وقوع درگیری میان طالبان و نیروهای مرزبانی ایران در مرزهای شرقی کشور، سفر مهم هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان به تهران، برگزاری دور انتخابات ریاست جمهوری ترکیه و پیروزی اردوغان، تداو جنجالها بر سال لایحه جدید حجاب، حضور و تعامل جالب مقامهای سیاسی سابق کشور در مراسم سالگرد سید محمود دعایی و اظهارات […]
وقوع درگیری میان طالبان و نیروهای مرزبانی ایران در مرزهای شرقی کشور، سفر مهم هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان به تهران، برگزاری دور انتخابات ریاست جمهوری ترکیه و پیروزی اردوغان، تداو جنجالها بر سال لایحه جدید حجاب، حضور و تعامل جالب مقامهای سیاسی سابق کشور در مراسم سالگرد سید محمود دعایی و اظهارات جنجالی سعید قاسمی مبنی بر آموزش دیده بودن مهسا امینی از جمله خبرسازترین رخدادهای یک هفته گذشته بودند.
فراتر از تمامی این رخدادهای پرحاشیه، در یک هفته اخیر این سید مصطفی میرسلیم، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه و نماینده تهران در مجلس بود، که کانون توجهات رسانهها و کاربران شبکههای مجازی را به سوی خود جلب کرد. ماجرای بازگشت میرسلیم به کانون توجهات در یک ساعت مچی نهفته شده بود. ساعتی با برند «پَتِک فیلیپ» که منجر شد تا نگاهها به سوی چند ماه جنجالسازی بیوقفه این عضو حزب موتلفه معطوف شود. همین مساله باعث شد تا ۷ روز و یک خبر این هفته به حاشیههای چند ساله سید مصطفی میرسلیم اختصاص پیدا کند.
آمدن به کانون توجهات با جمله «اینو چی میگی آقای روحانی؟!»
مصطفی میرسلیم به عنوان یکی از اعضای حزب موتلفه سابقهای طولانی در پستها و مناصب دولتی در سالهای بعد از انقلاب داشته است، اما در جدیترین زمان، برای اولین بار در جریان مناطرههای انتخاباتی سال ۱۳۹۶ بود که او و حاشیههایش در کانون توجه افکار عمومی و رسانهها قرار گرفت.
در جریان مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری برای برگزیدن رئیس پاستور برای دولت دوازدهم، میرسلیم نامزد رسمی حزب مؤتلفه بود. او با توپی پر در مناظرهها شرکت میکرد تا عملکرد دولت حسن روحانی را در سالهای ۹۲ تا ۹۶ به چالش بکشد. در این بین مهمترین جمله او «اینو چی میگی آقای روحانی؟!» بود که به شکلی بیسابقه در فضای مجازی و رسانهای شهرت پیدا کرده بود.
او هر بار احساس میکرد که حرفی جدی را بر زبان رانده یا ایرادی بزرگ را از عملکرد دولت یازدهم عنوان کرده، بلافاصله میگفت: «اینو چی میگی آقای روحانی؟!» این جمله در آن مقطع بازتاب گستردهای را در جامعه داشت و طرفداران میر سلیم از آن به عنوان مناظرههای کوبنده میرسلیم یا پاسخهای محکم میرسلیم به روحانی یاد میکردند.
۲۰۶ یا لندکروز؛ فرقی ندارند و به میان آمدن جنجال بر سر یک ساعت!
مناظره هفته گذشته سید مصطفی میرسلیم با جلال رشیدی کوچی، در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ با محوریت بازار خودرو، به شکلی بیسابقه در کانون توجهات قرار گرفت. در جنجالیترین بخش این گفتگو، زیر سوال بردن کیفیت ۲۰۶ بود که کوچی با مخاطب قرار دادن میرسلیم از وی پرسید: «اگر شما بتوانید لندکروز دست دوم را با قیمت یک میلیارد بخرید، ۲۰۶ یک میلیاردی را میخرید؟»
میرسلیم، نماینده مجلس در پاسخ گفت: «لندکروز با ۲۰۶ فرقی ندارد!» به بیان دقیقتر، جمله کوتاه میرسلیم با این محتوا که «فرقی نمیکند!» به سوژه جنجالی در سطح عمومی جامعه تبدیل شد. صورت مساله این چنین تعریف شد: «۲۰۶ و لندکروز، فرقی ندارند.» جنجالی شدن این اظهار نظر میرسلیم زمانی داغتر شد که بسیاری از چهرههای مشهور ورزشی و سینمایی از کنار این قضیه گذر نکردند. علاوه سلبریتیها، مناظره میرسلیم و رشیدی کوچی، به دستمایه شوخی بسیاری از کاربران فضای مجازی نیز تبدیل شد.
