زمان و چگونگی برگزاری انتخابات شوراها به کلاف سردرگمی تبدیل شده اما از مجموع اخباری که تاکنون منتشر شده چند مدل اصلی را می‌توان این‌گونه تشریح کرد. ▫️۱٫ تداوم وضع موجود شاید این گزینه را نتوان به عنوان یک راه حل بلندمدت پیشنهاد داد اما در بازه زمانی کوتاه‌مدت و در مواجهه با چالش‌های سیاسی […]

زمان و چگونگی برگزاری انتخابات شوراها به کلاف سردرگمی تبدیل شده اما از مجموع اخباری که تاکنون منتشر شده چند مدل اصلی را می‌توان این‌گونه تشریح کرد.

▫️۱٫ تداوم وضع موجود
شاید این گزینه را نتوان به عنوان یک راه حل بلندمدت پیشنهاد داد اما در بازه زمانی کوتاه‌مدت و در مواجهه با چالش‌های سیاسی و فنی ذکرشده، یکی از محتمل‌ترین گزینه‌ها این است که وضعیت فعلی تا اطلاع ثانوی تداوم پیدا کند یعنی بدون هیچ‌گونه تغییری دوره ششم شورا‌ها سال آتی پایان یافته و دوره بعدی نیز ۴ سال طول بکشد.

▫️۲.کاهش مدت مسئولیت شورای هفتم به ۳ سال

ایده دومی که از همان نخستین روز‌های تصمیم‌گیری و اجرای انتخابات ریاست‌جمهوری در مورد انتخابات شورای شهر مطرح شد این بود که دوره فعلی در موعد مقرر پایان یافته و دوره هفتم استثنائاً ۳ ساله برگزار شود تا هم‌زمانی انتخابات شورا‌ها و ریاست‌جمهوری حفظ شود.

▫️۳. هفت ساله شدن شورا‌های ششم و برگزاری  با انتخابات ریاست‌جمهوری

ایده بعدی که مطرح است این است که دوره فعلی شورای شهر ۷ سال طول بکشد و در نهایت دوره هفتم با انتخابات ریاست‌جمهوری هم‌زمان برگزار شده و تعیین تکلیف شود.

▫️۴٫ پنج ساله شدن شورا‌های ششم و ایجاد فاصله ۲ ساله با انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس

ایده جدیدی که روز گذشته مهدی چمران، رئیس شورای شهر ششم مطرح کرد این بود که دوره فعلی یک سال تمدید شده و تا ۱۴۰۵ تداوم یابد و بعد از آن هردوره شورای شهر طبق روال گذشته ۴ ساله باشد. چمران تشریح کرد که در صورت تحقق این ایده برای رعایت مفاد مصوبه مجمع تشخیص (سیاست‌های کلی انتخابات) که بر حفظ فاصله دو ساله بین انتخابات‌ها تأکید دارد، انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری هم‌زمان برگزار شده و انتخابات شورا‌ها نیز با فاصله ۲ سال از این انتخابات انجام شود. ایده‌ای که چمران پیشنهاد می‌دهد البته با این چالش مواجه است که میزان مشارکت در انتخابات شورای شهر را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار داده و به آن آسیب می‌زند.

▫️۵. پنج یا هفت ساله شدن شورا با قید انتخاب مجدد شهردار

ایده دیگری که مطرح می‌شود این است که در صورت ۵ ساله یا ۷ ساله شدن شورا‌ها یعنی تحقق یکی از دو گزینه ۳ و ۴ شورای شهر موظف به رأی‌گیری مجدد برای انتخاب شهردار شود.