✍ نصیر بوشهر رباب پرویزی‌زاده هم‌زمان با روز ملی خلیج‌فارس و روز گرامیداشت دختر، شهر بوشهر به‌عنوان قلب تپنده فرهنگ جنوب، میزبان رویدادی ملی در حوزه میراث ناملموس شد. نشست شورای سیاست‌گذاری ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت‌ماه با حضور مسئولان، پژوهشگران و اعضای شورای ملی ثبت در هتل خورشید برگزار شد. […]

✍ نصیر بوشهر رباب پرویزی‌زاده
هم‌زمان با روز ملی خلیج‌فارس و روز گرامیداشت دختر، شهر بوشهر به‌عنوان قلب تپنده فرهنگ جنوب، میزبان رویدادی ملی در حوزه میراث ناملموس شد. نشست شورای سیاست‌گذاری ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت‌ماه با حضور مسئولان، پژوهشگران و اعضای شورای ملی ثبت در هتل خورشید برگزار شد.
در این نشست، بیش از ۳۰ اثر فرهنگی از اقصی نقاط جنوب ایران با محوریت استان بوشهر، مورد بررسی قرار گرفتند و آماده ثبت در فهرست ملی شدند. اسماعیل سجادی‌منش، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر، با تأکید بر اهمیت صیانت از هویت بومی، گفت: «آیین‌های محلی، موسیقی‌های سنتی مانند عشقون‌زنی و کل‌باری، پنج نوع نان بومی و حلوای خارگ از جمله آثاری هستند که در این دوره به ثبت می‌رسند.»
در حاشیه این رویداد، سیاه‌چادری با هدف نمایش زنده آیین پخت نان سنتی برپا شد و داوران با حضور در محل، از نزدیک روند اجرا را ارزیابی کردند؛ اقدامی که به مستندسازی دقیق‌تر این میراث فرهنگی کمک شایانی می‌کند.
سجادی‌منش همچنین از پیگیری ثبت ملی عملیات مروارید به‌عنوان یکی از رویدادهای مهم دفاع مقدس با محوریت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خبر داد و افزود: «با همراهی یگان‌های نظامی، این پرونده در دست تکمیل است.»
وی به چهره‌های ماندگار فرهنگ بوشهر نیز اشاره کرد و گفت: «پس از ثبت ملی نام نجف دریابندری، پرونده ثبت میراث معنوی دکتر حمیدی در حال بررسی است. این روند برای سایر مفاخر علمی و فرهنگی استان نیز ادامه دارد.»
این نشست با حضور نمایندگانی از استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان رنگ و بویی بین‌المللی به خود گرفت. آثار ارائه‌شده از این استان‌ها در حوزه موسیقی، غذا و آیین‌های سنتی نیز به فهرست ملی افزوده شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی بوشهر در پایان با اشاره به پشتوانه علمی این روند گفت: «با مشارکت پژوهشگاه میراث فرهنگی، دانشگاه خلیج‌فارس، بنیاد ایران‌شناسی تلاش کردیم اصالت و ماندگاری این میراث ارزشمند تضمین شود.»
او بوشهر را نگین درخشان فرهنگی در کرانه خلیج‌فارس خواند و تأکید کرد: «ظرفیت‌های فرهنگی این استان می‌تواند آن را به یکی از قطب‌های گردشگری فرهنگی کشور و حتی منطقه تبدیل کند.»