جنجالها پیرامون این موضوع آنقدر بالا گرفت که میرسلیم در هفته اخیر مجددا مجبور به شفافسازی در این موضوع شد. او در یک گفتوگوی کوتاه در خصوص جمله «فرق نداشتن خودروی پژو ۲۰۶ و لندکروز» گفت: «مراد ما از این مسئله اشتراک در هدف دو خودرو یعنی ترابری و حمل و نقل بود؛ دو خودروی مد نظر به لحاظ حمل و نقلی یک هدف را دنبال میکنند و از این حیث فرقی ندارند.»
ماجرای ساعت جنجالی پَتِک فیلیپ
فراتر از جنجالی شدن موضوع لندکروز و ۲۰۶، در مناظره هفته گذشته ساعت مچی میرسلیم بود که به سوژه رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی تبدیل شد. برخی با انتشار تصویر ساعت مچی مصطفی میرسلیم مدعی شدن که این ساعت یک برند لوکس سوئیسی به نام پَتِک فیلیپ (Patek Philippe) است و قیمت آن را بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار دلار (۵ تا ۶ میلیارد تومان) تخمین زدهاند.
میرسلیم نیز در یک توییت به حاشیههای ایجاد شده در رابطه با ماجرای ساعت خود واکنش نشان داد. او در توییتر خود نوشت: «انتشار مطالب غیرمستند و تخریبی علیه افرادی که نسبت به برخی روشها در زمینه تامین نیازهای کشور نظر انتقادی دارند نشانه ضعف استدلال هتاکان است و موجب ظلم به مردم با مانع تراشی برای آگاهی آنان میشود. آنچه درباره لباس و ساعت این جانب مطرح شده تکذیب میشود و شایسته است حتما به نحو مقتضی اشاعه دهندگان آن، اباطیل مطالب خود را اصلاح و جبران کنند والا پیگیری قانونی خواهم کرد.»
ماجرای جنجالی ساعت مچی میرسلیم این هفته ابعاد جدیدتری نیز به خود گرفت. در نشست روز یکشنبه (۷ خرداد) میرسلیم در حال توضیح به یکی از نمایندگان دیگر در ارتباط با ساعت خود، دیده شد. انتشار عکسهایی از او در حال توضیح دادن، به سوژه رسانهها و کاربران فضای مجازی تبدیل شد.
میرسلیم در اظهاراتی دیگر پیرامون ساعت خود گفت: «ساعتم را نصف قیمت میفروشم که این جفنگیات را تکرار نکنند. شما راهنمایی کنید شایعهسازان بیایند من ساعت را به آنها میفروشم تا دیگر این شایعات را تکرار نکنند؛ باید جواب خدا را بدهند.»
مخالفت سرسختانه با واردات خودروهای دست دوم خارجی
دیگر حاشیه بزرگ این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مخالفت سرسختانه او در موضوع واردات خودروهای خارجی به کشور است. در اوایل سال گذشته (فروردین ۱۴۰۱) به شکل جدیتر از هر زمان دیگری موضوع واردات خودرو خارجی به کشور با موافق دولت و مجلس مطرح شد، اما میرسلیم به شکلی بیسابقه با این تصمیم مخالفت کرد و از کیفیت خودروهای ساخت داخل دفاع کرد.
علیرغم مخالفتهای یک ساله میرسلیم با موضوع واردات خودروهای خارجی، او که هفته گذشته درگیر ماجرای لندکروز- ۲۰۶ و ساعت مچی برند شده بود، در ابتدای هفته جاری همچنان بر مواضع سرسختانه خود در مخالفت با واردات خودروهای دست دوم خارجی که بیش از پنج سال کارکردهاند، تاکید کرد. او گفت: «در کشورهای خارجی خودرو پس از پنج سال یا ۱۰۰ هزار کیلومتر کارکرد، اسقاط میشود و نگهداری آنها هزینه زیادی دارد که توجیه اقتصادی ندارد و واردات چنین خودروهایی مایه افتخار نخواهد بود. طرفداران واردات خودروی دست دوم دلالها و مافیایی هستند که یک درصد سود خود را صرف تخریب وآبروریزی میکنند، اما من عقب نشینی نکرده و از صحنه خارج نخواهم شد.»
