غلامعلی دهقان، کارشناس و فعال سیاسی: ✍ سرانجام پس از هفت سال بنبست در روابط ایران و عربستان این قفل باز و قرار شد دو کشور موافقتنامههای سالهای ۱۳۷۷و۱۳۸۰ در موارد امنیتی و اقتصادی و فرهنگی و… را بار دیگر سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند؛ خبری خوشایند برای منافع ملی و همچنین منطقه غرب آسیا […]
غلامعلی دهقان، کارشناس و فعال سیاسی:
✍ سرانجام پس از هفت سال بنبست در روابط ایران و عربستان این قفل باز و قرار شد دو کشور موافقتنامههای سالهای ۱۳۷۷و۱۳۸۰ در موارد امنیتی و اقتصادی و فرهنگی و… را بار دیگر سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند؛ خبری خوشایند برای منافع ملی و همچنین منطقه غرب آسیا تا بار دیگر منافع مشترک ملتها مورد توجه هرچه بیشتر قرار گیرد.
✍ چندین سال زورآزمایی دو دولت نشان داد هم ایران و هم عربستان قرار نیست بهراحتی دچار فروپاشی شده و شیرازه امورشان از هم بپاشد.
✍ دلیل آن هم ریشهدار بودن حاکمیت در این دو کشور است. به تعبیری، یکی نماینده اسلام سنی و دیگری نماد اسلام شیعی است که هر دو ریشه در تاریخ این منطقه دارند.
✍ واقعیت این است که قدرت نظامی ایران طی چند سال گذشته خود را بهخوبی نشان داده است و عربستان به خوبی بهتر از دیگران این نکته را درک کرده است.
✍ حوادث اخیر ایران هم آب پاکی را روی دست مخالفان ریخت که قرار نیست اتفاقی در ایران رخ دهد.
✍ از سوی دیگر، بنسلمان برنامههایی برای توسعه عربستان دارد که مهمترین پیشنیاز آن آرامش و صلح در منطقه است.
✍ به تعبیری، نه ایران میتواند عربستان را نادیده بگیرد و نه عربستان میتواند واقعیت ایران را مورد چشمپوشی قرار دهد.
✍ در شرایط جدید بیش از گذشته احتمال خرابکاری و اختلال در دوره جدید روابط وجود دارد که هوشیاری دو کشور را میطلبد.
✍ همچنین، این تحول جدید در سیاست خارجی را باید به فال نیک گرفت و بر تمامی جناحهای داخل کشور فرض است که از این رویداد استقبال کنند؛ چراکه راهبرد عزت و حکمت و مصلحت کاملا مورد توجه قرار گرفته است.
- منبع خبر : راهبرد
Friday, 29 November , 2024