فاز ۱۱ ازجمله پروژه‌های پردردی است که صنعت نفت کمتر به خود دیده است؛ پروژه‌ای که بارها میان شرکت‌های خارجی و ایرانی دست‌به‌دست شد و درنهایت، دولت دوازدهم تصمیم گرفت توسعه آن را به شرکت پتروپارس واگذار کند. کار حفاری چاه‌های این فاز، در دولت روحانی کلید خورد و قرار شد، سکوی سوم فاز ۱۲ […]

فاز ۱۱ ازجمله پروژه‌های پردردی است که صنعت نفت کمتر به خود دیده است؛ پروژه‌ای که بارها میان شرکت‌های خارجی و ایرانی دست‌به‌دست شد و درنهایت، دولت دوازدهم تصمیم گرفت توسعه آن را به شرکت پتروپارس واگذار کند.

کار حفاری چاه‌های این فاز، در دولت روحانی کلید خورد و قرار شد، سکوی سوم فاز ۱۲ پارس جنوبی از محل خود جداشده و روی چاه‌های فاز ۱۱ نصب شود. خط لوله‌ای هم به پالایشگاه گازی در عسلویه کشیده شده تا گازترش، شیرین شود. این‌همه برنامه‌ای بود که دولت گذشته روی دایره ریخت و دولت سیزدهم، وظیفه تکمیل آن را بر عهده داشت.

وزیر نفت به استناد گزارش‌های شرکت ملی نفت، وعده داده بود گاز این فاز حداکثر در زمستان سال جاری به شبکه تزریق شود اما چنین نشد که هیچ، بلکه اتفاقت عجیب‌تری هم رخ داد. ماجرا مربوط به عملیات جدا کردن سکوی سوم فاز ۱۲ بود که در حین اجرای عملیات، شناور اوشنیک دچار آسیب‌دیدگی شد و پروژه را نیمه‌کاره رها کرد.

این در حالی است که محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت چند روز پس‌ازاین اتفاق، به‌دروغ اعلام کرد که عملیات موفق بوده و کار در حال انجام است! گرچه دروغ وی سر از رسانه‌ها درآورد ولی وزیر نفت با تائید ضمنی شکست عملیات جابجایی سکوی گازی، اعلام کرد گاز این میدان، سال آینده به تولید برسد.

برای درک بهتر از سوء مدیریت شرکت ملی نفت، فقط کافی است به تعداد وعده‌های داده‌شده، دقت کرد:

خجسته مهر: تولید از فاز ۱۱ پارس جنوبی، سال آینده آغاز می‌شود./ ۶ آذر ۱۴۰۰
اوجی: تولید در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از مهرماه آغاز می‌شود./ ۱ تیر ۱۴۰۱
اوجی: آغاز تولید فاز ۱۱ پارس جنوبی در زمستان امسال/ ۶ شهریور ۱۴۰۱
خجسته مهر: تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌زودی آغاز می‌شود./ ۱۴ آذر ۱۴۰۱
خجسته مهر: فاز ۱۱ پارس جنوبی تا بهمن‌ماه امسال وارد مدار تولید می‌شود/ ۱۸ آذر ۱۴۰۱
خجسته مهر: تولید از فاز ۱۱ به‌زودی عملیاتی می‌شود./ ۲۲ آذر ۱۴۰۱

  • منبع خبر : میزنفت