این اظهارات میرسلیم در شرایطی بود که او در اوایل اردیبهشت ماه نیز در توییتی نوشته بود: «این افتخار برای هر ملتی بس که دسترنج هنر و دانش و تلاش و خلاقیت خود را مصرف کند، نه آن که با دریوزگی تفاله دیگران بر خود ببالد.» او قبل از این توییت نیز در دوم اردیبهشت ماه در توییتر خود نوشته بود: «دولت به فکر چاره جویی مسائل اقتصادی کلان کشور و از جمله سقوط ارزش پول ملی باشد و از پرداختن به امور حاشیهای و معلولها نظیر واردات محصولات مستعمل پرهیز کند.»
در ۲۲ فروردین ماه نیز سید مصطفی میرسلیم در نامهای به محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور از واردات کالاهای دست دوم به کشور انتقاد کرده بود. او با انتقاد از طرحهای مطرح شده برای واردات خودروی دست دو نوشته بود: «این طرحها در حالی مطرح میشود که تولیدکنندگان داخلی ظرفیتهای خوبی در زمینه تولید ایجاد کردهاند و واردات کالاهای دست دوم کمر آنها را خواهد شکست.»
این اظهارات میرسلیم در آن مقطع با واکنش جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس نیز همراه شده بود. رشیدی کوچی در واکنش به میرسلیم به مخبر نوشت: «: اگر دردی از مردم دوا نمیکنید لااقل نمک به زخم مردم نپاشید. کاش جرئت مناظره با بنده را داشتید.»
دفاع از تولید ملی با کفشهای برند ریباک!
نماینده تهران در مجلس، همواره خود را به عنوان مدافع تولید ملی معرفی میکند. استدلال او برای مخالفت با واردات خوردهای خارجی نیز بر همین اصل استوار است. با این وجود، تیر ماه سال گذشته (۱۴۰۱) انتشار عکسی از سید مصطفی میرسلیم در صحن مجلس با کفش ریباک (Reebok) از برندهای معروف ورزشی آمریکایی خبرساز شد. در حالت عادی پوشیدن چنین کفش خارجیای با هر برندی نمیتوانست چندان جنجالساز باشد، اما اینکه شخصی همچون میرسلیم که خود را نماد دفاع از محصولات ملی و ضدیت با آمریکا معرفی میکند، موجب خبرساز شدن این عکس شد.
در واقع، دلیل اصلی انتقادها این بود که میرسلیم همواره به دفاع از خودروسازان داخلی پرداخته و بر الزام حمایت و استفاده از خودروی ملی تاکید کرده بود. او که بر استفاده از تولیدات داخلی و مقابله با واردات تاکید کرده بود، انتشار این تصویر با کفش آمریکایی انتقادات بسیاری را علیه او برانگیخت. همین امر موجب شد که حتی او ناچار شود در توئیتی به انتقادات واکنش نشان دهد و بنویسد: «پوشیدن کفش کتانی خارجی ولو هدیهای باشد از سالهای قبل، در صحن مجلس، کار موجهی نیست. اصالت با تولیدات داخلی و تشویق آن است حتی اگر برترین کیفیت را نداشته باشد.»
درخواست اعدام عوامل ناآرامیها در فالصه ۵ تا ۱۰ روز و به میان آمدن پرونده امنیتی پسر او
در اواخر آذر ماه سال گذشته، سید مصطفی میرسلیم، در گفتگو با مُنیبان گفت: در فاصله بین دستگیری عوامل ناآرامیها تا اعدام آنها بسیار زیاد است و باید در فاصله ۵ یا ۱۰ روز بعد از دستگیری اعدام شوند منتها قوه قضائیه روال خودش را دارد. در حقیقت آیین دادرسی بسیار محکم است و قوه قضائیه میخواهد براساس آیین دادرسی کار خود را انجام بدهد، اما با شرایطی که پیش آمد و ظلمی که به مردم شد بنابراین قوه قضائیه باید با توجه به این شرایط بررسیهای خود را انجام بدهد. بنده قاطعانه از عملکرد قوه قضائیه در خصوص اتفاقات اخیر حمایت میکنم؛ فکر نمیکنم اعدامها زودهنگام بوده بلکه به موقع و درست بوده است.»
