(به بهانه ی مصاحبه ی غلامحسین خلیلی با تلویزیون بوشهر) عبدالرحیم کارگر . دومین مصاحبه ی برنامه ی شونشینی تلویزیون بوشهر با دوست ارجمندم جناب آقای غلامحسین خلیلی انجام گردید. یکی از مهمترین برنامه هایی که جایش در صدا و سیما خالی می باشد پرداختن به مقوله ی تاریخ دریانوردی استان بوشهر است که خوشبختانه […]

(به بهانه ی مصاحبه ی غلامحسین خلیلی با تلویزیون بوشهر)

عبدالرحیم کارگر .

دومین مصاحبه ی برنامه ی شونشینی تلویزیون بوشهر با دوست ارجمندم جناب آقای غلامحسین خلیلی انجام گردید.
یکی از مهمترین برنامه هایی که جایش در صدا و سیما خالی می باشد پرداختن به مقوله ی تاریخ دریانوردی استان بوشهر است که خوشبختانه مدتی است برنامه شونشینی اهتمام ویژه ای به انجام آن نموده است که جای قدردانی دارد .
دکتر نظامی ،ناخدا غریبی ،اسماعیل خلیلی ،غلامحسین خلیلی به همراه بنده چندین سال است که هر کدام در شاخه ای از تاریخ ،داستان ، خاطرات و‌گردآوری اسناد دریانوردی به این امر توجه نموده ایم که آرام آرام می رود تا در معرفی و شناخت این شغل آباء و اجدادی مان به نسل امروز جایش را باز کند .
ناخدا غریبی یک *کتاب داستان* و یک کتاب *لغت نامه ی اصطلاحات دریانوردی* که اخیرا رونمایی گردید نگاشته اند .
دکتر نظامی با برشی تاریخی وتحقیقات میدانی وانجام مصاحبه با ناخدایان، در امر دریانوردی کارهای ارزشمندی را در دست تهیه دارد.
اسماعیل خلیلی با گردآوری اسناد و تصاویری از تاریخ دریانوردی استان و بویژه تنگسیرهای اقیانوس پیما، ‌مصاحبه با ناخدایان ، دریانوردان و‌مطالعه در این بخش مکتوبات خود را در آستانه ی چاپ دارد .
غلامحسین خلیلی با علاقه مندی وافر به بوم این عروس بی بدیل خلیج فارس و دریانوردی ،گرد آوری خاطرات و تاریخ دریانوردی استان بوشهر و بویژه تنگسیرهای جنوب بخش به مرکزیت بندر بوالخیر واشراف و آگاهی به زیر و بم این شغل تا حد سفری تحقیقاتی به ملیبار هندوستان سرزمین خاطرات مردم بارکی تنگستان و مصاحبه ی تلوزیونی کمک شایانی به معرفی این شغل کرده است .
بنده هم دو کتاب اقتباسی داستان با نام *دریانوردان تنگسیر و اختاپوس طوفان* در این زمینه نگاشته ام که سعی کرده ام با موضوع “جان تقدیم نان ”
قدم هایی را در این زمینه بردارم ..
از این عزیزان و همچنین همه ی کسانی که در این ورطه فعالیت می کنند و قلم می زنند بی نهایت سپاسگزاریم .
در پایان امیدوارم رسانه ها نیز چون صدا و سیما به کمک ما علاقه مندان به گذشته و حال دریانوردی استان بوشهر بیایند و این بخش مکتوم و پنهان مانده در پستوی تاریخ را بر آفتاب دیدگان علاقه مندان افکنند تا استان عزیزمان بیش از پیش به ایران معرفی گردد.
ضمنا از دست اندرکاران گمرک و‌میراث فرهنگی استان می خواهیم تا با تعیین تکلیف ساختمان گمرک قدیمی بندر بوالخیر و مرمت آن به عنوان نمادی از دریانوردان تنگسیر و مرکز قرار گرفتن آن در تحقیقات دریانوردی کمک شایانی را در ترویج و شناخت بیشتر و علمی حال و گذشته ی این شغل نماید تا روزی شاهد برگزاری سمینار در این مکان تاریخی در پاسداشت این حوزه باشیم .

به امید آنروز