مرکز آمار ایران بهتازگی اقدام به انتشار گزارش شاخصهای عدالت اجتماعی ایران کرده است. این گزارش دربرگیرنده وضعیت عدالت اجتماعی در ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ است. مرکز آمار ایران در این مطلب به بررسی هشت حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، سلامت، زیرساختی، جنسیتی و بین نسلی پرداخته است. در بخشی از گزارش عدالت اجتماعی، […]
مرکز آمار ایران بهتازگی اقدام به انتشار گزارش شاخصهای عدالت اجتماعی ایران کرده است. این گزارش دربرگیرنده وضعیت عدالت اجتماعی در ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ است. مرکز آمار ایران در این مطلب به بررسی هشت حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، سلامت، زیرساختی، جنسیتی و بین نسلی پرداخته است.
در بخشی از گزارش عدالت اجتماعی، شاخص فلاکت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. این شاخص که در تعریفی ساده از حاصلجمع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست میآید، در یکی از جداول گزارش مرکز آمار ایران بهرغم تاکید بر بیکاری تکرقمی و تلاش برای مهار تورم از سوی دولتمردان، افزایش قابل توجهی را تنها در پنج سال نشان میدهد. شاخص فلاکت از ۱۹٫۳ در سال ۱۳۹۵ به ۴۹٫۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است؛ این یعنی افزایش حدود ۱۵۵ درصدی! در حال حاضر آمارها از نرخ بیکاری حدود هشت درصد و تورم بالای ۴۰ درصد خبر میدهند.
شاخص فلاکت چیست؟
تحقیقات انجام شده نشان میدهد که شاخص فلاکت اولین بار در دهه ۷۰ میلادی توسط «آرتور اکان» مطرح شد. با بررسی شاخص فلاکت میتوان به نگاهی جامع نسبت به وضعیت اقتصاد دست یافت، چرا که این شاخص از محاسبه همزمان نرخ بیکاری بهعنوان یک شاخص اجتماعی-اقتصادی و نرخ تورم بهعنوان یک شاخص اصلی در اقتصاد حاصل میشود.
- منبع خبر : تجارت نیوز
ناشناس
تاریخ : 29 - اسفند - 1401
خب اینو برای کیهان بفرستید . که از ترافیک و راه بندان آمار رونق عید میگیره .. . البته اگه بفرستید هم اون وظیفشو تو رونق انجام میده .