این اظهارات میرسلیم با واکنش گسترده رسانهها و کاربران فضا مجازی مواجه شد. رسانهها بر این نکته انگشت گذاشتند که میرسلیم تیر ماه سال جاری که از اثبات شدن رابطه پسرش با گروهک منافقین پرده برداشت، نه تنها خواستار اعدام به پسرش نشده بود، بلکه در زندان بودن او را نیز نامناسب ارزیابی کرده بود. همین امر موجب شد که نگاه دوگانه او به فرزندان مردم و فرزند خود به موضوع اصلی فضای مجازی نیز تبدیل شود.
همچنین، آخرین حاشیه مرتبط با فرزند میرسلیم، در ارتباط عفو او در زمستان سال گذشته بود. جایی که عفو سیدمهدی میرسلیم، بنابر عفو رهبری از سوی رسانهها اعلام شد. اما نکته قابل تامل این بود که میرسلیم در در واکنش به اینکه یعنی شما در جریان پرونده فرزندتان قرار ندارید؟ تصریح کرد: میدانم فرزندم آزاد شده، اما نمیدانم مورد عفو رهبری قرار گرفته است یا خیر.
دیدن افراد لخت مادرزاد در خیابانها!
میرسلیم در اوایل آبان سال گذشته، در گفتوگویی با معرفی ناآرامیهای داخل کشور به عنوان توطئه خارجی، مدعی شده بود: «بنده در چند ماه پیش و در چند مورد، آن هم پیش از شکلگیری ناآرامیها، افرادی را در خیابان دیدم که لخت مادرزاد بودند. این اتفاقات نشان میداد که دشمنان نظام برای ضربهزدن به حاکمیت، برنامه داشتند، زیرا ریشه انقلاب اسلامی، فرهنگی و معنوی است.» در آن مقطع، این اظهارنظر میرسلیم در سطحی گسترده کانون واکنشها را به سو خود جلب کرد.
میرسلیم، در میانه ناآرامیهای سال گذشته معتقد بود که به هیچ عنوان مشکل از کارکرد گشت ارشاد نبوده است. او در گفتگو با رویداد ۲۴ تاکید کرده بود: «گفته میشود بیحجابی وسیعتر شده است. از اینرو، باید مسائلی که در پشت قضیه بوده است را روشن کرد، یعنی باید افشاگری شود که همه بدانند دشمن برنامه داشته است؛ نه اینکه مثلاً گشت ارشاد ضعف داشته و این بلواها درست شده است، یعنی دشمن از این اتفاق، به عنوان ابزار استفاده کرد.»
میرسلیم در گفتوگویی دیگر در اواخر اسفند سال گذشته (۱۴۰۱) گفته بود: «در موضوع پیادهسازی طرح گشت ارشاد، شاید یک اشتباهی در جایی صورت گرفته باشد و فردی هم از این اشتباه، فیلمبرداری کرده باشد، ما که نمیتوانیم آن یک اشتباه را به کل طرح، تعمیم دهیم. نقطه قوت هر دولت را میتوان با پیادهسازی گشت ارشاد در آن سنجید.»
نشناختن پروز پرستویی!
دیگر اظهارنظر جنجالی میرسلیم درگفتوگوی او با شبکه اینترنتی دانشگاه تهران به مناسبات پایان سال (۱۴۰۱) بود. در این گفتگو مصطفی میرسلیم که از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۷۶ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است ادعا میکند که پرویز پرستویی را نمیشناسد! این در حالی است که در زمان وزارت او پرستویی در فیلمهای مهمی همچون آژانس شیشهای و لیلی با من است ایفای نقش کرده بود.
او در جواب مجری برنامه که گفت: «شما وزیر ارشاد بودید و ایشان در فیلم آژانس شیشهای بازی کرده»، اظهارکرد که «آنموقع ایشان مطرح نبود. از این بازیگرها هم زیاد بود.» این درحالیبود که پرستویی در آن مقطع از بازیگران مطرح و شناختهشده کشور، حتی در عرصه تلویزیون بهحساب میآمد.
