دولت چهاردهم ، به رغم گرایش نزدیک به اصلاحطلبانهاش، در انتصاب استانداران، ترکیبی متنوع از اصلاحطلبان، اصولگرایان و مستقل عدالتخواه را به کار گرفته است. در این میان، درصد بالایی از استانداران به عنوان مستقل و عدالتخواه معرفی شدهاند؛ رویکردی که در عین تلاش برای ایجاد وفاق، گمانهزنیهایی را در مورد رویکرد سیاسی و مدیریت […]
دولت چهاردهم ، به رغم گرایش نزدیک به اصلاحطلبانهاش، در انتصاب استانداران، ترکیبی متنوع از اصلاحطلبان، اصولگرایان و مستقل عدالتخواه را به کار گرفته است. در این میان، درصد بالایی از استانداران به عنوان مستقل و عدالتخواه معرفی شدهاند؛ رویکردی که در عین تلاش برای ایجاد وفاق، گمانهزنیهایی را در مورد رویکرد سیاسی و مدیریت استانی دولت پزشکیان برانگیخته است. آیا دولت اصلاحطلب با این ترکیب میتواند به اهداف توسعهای خود دست یابد؟
و سئوال دیگر اینکه آیا این تکرار تجربه رحمانی فضلی در دولت اعتدالی حسن روحانی نیست؟ آیا آن تجربه موفق بود؟
دولت چهاردهم با ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان، استاندارانی با پیشینههای متنوع در استانهای مختلف منصوب کرده است. از ۳۱ استان کشور، تاکنون ۲۰ استاندار مشخص شدهاند که حدود ۴۰ درصد آنها گرایشهای اصلاحطلبانه دارند، ۵۰ درصد بهعنوان مستقل عتدالخواه فعالیت میکنند و تقریباً ۱۰ درصد باقیمانده اصولگرا هستند.
این استانداران عموماً دارای سوابق اجرایی و مدیریتی قابلتوجهی هستند. بسیاری از آنها پیشتر در سمتهای کلیدی مانند معاونتهای عمرانی، سیاسی و امنیتی استانداریها، مدیریت در وزارتخانهها، و یا نمایندگی مجلس فعالیت داشتهاند. از نمونههای برجسته این انتخابها میتوان به بهرام سرمست (آذربایجان شرقی) و محمدعلی طالبی (کرمان) به عنوان اصلاحطلب، و مهدی جمالینژاد (اصفهان) و محمدرضا بابایی (یزد) بهعنوان اصولگرا اشاره کرد.
استانداران مستقل نیز بخش بزرگی از این انتصابات را تشکیل میدهند و شامل شخصیتهایی مانند احمد کرمی (ایلام)، سید محمدرضا موالیزاده (خوزستان)، و جعفر مردانی (چهارمحال و بختیاری) هستند. این افراد عمدتاً به دلیل تجربههای گسترده در مدیریت اجرایی و تعامل سازنده در سطح استانی انتخاب شدهاند.
استانداران اصلاحطلب شامل بهرام سرمست، غلامحسین مظفری، آرش زرهتن لهونی، محمدعلی طالبی، یدالله رحمانی، هادی حقشناس، و سید سعید شاهرخی هستند و سید معروف صمدی طبق شنیدهها نیز بهزودی بهعنوان استاندار اصلاحطلب آذربایجان غربی معرفی خواهد شد. همچنین استانداران اصولگرا شامل مهدی جمالینژاد و محمدرضا بابایی دره میباشند.
استانداران مستقل و عدالتخواه شامل احمد کرمی، ارسلان زارع، محمدصادق معتمدیان، جعفر مردانی گرمدره، بهمن نوری، سید محمدرضا موالیزاده، منصور بیجار، حسینعلی امیری، اکبر بهنامجو، مهدی زندیهوکیلی، و حمید ملانوریشمسی هستند. دو استاندار اهل سنت سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی نیز در ترکیب تیم دولت چهاردهم قرار دارند.
استانهای خراسان جنوبی، سمنان، زنجان، کرمانشاه، گلستان، مازندران، هرمزگان، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز و قزوین هنوز استاندار ندارند که ۳۱٪ از کل استانهای کشور را شامل میشود.
این انتصابات نشان از رویکرد دولت پزشکیان به سمت توازن سیاسی و شعار وفاق و بهرهگیری از تخصص افراد، صرفنظر از گرایشهای حزبی، برای پیشبرد اهداف توسعهای و تقویت تعاملات دارد. چنانچه به گفتهی اسکندر مؤمنی، وزیر کشور، گزینش استانداران مبنی بر گرایشهای سیاسی نیست بلکه «مردمداری، توانمندی و کارآمدی» آنها و «رفع مشکلات مردم» اولویت دارد.
پی نوشت: گرایش سیاسی این استانداران از اطلاعات موجود در بیوگرافی حسابهای کاربری یا صفحات ویکیپدیای آنها برداشت شده است.
نظرشما چیست؟ چه تجربه و دیدگاهی نسبت به عملکرد وزارت کشور و استانداران دولت جدید در صدروز اخیر دارید؟
- منبع خبر : تابناک
Friday, 22 November , 2024