?میوههای تابستانه بسیار گراناند. قیمتهای پایه هر کیلوگرم میوه تابستانه از ۱۰۰ هزار تومان شروع میشود. هر کیلوگرم توت سفید ۱۰۰ هزار تومان، زردآلو ۱۵۰ هزار تومان، هلو ۱۶۰ هزار تومان و گلابی ۳۷۵ هزار تومان قیمت میخورد. در حالی که میوههای زمستانه به ازای هر کیلوگرم در بازارهای وسط شهر حداکثر ۳۰ هزار تومان […]
?میوههای تابستانه بسیار گراناند. قیمتهای پایه هر کیلوگرم میوه تابستانه از ۱۰۰ هزار تومان شروع میشود. هر کیلوگرم توت سفید ۱۰۰ هزار تومان، زردآلو ۱۵۰ هزار تومان، هلو ۱۶۰ هزار تومان و گلابی ۳۷۵ هزار تومان قیمت میخورد. در حالی که میوههای زمستانه به ازای هر کیلوگرم در بازارهای وسط شهر حداکثر ۳۰ هزار تومان قیمت داشتند، با وجود ماندگاری ۹ ماهه سیبهای سفید و قرمز در سردخانهها و سربار شدن هزینههای نگهداری، این روزها این محصول به قیمت هر کیلوگرم ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان به فروش میرسد. سیبی که از نظر کیفیت وضعیت مطلوبی دارد و تازگی آن هم بد نیست.
?با توجه به قیمت بالای میوههای تابستانه در بازار یک پرسش اساسی مطرح است. چرا با وجود فاصله ۶ ماهه بین بازار میوههای زمستانه و تابستانه، قیمت این میوهها تا این حد متفاوت است؟ چه عاملی سبب میشود میوههای تابستانه اینقدر گران باشند؟ آیا دلیل خاصی برای گرانی میوههای تابستانه وجود دارد و مثلا هزینههای تولید یا کارگری در این دسته از میوهها بیشتر از محصولات زمستانه است؟
?احمد حق پژوه، کارشناس بخش کشاورزی کشاورزی در گفتوگو با اقتصاد آنلاین در پاسخ به این پرسشها با تاکید بر اینکه سیب میوه زمستانه نیست اما در زمستان عرضه میشود، بیان کرد: دلیل قیمت بالای میوههای تابستانه، یک مقداری به حجم تولید باز میگردد. مقدار تولید سیب و پرتقال ما از نظر مبادی تولید و حجم تولید بالاتر از بقیه میوههای تابستانه است. تولید میوههای تابستانه شاید به ۲۰ درصد تولید پرتقال و سیب هم نرسد.
- منبع خبر : اقتصاد آنلاین
Sunday, 24 November , 2024