نصیربوشهرآنلاین – پروینتاج محمدی: در دنیای پسا رنسانس جای هیچگونه تردیدی نیست که ترقی و تعالی یا سقوط و اضمحلال هر جامعهای تا حد زیادی به نقش و کارکرد نخبگان آن جامعه وابسته است. نوع اندیشه و تفکر آنان در اجرای صحیح یا ناقص برنامههای سیاسی و اجتماعی سرنوشتساز است .«پارتو» جامعهشناس ایتالیاییبر لزوم گردش […]
نصیربوشهرآنلاین – پروینتاج محمدی:
در دنیای پسا رنسانس جای هیچگونه تردیدی نیست که ترقی و تعالی یا سقوط و اضمحلال هر جامعهای تا حد زیادی به نقش و کارکرد نخبگان آن جامعه وابسته است. نوع اندیشه و تفکر آنان در اجرای صحیح یا ناقص برنامههای سیاسی و اجتماعی سرنوشتساز است .«پارتو» جامعهشناس ایتالیاییبر لزوم گردش نخبگان در نظام سیاسی و اجتماعی تاکید میکند. نقش مثبت نخبگان در اصلاح و پیشرفت، پویایی و حرکت رو به رشد جامعه جهانی امروز مولفه ای الزامی است. رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور در آبانماه سال جاری در توصیهای فرمودند: وظیفه نخبگان احساس مسئولیت در قبال مسائل و مشکلات کشور است و دغدغه این قشر باید بر رفع مشکلات اجتماعی در عرصههای مختلف قرار گیرد.
حضور نخبگان سیاسی به دو صورت صورت می پذیرد نسل تجربه شده گانسیاسی که آزمون پس داده اند و نسل جدید نخبگان سیاسی و اجتماعی که باید در کنار ریش سفیدان آزموده به ایفای نقش بپردازند. تراژدی عدم حضور نسل جدید نخبگان سیاسی و اجتماعی در کارزارهای انتخاباتی بسیار محسوس و چشمگیر به نظر میرسید.
یکی از آسیب های جدی در ستادهای انتخاباتی هر دوره از کارزارهای ریاست جمهوری متولی شدن این ستادها توسط نیروهایی سیاسی و اجتماعی است که در طیف ریش سفیدان آزمون پس داده قرار میگیرند. نمایندگان بازنشسته و مدیران سابق و مسئولینی هستند که هیچگونه برنامه و الگوی جدیدی در جهت تجمیع و ترغیب آحاد جامعه برای مشارکت حداکثری ندارند.عدم حضور ۶۰درصد از مردم در این دوره گواه بر این مدعاست که اولا مردم آشنایی کامل با تیم های متولی دارند، سوابق سیاسی نمایندگی مجلس تا مدیریت های استانی و ایراداتی که در رزومه این گروهها موجود است که خود دلیل محکمی برای عدم جذب رای دهندگان است.
ثانیا عدم آشنایی و تسلط ادبیات سیاسى ریش سفیدان ستادی برای برقرای ارتباط با نسل جوان است.
در دهکده بزرگ جهانی که غول های بزرگ فناوری بر تمام حوزه های فردی و اجتماعی مسلط و تعیین کننده هستند دیگر نمی توان با ابزارهای کهنه و فرسوده از قبیل دورهمی و تماسهای تلفنی قومی و قبیله ای به تجمیع آرا پرداخت.
ثالثا مهمترین دلیل حضور پیران عرصه سیاست بعنوان مسئولین ستادی،اخذ اعتبار و ارزشهای جدید است،آنها دیگر متد جدیدی برای جلب رضایت مردمی و تشویقشان به مشارکت ندارند، آنها آمده اند تا برای بقا تلاش کنند.
از دیگر آسیب های مهم عدم حضور نخبگان جوان سیاسی و اجتماعی بعنوان مسئولین ستادی و حامی، ادامه سیر قهقرایی مدیران ضعیف در رده بالاست.
عناصر تکراری آزمون پس داده در یک برهه ۳۰ساله که با مسئولیت هایی خاص به برگزاری کارزارهای سیاسی میپردازند در دولت آینده مطالبه گرانه به ارائه لیستهای وزرا و مدیران ارشد اقدام می نمایند که باعث تکرار مکرر مهره های سیاسی و مدیران صرف مدیر بدون هیچ بیلان موثر وزارتی و سازمانی خواهد شد.
به همین جهت در دولتهای روی کار آمده چه اصولگرا و چه اصلاح طلب طی ۳۰سال اخیر شاهد نخبگان کارآمد جوان و با برنامه و جسور نبوده ایم زیرا کهنه کهنه را می پسند.
در حال حاضر گواه براین تراژدی تلخ سیاسی، انتخاب مهره ای کهنه و آزمایش پس داده بعنوان معاون اولی رییس جمهور هستیم..
چرا و چگونه؟؟؟ به متولیان اصلی ستاد پزشکیان در مرکز نگاهی عیارانه بیندازید، هیچگونه چهره جدید و نخبه سیاسی را نخواهید دید.
عدم ورود نخبگان جدید سیاسی به عرصه سیاست و سکوت و انزوایشان،تکیه روسای جمهور برای پیروزی شان به عناصر قدیمی است که ناگزیر وام دار آنها میشوند.
از دیگر دلایل بی رغبتی و عدم حضور، طیف جدید و تیزبین وخلاق سیاسی در بدنه کابینه های دولت و عدم مقبولیت از سوی حاکمیت است.
اندیشمندانی که در عرصه های مختلف در حد و اندازه یکتئوریسین در محافل علمی ظاهر شده و دستهایی پنهان مانع از حضور آنان در لیست پیشنهادی کابینه است..
عدم حضور پویا نخبگان و به کار گیری آنان در کارزارهای انتخاباتی منتج به تشکیل کابینه هایی پیر و فرسوده است..
القصه
گردد کابینه کت پوشان متعهد بی حذاقت
- منبع خبر : نصیر بوشهر آنلاین
Friday, 22 November , 2024