آسیب های احتمالی زندگی با همسر عصبی؛ -عدم وجود احساس امنیت روانی -ترس از نابخشودنی بودن -ترس از آسیب فیزیکی -عدم دریافت عشق بی‌قید و شرط -طلاق عاطفی -احساس غم و تنهایی -ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی -آسیب دیدن عزت نفس -عدم تربیت صحیح کودکان -شکل‌گیری طرحواره‌های ناسازگار در فرزندان -کاهش یا قطع ارتباط […]

آسیب های احتمالی زندگی با همسر عصبی؛
-عدم وجود احساس امنیت روانی
-ترس از نابخشودنی بودن
-ترس از آسیب فیزیکی
-عدم دریافت عشق بی‌قید و شرط
-طلاق عاطفی
-احساس غم و تنهایی
-ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی
-آسیب دیدن عزت نفس
-عدم تربیت صحیح کودکان
-شکل‌گیری طرحواره‌های ناسازگار در فرزندان
-کاهش یا قطع ارتباط با خانواده و دوستان
-احساس شدید گناه و شرمساری در برابر دیگران
-مشکل در برقراری رابطه جنسی امن و رضایت‌بخش
-ابتلا به وسواس فکری و عملی
-افزایش ریسک سوء مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر

در صورت تجربه برخی از این آسیب‌ها احتمالا روزی به این نقطه خواهید رسید که احساس کنید دیگر قادر به تحمل این شرایط نیستید.

هشت توصیه موثر در زندگی با همسر عصبی

۱-هیچگاه همسر عصبانی خود را کنترل نکرده و در اصطلاح او را در منگنه قرار ندهید زیرا این رفتار میزان تنش را افزایش داده و می‌تواند موجب حالت تدافعی در او شود. عصبانی شدن در پاسخ به خشم یک همسر عصبی اصلا عاقلانه نیست.
بر سر اینکه صدای چه کسی بلندتر است رقابت نکنید.

۲-در زمان ابراز خشم همسر عصبانی، تا حد ممکن به خود مسلط باشید و صبر کنید تا خشم او فروکش کند سپس در زمان مناسب رنجش و نیاز خود را ابراز

کنید. به یاد داشته باشید که این تلاش برای حفظ آرامش، اصلا نباید به معنای پذیرش بدرفتاری و آزار باشد.

۳-قاطع اما محترمانه رفتار کنید.
قاطع عمل کردن یعنی در موقعیت مناسب شرایطی را ایجاد کنید که خواسته‌هایتان را ابراز نموده و در عین حال خواسته‌های طرف مقابل را نیز بشنوید. وقتی با قاطعیت اما محترمانه و بدون توهین رفتار و صحبت می‌کنید همسر شما در بهترین وضعیت برای شنوندگی قرار خواهد گرفت و این می‌تواند برای مدیریت رابطه کمک کننده باشد.

۴-به همسر خود اعتبار ببخشید.
با قدردانی، ابراز محبت و شنونده بودن همسر عصبی خود را به سمت آرامش خواهید برد.

۵-صبر و شفقت را تمرین کنید.
معمولا در لایه‌های زیرین خشم یک روح تحقیر شده و آسیب دیده وجود دارد که رنج تنهایی و ترس خود را به شکل عصبانیت و پرخاشگری نشان می‌دهد.
در چنین حالتی اگرچه خشم به عنوان یک سپر محافظ عمل می‌کند اما عمر این محافظ کوتاه بوده و در دراز مدت موجب نابودی روابط عاطفی فرد عصبی می‌شود.
بر همین اساس مهم است که لایه‌های زیرین خشم همسر پرخاشگر خود را درک نموده و نسبت به شریک زندگی‌تان دلسوز باشید. او برای درمان به صبر و شفقت شما نیاز دارد.

۶-جنگ بی‌موقع نکنید.
در زندگی با یک همسر عصبی و بداخلاق باید از هر عاملی که می‌تواند یک تنش جدید ایجاد نموده و آتش زیر این خاکستر را شعله‌ور کند دوری کنید این بدین معناست که با همسر عصبی خود بر سر موضوعات کم اهمیت که تاثیری در زندگی مشترک شما ندارد پرهیزکنید.

۷-سهم خود را بپذیرید.
اگرچه مخاطب شما یک همسر پرخاشگر است اما نباید او را در صندلی شیطان نشانده و خود را یک فرشته عاری از هیچ عیبی بدانید. شما نیز مانند هر انسان دیگری ممکن است رفتار پرخاشگرانه داشته و گاهی اوقات آغاز کننده یک بحث و جنگ اشتباه باشید.
در چنین شرایطی باید حتما نقش و سهم خود از ایجاد اختلاف و تعارض را بپذیرید.

۸-لحظات آرام را شکار کنید.
زمانی که همسر پرخاشگر شما در اوج عصبانیت و خشم است با او برای مراجعه به یک روان‌درمانگر یا شرکت در جلسات زوج درمانی وارد نزاعنشوید. به عنوان یک همسر آگاه به دنبال لحظات آرام و مناسب برای ابراز نیاز خود باشید.

  • منبع خبر : کلینیک چمان