داستان فاز ۱۱ یکی از مشهورترین داستان های تاریخ صنعت نفت است؛ فازی که میان شرکت های توتال، سی ان پی سی چین و پتروپارس دست به دست شد و در نهایت، به دلیل تحریمها به پتروپارس رسید. در اواخر دولت گذشته، تصمیم گرفته عملیات حفاری این فاز آغاز شود. در دولت سیزدهم این عملیات […]
داستان فاز ۱۱ یکی از مشهورترین داستان های تاریخ صنعت نفت است؛ فازی که میان شرکت های توتال، سی ان پی سی چین و پتروپارس دست به دست شد و در نهایت، به دلیل تحریمها به پتروپارس رسید. در اواخر دولت گذشته، تصمیم گرفته عملیات حفاری این فاز آغاز شود. در دولت سیزدهم این عملیات ادامه داشت و عملیات احداث خط لوله و جکت آن هم نیز تکمیل شد.
از آنجا که برای تولید گاز از این فاز، وجود سکوی تولید ضروری بود، هیئت مدیره شرکت ملی نفت در مصوبه ای دستور داد سکوی چهارم فاز ۱۲ که بدون استفاده باقی مانده بود به فاز ۱۱ منتقل شود. سال گذشته این مصوبه اجرایی شد اما به دلیل سوءمدیریت های عجیب، شناور اوشنیک در انجام عملیات شکست خورد.
فضاحت این شکست طوری بود که مدیرعامل شرکت ملی نفت چند روز پس از شکست عملیات، به دروغ اعلام کرد کار نصب سکو انجام شد؛ او پا را فراتر گذاشت و گفت: هفته گذشته یک تجربه ارزشمند در کشورمان رقم خورد و یکی از عظیمترین سکوهای گازی پارس جنوبی با دقت حداکثری جابهجا شد.
به تعدادی از وعده های داده شده درباره این پروژه دقت کنید:
خجسته مهر: تولید از فاز ۱۱ پارس جنوبی، سال آینده آغاز میشود./ ۶ آذر ۱۴۰۰
اوجی: تولید در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از مهرماه آغاز میشود./ ۱ تیر ۱۴۰۱
اوجی: آغاز تولید فاز ۱۱ پارس جنوبی در زمستان امسال/ ۶ شهریور ۱۴۰۱
خجسته مهر: تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی بهزودی آغاز میشود./ ۱۴ آذر ۱۴۰۱
خجسته مهر: فاز ۱۱ پارس جنوبی تا بهمنماه امسال وارد مدار تولید میشود/ ۱۸ آذر ۱۴۰۱
خجسته مهر: تولید از فاز ۱۱ بهزودی عملیاتی میشود./ ۲۲ آذر ۱۴۰۱
همه این وعده ها در شرایطی سر از رسانه ها در آورد که در وعده جدید، گفته شده تا پایان مرداد ماه استخراج گاز از فاز ۱۱ انجام می شود. یک سال تاخیر در تولیدی کردن این فاز، اما از نظر وزیر نفت نه تنها چیز خاصی نیست، بلکه یک افتخار است زیرا این تولید، سه سال جلوتر از برنامه است!
سوال اصلی اینجاست که این جلو افتادگی برای ساده ترین عملیات پارس جنوبی، بر اساس چه هدفگذاری بوده است؟ در کدام برنامه تولیدی و توسعه ای، قرار بوده فاز ۱۱ در سال ۱۴۰۵ به تولید برسد که حالا تولید ۱۰ میلیون مترمکعبی از این فاز، تبدیل شده به جلوافتادگی سه ساله از برنامه؟!
به نظر می رسد اتفاق جدیدی در صنعت نفت به وقوع پیوسته است؛ طی دو سال اخیر، هر اتفاق کوچکی را بزک کرده و به عنوان دستاورد رسانه ای می کردند اما امروز، با خیالبافی و ارائه مبانی باطل و بی هویت، تاخیر یک ساله خود را به عنوان دستاورد رنگ می کنند.
- منبع خبر : میزنفت
Saturday, 23 November , 2024