(نگاهی دیگر به برگزاری فستیوال کوچه در شهر مهربانی و مدارا). بهرام نکیسا. خداوند متعال در سوره حجرات آیه ۱۲ می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضًا ۚ أَیُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَنْ یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتًا فَکَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ […]
(نگاهی دیگر به برگزاری فستیوال کوچه در شهر مهربانی و مدارا).
بهرام نکیسا.
خداوند متعال در سوره حجرات آیه ۱۲ می فرماید:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضًا ۚ أَیُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَنْ یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتًا فَکَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِیمٌ.
ای اهل ایمان! از بسیاری از گمان ها [در حقّ مردم] بپرهیزید؛ زیرا برخی از گمان ها گناه است، و [در اموری که مردم پنهان ماندنش را خواهانند] تفحص و پی جویی نکنید، و از یکدیگر غیبت ننمایید، آیا یکی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده اش را بخورد؟ بی تردید [از این کار] نفرت دارید، و از خدا پروا کنید که خدا بسیار توبه پذیر و مهربان است»
هر چند وضعیت امروز آب و برق و انرژی که ناشی از انباشته شدن دو دهه بی برنامگی و بدسلیقگی مدیریتی و انجام ندادن پیش بینیهای لازم و به موقع در حوزه های مذکور، و نگرانی از عدم تحمل برخی در خوب شنیدن حرف و صدای یکدیگر آن هم در شرایط متحول سریع بین المللی و منطقه ای و حادثه تلخ و ناگوار آتشسوزی بندر شهید رجایی در استان هرمزگان و از دست دادن جمعی از هموطنان عزیز در آن حادثه؛ دل و دماغ برای آدمی باقی نگذاشته است، اما با این اوصاف نگارنده ضرورت می بیند تا مقدمتاً در این یادداشت در خصوص وضعیت آب و برق و انرژی جهت استحضار نوجوانان و جوانان ارجمند که این روزها همه با هم خواسته یا نخواسته برای مأیوس نمودن آنها دست به دست هم داده اند عرض نماید، لطفاً شرایط فعلی را کوتاهی و عملکرد ضعیف دولت آقای دکتر پزشکیان قلمداد نفرمائید.
توضیح بیشتر در این خصوص در صورت ضرورت و بشرط حیات، فرصت دیگری می طلبد.
اما! آنچه که ذکر گردید و قدری نیز بیان آن در این نوشتار که با موضوع دیگری به رشته تحریر در آمده است به درازا کشید، جملگی موجب گردید تا نتوان بنحو شایسته از زحمات هنرمند عزیز آقای احسان عبدی پور که انصافاً از سرمایه و امیدهای آینده فرهنگ، هنر و سینمای کشور می باشند، در خصوص تلاشها و ابتکارات ارزنده ای که ایشان تاکنون برای معرفی استان تاریخی بوشهر و ظرفیت های کم نظیر این نقطه از کشور در عرصههای گوناگون بویژه اقتصاد هنر و گردشگری داشته و دارد، تقدیر و تشکر به عمل آید.
تقدیر و تشکر بدلیل رفتار عالمانه این شخصیت فرهیخته فرهنگی و همکاران محترم شان که برای برگزاری جشنواره اخیر از خود نشان دادند. البته جز این نیز از یک انسان فرهیخته انتظار نمی رود.
نگارنده در جریان تغییر برخی نقاط و مکان اجرای بخشی از برنامه های فستیوال در آن شرایط متلاطم، جمله ای به غایت عالمانه که ناشی از نگاه منطقی و دلسوزانه و عاشقانه ایشان به مردم استان می باشد، از وی شنید.
با شنیدن آن جمله از آقای عبدی پور حتی اگر آن فستیوال نیز برگزار نمی گردید به اعتقاد نگارنده نتیجه ملی مورد انتظار از برگزاری آن فستیوال حاصل شده بود.
احسان عبدی پور در آن شرایط سنگین و فشرده کاری که برخی از برنامه های فستیوال تغییر کرده بود و هر که از ظن خود پیشنهاد، سخن و اظهار نظری ارائه مینمود، ایشان با کمال آرامش اظهار داشتند:
«هنر همه هنر ها صلح است».
ایشان با بیان این جمله پیام خود را از برگزاری فستیوال به مخاطبین داخل و خارج و حتی منتقدین و مخالفین برگزاری آن رویداد رسانید.
درود بر این هنرمند اندیشمند.
جمله ای که به جرات می توانم بگویم اگر آن اتفاق ناگوار در بندر شهید رجایی استان هرمزگان در آن ایام پیش نیامده بود، آن جمله تیتر اول عموم رسانه ها و خبرگزاری های داخلی و خارجی بمناسبت برگزاری این فستیوال می گردید.
انتشار این نظرات و اخبار مخصوصاً از زبان چنین شخصیت های و با اینگونه ادبیات، در عرصه بینالمللی بویژه در منطقه و کشورهای همسایه در خلیج فارس فرصت آفرینی مثبت در زمینه های گوناگون برای استان بوشهر و کشور بدنبال خواهد داشت.
