حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی رییس جمهور پیشین کشورمان در پیامی به انجمن اسلامی مهندسان ایران تاکید کرد: عدالت آنگاه تحقق مییابد که حق هرصاحب حقی به او داده شود و کدام حق بالاتر از حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خود که اگر بود فساد از میان برمی خیزد و فقر و محرومیت و […]
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی رییس جمهور پیشین کشورمان در پیامی به انجمن اسلامی مهندسان ایران تاکید کرد: عدالت آنگاه تحقق مییابد که حق هرصاحب حقی به او داده شود و کدام حق بالاتر از حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خود که اگر بود فساد از میان برمی خیزد و فقر و محرومیت و تبعیض محو میشود.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی در پیامی به انجمن اسلامی مهندسان ایران نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم
حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خود، از آن جهت که انسان است) حقی است طبیعی و به نظر خداباوران ژرفانگرو خردمند، حقی است الهی، (چنانکه در اصل ۵۶ قانون اساسی آمده است و ظرفه اینکه آدمی به تجربه تاریخی و مسیر پرهزینه اش برای دستیابی به سامان مناسبتر برای زندگی جمعی، به آن رسیده است.
انسان در جمع زندگی میکند و جمع برمدار قدرت سامان یافته پدید میآید و پایدار میشود. مهم این است که قدرت، متعلق به مردم باشد و قدرت متمرکز و سامان یافته ناشی از قدرت منتشر یعنی مردم) و نماینده آن و تحت نظارت آن باشد.
یکی از عمدهترین عاملهای نگونساری و فلاکتهای بشری در تاریخ این بوده است که قدرت متمرکز از مدار خود خارج شده است و به جای اینکه ناشی از اراده و رضایت مردمان و نماینده آنان باشد، خود را ارباب مردم دانسته و مردم را فرمان بردار مطلق خود و خود را فرمانده مطلق دانسته است و منطق ویرانگر «الحق لمن غلب» برمنطق «فاعرف الحق تعرف أهله، غلبه یافته است؛ و درهنگام پرشور و شعورآفرین عاشورایی، توجه به فلسفه عاشورا و بینش و منش حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام که مظهرخداباوری، مردم خواهی، اخلاق محوری و ایثار بوده است اهمیت فراوان دارد.
امام شهید، با فریاد بلندی که، چون طوفان در رواق تاریخ پیچید، خطاب به مردمی که برای کشتن او آمده بودند فرمود: «اگر دین ندارید و از روز بازپسین بیمی به خود راه نمیدهید، در دنیایتان آزاده باشید. او، آزادی و آزادگی را منوط به دینداری نکرد، بلکه دینداری را پاسدار و تقویت کننده آزادگی که جوهر آدمی است دانست.
این پیام بلند و آموزه درخشان عاشورایی برای ملت سرفراز ایران که آفریننده انقلاب بزرگی بوده است که جنبه سلبی آن عبارت است از نفی استبداد، نفی استعمار و نفی عقب ماندگی و عقب افتادگی و جنبه ایجابی آن در استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی مردم مدار و عدالت محور خودنمایی میکند. از اهمیت مضاعف برخوردار است.
عدالت آنگاه تحقق مییابد که حق هرصاحب حقی به او داده شود و کدام حق بالاتر از حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خود که اگر بود فساد از میان برمی خیزد و فقر و محرومیت و تبعیض محو میشود و پیشرفت همه جانبه رو مینماید و مقاومت و مقابله در برابر کژتابی ها، بدرفتاریها و توطئههایی که از بیرون و درون بهروزی مردم و اعتلای میهن را هدف قرار میدهد پدید میآید و پایدار میشود.
بکوشیم تا جمهوری اسلامی را چنین بدانیم و چنین بخواهیم و برای استقرار آن و درمان انحرافهایی که احیانا پدید آمده و میآید و اصلاح امور در جهت خواست تاریخی این ملت بزرگ و نومید و ناکام کردن آنان که عترت، برخورداری و سربلندی ملت ما را نمیخواهند تلاش و مجاهدت فکری و عملی کنیم
با ادای احترام به انجمن اسلامی مهندسان ایران و همه نهادهای مدنی خیرخواه، کامروایی این انجمن محترم را در نشست سراسری خود در جهت تأمین خیر و منافع ملت و کشور و شناخت و شناسایی «جمهوری اسلامی» آنگونه که باید باشد از خداوند منان خواستارم.
سید محمد خاتمی
- منبع خبر : فرارو
ناشناس
تاریخ : 21 - مرداد - 1401
مثل همیشه انشاء نویسی کرده بدون مصداق و تحلیل ودلیل نوشتن هم معلوم نیست . این ها حرفهاییست که همه میدونن . منظوری نداره از نوشتن و فقط مراقب خودشه .
ناشناس
تاریخ : 21 - مرداد - 1401
آقای سید بزرگوار چرا این همه سکوت…به قول نویسنده بزرگ ترک عزیز نسین انسان درمقابل گفته هایش تنها مسئول نیست دربرابر سکوتش بیشتر مسئول است چرا احساس مسئولیت نمی کنید سید اصالاحات کجا رفت اصلاح ودرستی این مملکت تا کی خود را به خواب زدن چرا امیر کبیر نمی شوید چرا مملکت را گرگان واجانب احاطه کرده شما سکوت اختیار می کنید این شعار را پیشه خود کنید چو ایران نباشد تن من مباد دست حق نگهدارتان