۲۰ هزار کارت ملی صادر شده سرگردان در دفاتر استان اسکندر پاسالار: ۲۰ هزار کارت ملی صادر شده سرگردان در دفاتر استان مانده و از جانب متقاضیان اقدامی برای گرفتن آن صورت نگرفته است. اسکندر پاسالار مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر در نشست خبری با اصحاب رسانه که روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت برگزار شد […]

۲۰ هزار کارت ملی صادر شده سرگردان در دفاتر استان

اسکندر پاسالار: ۲۰ هزار کارت ملی صادر شده سرگردان در دفاتر استان مانده و از جانب متقاضیان اقدامی برای گرفتن آن صورت نگرفته است.

اسکندر پاسالار مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر در نشست خبری با اصحاب رسانه که روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت برگزار شد اظهار داشت: از مولفه‌های اساسی قدرت کشور ها جمعیت آنان است، مقام رهبری در ۱۴ بند مسئله جمعیت را هشدار دادند. از ابتدای سال ۱۴۰۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصویب شد که می توان گفت از بهترین قوانین است با بیش از هفتاد بند که در آن ابلاغ شده چندین حوزه را در بر می گیرد(مسکن، اشتغال و…) سازمان ثبت احوال کشور مدعی پیشرو در ارائه خدمات الکترونیک است. یکی از آنها کارت هوشمند ملی است که سال ها کشور درگیر چاپ آن بود با صراحت می گویم که شماره ملی پرکاربردترین شماره هر شخص در سراسر کشور است، از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ تقریباً صدور کارت ملی متوقف گردید، اما از سال ۱۴۰۰ تلاش شد طبق تعهدات عمل شود، با توان داخلی و عقب ماندگی حاصل از تحریم ها از سال ۹۹ تاکنون معادل ۸۶۰ هزار نفر تقاضای کارت ملی داشتند که ۱۰ میلیون کارت جبران و بیش از ۹۸درصد کارت متقاضیان واجد شرایط صادر و در اختیار مردم قرار گرفت. متاسفانه تا کنون تقریباً ۲۰ هزار کارت ملی صادر شده سرگردان در دفاتر استان مانده و از جانب متقاضیان اقدامی برای گرفتن آن صورت نگرفته است.

پاسالار بیان کرد: سامانه سهیم در سازمان ثبت احوال سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان و پنجره واحد ارائه خدمات سازمان ثبت احوال است که در شهریور ۱۴۰۱ رونمایی شد و به صورت مجازی هم در دسترس است. استان بوشهر از ابتدای این طرح در مقام اول کشوری قرار دارد، که ۵۵ درصد بارگذاری طرح انجام شده به صورت شجره نامه و درخت نامه، تبارشناسی، انتخاب نام، درخواست تغییر نام، درخواست صدور گواهی تجرد، رونوشت ازدواج و طلاق، صدور انواع گواهی ها و… در ۱۹ خدمت ارائه داده می شود.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر تصریح کرد: یکی از کارهای خوبی که در دوسال گذشته انجام شد شناسایی و صدور شناسنامه به افراد فاقد شناسنامه است، تا کنون حدود ۴۶ نفر در استان شناسایی شده و که یازده نفر آنان صاحب هویت شدند و بقیه مراحل پیگیری را طی می کنند.

وی خاطر نشان کرد: فرزندان حاصل از زنان ایرانی با مردان خارجی در استان هویت دار می شوند، و تا امروز حدود ۵۴۰ نفر از این افراد نیز شناسنامه دار گردیده اند، این افراد از تبعه افغانستان، بنگلادش، عراق می باشند.

پاسالار آمار حوزه جمعیت استان بوشهر را چنین برشمرد: بر اساس آخرین آمار داده ها جمعیت ثبتی استان یک میلیون و دویست یک هزار و ۹۲۲ هزار نفر تخمین زده شده که ۷۱ درصد در شهر و ۲۸/۵ در روستا زندگی می‌کنند و از این تعداد ۵۳ درصد مردان و ۴۷ درصد زنان هستند.

ایشان میزان ولادت در استان را نیزاعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ به طور میانگین در شبانه روز ۳۷ ولادت در استان صورت گرفته و ۱۱۲۸ نفر و به نسبت جنسی به ازای هر ۱۰۰ دختر ۱۰۸/۸ پسر متولد شده است. همچنین در این سال ۲۱۲ دوقلو و ۸ سه قلو که بیشترین در بوشهر و کمترین شهرستان کنگان کمترین را داشته اند.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر در خصوص بیشترین نام های انتخابی در استان گفت: در سال ۱۴۰۱ محمد بیشترین نام انتخابی و به ترتیب حسین، علی، امیر علی، امیرحسین، ودختران فاطمه، زهرا، رستا، زینب و فاطمه زهرا در استان بوشهر است.

پاسالار در خصوص قانون جوانی جمعیت و میزان فرزندآوری در بوشهر گفت: در سال ۱۴۰۱ پیرترین مادر در استان در با ۵۳ سال و پیر ترین پدر سه مرد ۷۳ ساله بود.

وی میزان عمومی ولادت در سال ۱۴۰۱ در استان ۱۱/۲ که بیشترین دیر ۱۳/۲ و تنگستان ۱۰/۱ را اعلام کرد

همچنین میانگین سن مادران در استان را ۲۷ سال، بالاترین آن ۲۸/۱ و کمترین ۲۵/۵ اعلام کرد.

پاسالار در خصوص سن فوت متذکر شد: استان بوشهر با ۲۲ درصد کاهش فوت در سال ۱۴۰۱ به ازای هر صد زن ۱۳۱/۷ فوتی جزو استان های آخر کشور است.

مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر آمار ازدواج دائم در سال ۱۴۰۱ را ۶۲۰۴ در استان برشمرد که شهرستانهای تنگستان، جم، دشتستان افزایش آمار داشتند، اما در کل ۴ درصد کاهش ازدواج در استان صورت گرفته است.

او میانگین سن ازدواج در سال ۱۴۰۱ در استان را در مردان ۲۸/۶ و زنان ۲۴/۵ دانست، که بیشترین آمار مربوط به تنگستان ۲۹/۵ و کمترین کنگان ۲۶/۵ بوشهر ۲۵/۶ عسلویه ۲۲/۴ اعلام کرد.

وی در خصوص طلاق گفت: استان بوشهر با شش درصد کاهش طلاق جزو استان های آخر کشور است، و
میانگین سن طلاق در استان مردان ۳۷/۸ زنان ۳۲/۹ می باشد.