آقای عبدی پور و همکاران محترم ایشان در جریان برگزاری فستیوال کوچه اوج صداقت، عقلانیت و اخلاق هنرمندی خود و مدارا و موقعیت شناسی مردم فهیم استان بوشهر را در عرصه داخلی و بینالمللی به تصویر کشیدند. ویژگی های که برای ایجاد هر تحول مثبت بویژه اشتغالزایی و سرمایهگذاری در هر منطقه از کشور از اهمیت خاصی برخوردار می باشند.
باید به ذوق، هنر، ابتکار، زحمات و تلاش های شبانه روزی این عزیزان ارجمند و به پاس شعور و شکیبایی و سعه صدر شان، درود و آفرین گفت.
کار کردن، بخصوص کار فرهنگی در جامعه ای که برخی «با سو برداشت» و نه «غرض» بعضاً بدون در نظر گرفتن قانون و مناسبات اجتماعی و سیاسی و بینالمللی و منطقهای، کاری بس دشوار و شایسته تقدیر است.
برای همه آنچه که طی روز های گذشته آقای احسان عبدی پور و همکاران محترم ایشان با حوصله و سعه صدر بمنظور برگزاری فستیوال فرهنگی، هنری، ادبی و تاریخی کوچه در راستای معرفی ظرفیت های هنری، فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و گردشگری بندر بوشهر تحمل نموداند؛ از تدارک برگزاری محافل شاد تا مجلس عزا، و شنیدن …، به عنوان یک شهروند بوشهری از ایشان و همکاران آن بزرگوار، تقدیر و تشکر به عمل می آورم.
از آن دوستانی که بنا بر نظر و تشخیص قابل احترام نسبت به برگزاری فستیوال کوچه با مراجعه و توضیح خواستن از مسئولین محترم نقد خویش را مطرح نمودند نیز تشکر دارد.
بوشهر شهری است بندری با مختصات ویژه از حیث استراتژیک و توانمندی های بالقوه و بالفعل در عرصه های انرژی، اقتصاد دریامحور، نظامی و شهره در سبک عزاداری خاص در ایام عزای ابا عبدالحسین (ع) و همچنین دارای شهروندانی مهربان و فرهیخته و مرزبان، علیرغم بسیاری کمبودها و کاستی ها که ضرورت دارد با توجه به مختصات فوق در کنار آبهای خلیج فارس با نشاط و سرزنده حضور داشته باشند.
آقای عبدی پور عزیز!
در ماجرای برگزاری فستیوال کوچه، هرکسی از ظن خود یار جنابعالی شد. غافل از اینکه برگزاری این رویداد برای بوشهر از جهات مختلف مهم و فرصت است به همان اندازه که برگزاری مانور مردمی شناورهای سنتی و قایق های تفریحی با پرچم جمهوری اسلامی بطور مداوم در آب های خلیج فارس یک ضرورت، و شما با تخصص و استعداد خلاق تان همواره با خلق یک هنر برای معرفی و پیشرفت این بندر تاریخی در تکاپو بوده و دل می سوزانید.
شما عاشق بوشهر و مردمش هستید.
عاشق شنیدن بوق کشتی ها در هنگام ورود به بندر بوشهر با پرچم به اهتزاز در آمده ایران، عاشق بندر و جاشو و جهاز و موتور لنج.
عاشق کوچه های آن، کوچه های که دیوارهایش با گلهای کاغذی قرمز و سفید و سبز مزین و با بوی عطر گل یاس معطر می باشد.
عاشق دانش آموزانش، همان عزیزانی که در آستانه مهر، با مهر برایشان دفتر و قلم و کیف تهیه می نمایی و لبخند بر لبانشان می نشانی.
شما عاشق آهنگ سنج و دمام و آوای دلنشین دُم دُم سحری و صداهای ماندگار جنوب، صدای محمد شریفیان، جهانبخش کردی زاده، رضا صفایی، باقر آرامی و …
عاشق دلاور مردان همیشه جاوید شهیدی هستی که با تمام وجود در طول تاریخ از مرز های آبی و خاکی ایران عزیز دفاع نمودند. تکاوران و غواصان و قایقرانان جنوبی.
عاشقی!
عاشق خیام خوانی.
آنجا که خیام حکیم می گوید:
یک چند به کودکی به استاد شدیم
یک چند به استادی خود شاد شدیم
پایان سخن شنو که ما را چه رسید
از خاک در آمدیم و بر باد شدیم
آقای احسان عبدی پور عزیز!
شما مردم را فارغ از عینکی که بر چشم دارند دوست می دارید. شما هنرمندی و بر اساس رسالتی که دارید در اندیشه حال خوب شهروندان و پیشرفت و آبادانی ایران عزیز می باشی.
درود و دو صد درود بر شما باد.
آری!
هنر همه هنرها صلح است. دوستی است. با هم بودن و تحمل یکدیگر نمودن برای پیشرفت کشور است. صبر، خویشتنداری، مدارا و آرامش است.
آنچه که ضرورت هر تحول و تداوم هر فعالیت مثبت بخصوص کار فرهنگی است.
غیر از هنر که تاج سر آفرینش است
دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست.
Tuesday, 13 May , 2025