اظهارات او در ارتباط با نشناختن پرستویی با واکنش شدید بسیاری از چهرههای سرشناس سینما و تلویزیون مواجه شد. برای نمونه احسان علیخانی در واکنش به اظهارات میرسلیم در مورد نشناختن پرویز پرستویی گفت: «برای ما عجیب نیست، چون الان هم که نماینده مجلسی، مردم را نمیشناسی.»
در موضوع فیلترینگ کاری به نظر مردم ندارم!
گفتوگوی میرسلیم با شبکه اینترنتی دانشگاه تهران حاشیه دیگری هم برای او داشت. میرسلیم در بخشی از گفتههای خود گفت: «من ۱۰۰ درصد فیلترینگ اینستاگرام را تایید میکنم. باید قطع بشود؛ اینستاگرام فاجعه است. بدترین شبکه در دنیاست. من کاری به نظر مردم ندارم. الان چیزی را نمیشود بست. قبلا میشد موج رادیو را بست، یک فکری کرد، میشد داخلش اختلال ایجاد کرد که مردم گوش نکنند. الان که این طوری نیست.» همین اظهارات واکنش گسترده کاربران فضای مجازی را به همراه داشت.
محکوم شدن در دادگاه با شکایت قالیباف!
در ۱۶ اسفند سال گذشته، علی اصغر قهرمانی، وکیل محمد باقر قالیباف رئیس مجلس، در خبری اعلام کرد: «در پی شکایت «محمد باقر قالیباف» دادگاه «مصطفی میرسلیم» را بابت ادعای رشوه ۶۵ میلیارد تومانی به نمایندگان مجلس برای رأی ندادن به تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در مجلس دهم، مجرم شناخت و او را محکوم کرد.» وی افزود: با روشن شدن کذب بودن این اتهام، آقای قالیباف نسبت به آقای میرسلیم که به نظر میرسید بر اساس اطلاعات نادرست اظهار نظر کرده بود، اعلام رضایت کرد. این پرونده و ماجرای محکوم شدن میرسلیم نیز در سطحی گسترده کانون توجهات را در سطوح مختلف رسانهای و مجازی به سوی خود جلب کرد.
دفاع از افزایش قیمت بنزین
یکی دیگر از مواضع حاشیهساز میرسلیم دفاع قاطع خود از افزایش قیمت بنزین است. او اوایل سال جاری در ارتباط با قیمت سوخت گفته بود: «قیمت حاکم بر بازار قابل دفاع نیست وحکایت از مشکلات اقتصاد کلان کشور میکند که به دلیل سقوط ارزش پول ملی، پس انداز کنندگان تمایل دارند برای جلوگیری از ضایع شدن پس اندازشان، آن را مثلا در مسکن و زمین و ارز و طلا و حتی خودرو که کالایی سرمایهای نیست، قراردهند.»
به اعتفاد میرسلیم، در شرایط کنونی قیمت سوخت آن قدر ارزان است که انگیزهای به مصرف کننده برای پرداخت اضافه بهای محصول مرغوبتر را نمیدهد از این رو پس یکی از الزامات بهبود کیفیت، اصلاح اقتصاد انرژی در کشور است.
ارائه طرح سهمیهای شدن سفرهای نوروزی!
یکی دیگر از اظهارات جنجالی و عجیب میرسلیم در ارتباط راهکار عجیب او برای کاهش تلفات جادهای در نوروز سال جدید (۱۴۰۲) بود. عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس که اظهارات او در آن مقطع بسیار جنجالی شده بود در توییتی نوشت: «یکی از عوامل موثر بر کاهش تلفات جادهای، بویژه در# نوروز، میتوانست سهمیهبندی باشد که به علاوه باعث کاهش آلودگی هوا و صرفهجویی در به هدر دادن سرمایه میهنی میشود.»
- منبع خبر : فرارو
حسن
تاریخ : 13 - خرداد - 1402
اگر آقای میر سلیم انقلابی است و میخواهد خدمت کند ،اینستکه سکوت اختیار کند و حرف نزند( محترمانه) و خفه شود(خودمانی)، در این صورت همین یک ذره آبرویی که دارد محفوظ میماند.