▪️تصاویری که در روزهای گذشته و در فضای مجازی از حرکت چند کامیون بر بستر دریاچه ارومیه و حمل خاک این دریاچه منتشر شده، بار دیگر به شایعات مربوط به استحصال ماده مهم و راهبردی لیتیوم از شورابههای باقی مانده از دریاچه دامن زده است. ▫️علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در این […]
▪️تصاویری که در روزهای گذشته و در فضای مجازی از حرکت چند کامیون بر بستر دریاچه ارومیه و حمل خاک این دریاچه منتشر شده، بار دیگر به شایعات مربوط به استحصال ماده مهم و راهبردی لیتیوم از شورابههای باقی مانده از دریاچه دامن زده است.
▫️علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: دریاچه ارومیه حاوی لیتیوم هست اما مقادیر آن به قدری اندک است که هیچ کس در ایران نمیتواند این میزان اندک را فرآوری کند.
▪️لیتیوم موجود در بستر خشک شده این دریاچه ۳۰ تا ۳۵ ppm است که اگر هم برداشت شود اقتصادی نیست. استحصال لیتیوم در شرایطی اقتصادی است که بیش از ۱۰۰۰ ppm باشد و ۳۰ تا ۳۵ ppm به قدری اندک است که میتوان گفت اصلا وجود ندارد.
▫️همچنین مختار خانی رییس اداره حفاظت محیط زیست ارومیه در مورد موضوعات مطرح شده به ایلنا گفت: اخیرا یک شرکت چینی از طرف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) آمده و درخواست دریافت مجوز برای برداشت شورابههای پارک ملی دریاچه ارومیه را داشت، اما اداره حفاظت محیط زیست اجازه برداشت شورابه را از این منطقه به چینیها نداد. شرکت چینی هم به دنبال ذخایر «برم» موجود در شورابههای دریاچه بود نه لیتیوم.
▪️تاکنون غیر از برداشت نمک برای برداشت هیچ ماده معدنی مجوز صادر نشده است. این مجوز هم تنها در فصلهای تر و سرد سال و تنها به شرکتهای بزرگ داده میشود. افراد محلی هم در فصل پاییز میتوانند از ذخایر نمک منطقه برداشت کنند اما تنها به مساحت ۲۰ هکتار و به عمق حداکثر ۴۰ سانتیمتر. در حال حاضر یک شرکت در مراغه و شرکت دیگر در سلماس از نمک دریاچه ارومیه با مجوز اداره محیط زیست به عنوان ماده اولیه تولید برداشت میکنند.
- منبع خبر : تجارت نیوز
Sunday, 24 November , 2024