابل اضافه کردن است.
این استان خاص علیرغم تنوع قومی و نژادی و حتی مذهبی اما همواره زیستی آرام ،باوقار ،باوفاق و مداراگرایانه داشته و مردم آن همواره رفتاری در شان این استان خاص و عمیق داشته اند. در آستانه سفر رییس جمهور به استان لازم دانستم برخی از مهم‌ترین مشکلات در ابهام مانده استان را در قالب عناوین کلی بیان کنم.و حتما متخصصین هر حوزه با شرح تخصصی و آمار و ارقام دقیق این مشکلات را برای آقای رییس جمهور شرح خواهند داد.
۱-نبود یک مکانیزم شفاف ،عادلانه و کارآمد برای بهره برداری حداکثری از جوانان استان از فرصت های شغلی فراوان در صنایع نفت ،گاز و پتروشیمی استان بوشهر بویژه در منطقه عسلویه
۲-نبود توازن توسعه صنعتی در سراسر استان بوشهر .بعنوان مثال منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر بیش از ده سال و‌ با وجود آمد و رفت های دولت های مختلف کماکان در حد یک تابلو رنگ و رو رفته در یک زمین بایر باقی مانده است.
۳-در سال ۱۴۰۰ بوشهر بعنوان منطقه تجاری صنعتی معرفی و اعلام شد.اما میزان تاثیرگذاری مثبت آن در پیشرفت و تجارت استان هنوز نمودی گسترده و عینی نداشته است.
۴-مسئله ته لنجی با قدمتی سی و چند ساله در طراحی و اجرای آن کماکان محل بحث و گاهی دل آزردگی بازاریان در شهرهای تجاری استان مثل گناوه و دیلم است.
۵-راه آهن بوشهر -شیراز به طرحی تبدیل شده که پایانی برای آن متصور نیست و معلوم نیست که چه زمانی واقعا و عمیقا می توان به افتتاح و بهره برداری آن دل خوش کرد. ۶-معضل ظاهرا لاینحل و به بن بست رسیده خودروهای به اصطلاح شوتی (خودروهای حمل کالاهای خارجی وارداتی ) که امنیت جاده های استان را در معرض تهدید قرار داده اند.اما رانندگان این خودروها عمدتا جوانانی هستند که تلاششان برای یافتن شغل بهتر و امن تر به بن بست رسیده اند و‌گله هایشان حتما شنیدنی و انکارناپذیر است. ۷-صنایع گسترده نفت ،گاز و پتروشیمی در منطقه عسلویه علیرغم داشتن منافع فراوان اقتصادی برای کشور و منطقه اما در درون خود یک اثر منفی درازمدت دارد که عدم کنترل کامل و دقیق آن قطعا عوارض جبران ناپذیر خواهد داشت .آلودگی هوا و تاثیرت مخرب زیست محیطی بر هوا و دریای منطقه . و البته که در بخش های دیگری مثل آب و کشاورزی هم می توان نکات مهمی را بیان داشت که حتما متخصصین این حوزه ها خواهند گفت و خواهند نوشت.