نصیربوشهرآنلاین – پروینتاج محمدی: یکی از شاخصههای مؤثر اعتماد و امید به چشم اندازهای آینده مشخصا در گروه نخبگان جویای بسترهای مناسب در جهت هویت یابی شان، پاسخگویی به مطالبات به حق و عینی آنان است. دولتهای روی کار آمده از زمان خاتمی تا شهید رییسی هر کدام رویکرد متفاوتی دراین خصوص داشته اند.در دوران […]
نصیربوشهرآنلاین – پروینتاج محمدی:
یکی از شاخصههای مؤثر اعتماد و امید به چشم اندازهای آینده مشخصا در گروه نخبگان جویای بسترهای مناسب در جهت هویت یابی شان، پاسخگویی به مطالبات به حق و عینی آنان است. دولتهای روی کار آمده از زمان خاتمی تا شهید رییسی هر کدام رویکرد متفاوتی دراین خصوص داشته اند.در دوران پر حضور جوانان مستعد و نخبه در دولت خاتمی ، تاسیس NGO ها و دیگر کارگروه های جوانمندانه و مشتاق به تحولات نوین در حوزه های اجتماعی و فرهنگی و هنری و حتا در حوزه های محیط زیستی، به اتصال کم و بیش آنان به سیستم دولتی وسیاسی کمک نمود.البته باید خاطر نشان کرد که این اتصالات بشکلی غیر متمرکز و بعهده مدیران وقت بود.( که مجددا با ریسک پذیری شانس همراه بود).
در دولتهای پس ازجناح اصلاح طلب (احمدی نژاد ، روحانی ، و شهید رئیسی) حضور نخبگان بدون وابستگی به جریانات سیاسی و موسسات موازی رو به تقلیل گذاشت تا آنجا که میتوان گفت ورود دانشگاهیان جوان به سیستم حاکمیت و سازمانها دولتی شکلی انحصاری به خود گرفت.طی دو دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد احکام استخدام ۳۰۰۰۰ هزار نیرو دولتی بدون هیچگونه آزمون استخدامی و با فرآیندی نامشخص صادرگردید.در این پروسه نیز دست مدیران دستگاههای دولتی برای گزینش و پذیرش نیروها کاملا باز بوده و با انواع ترفندهای قدرت طلبانه و منفعت طلبانه به استخدام این آمار همت گماشتند.قطعا در این پروسه نخبگی و شایستگی علمی و اجتماعی جایی نداشت و صرفا جریانات موازی و همسویی با مدیران دخیل بود.این خلا و جفا در حق جوانان تحصیلکرده در زمان تصدی روحانی جبران نشد .دولت تدبیر و امید در دستور کارش هیچگونه برنامه مشخص و مدون و الزام آور برای جذب این گروهها نداشت.در این دوره نیز مدیران ارشد روحانی در دستگاههای دولتی تحت عناوین نیروهای قرار دادی و طرح های گوناگون با عناوین خاص به اشتغال نیروهای جویای کار پرداختند. اتصال متخصصین و دانشگاهیان به هلدینگ های نو ظهور در این دوره نیز هیچگونه دستورالعمل ویژه ای نداشت و اکثر مشغولین در این صنایع عظیم با پتانسیل های بالای اشتغالزایی، منسوبین و وابستگان مدیران و نمایندگان مجلس و دیگر مدیران ارشد دولتی بوده و همچنان هست.
دولت روحانی نتوانست از ورود سلایق و انحصار طلبی در گزینش آزمونهای استخدامی سراسری و آموزش و پرورش و حتا دانشگاه فرهنگیان ممانعت کند.این مهم از مشکلاتی بود که مرتبا به روحانی گوشزد میشد و البته دوران او دوران مذاکره بود و بس. ( که البته محتواسازی کامل و منطقی این پروسه نیز در دست تیم او نبود ).
در دولت شهید رئیسی از اولین دستور العملهایش استخدام طلاب در آموزش وپرورش با فرآیندهای مختلف بود.روسای جمهور احمدی نژاد و شهید رئیسی با قدرت و اختیاراتی که درست داشته ، به اشتغال طیف وسیعی از جوانان همسو با خود، همت گماشتند با ابزارهای پیدا و ناپیدا.
اما در دوران روحانی که با اکثریت آرا و حمایت حداکثری جوانان بر اریکه پاستور جلوس نمود از هیچکدام اختیارات ریاست جمهوری برای نقش پذیری جوانان اقدامی ننمود.بکارگیری پنهان و سهمیه های زیر میزی در دستان مدیران کل یکبرنامه جامع بود برای اشتغال جوانان.
فرصت سوزی دولتهای اصلاح طلب و تدبیر و امید، در زمینه ایجاد بسترهای لازم برای دانشگاهیان و نخبگان بسیار کمرنگ بوده است.دانشگاهیانی که سکوی پرتاب آنان بودند.جریان اصلاحات میآید و بسترهای مناسبش صرفا برای مدیران ارشد خود مهیاست.
اما اصولیون علاوه بر ایجاد فضای مناسب شغلی وسازمانی برای وابستگان خود همچنان بالحاظ نمودن مولفه های سهمیه ، وابستگی به نهادهای ملی و مذهبی و حضور حتمی در شعائر ملی مذهبی ، در استخدام طیف وسیعی از جوانان همسو با جریان اصولگرا و مشتبه اقدام میورزند.از جمله دستگاههایی که دو دهه در دست اصولیون بوده است استخدام معلمین و نیروهای آپ در سطح کشوری است.
فرصتی که روسای جمهور اصلاح طلب و تدبیر امید از آن استفاده نکردند.
دستاورد بی توجهی به نخبه گان و تحصیلکردگان در دو دوره مدیران اصلاح طلب، نتیجه اش عدم استقبال این اقشار به پروسه ریاست جمهوری اخیر بود. و ستادهای تهی از جوانان .
رئیس دولت چهاردهم نیز با سخنانش در جمع المپیادی ها و عقلای بالغه جامعه این فکت را داد که بنده نیز برای شما هیچگونه برنامه ای ندارم.دولت وفاق پزشکیان به معنای شما در کنارمان باشید هست و نه در متن قرار گرفتن فرهیختگان جوان در هلدینگها…هیئت علمی ها..روسای دانشگاهها…و ایجاد مدیریت های جوان .
جوان مستعد ایرانی بدون وابستگی به هیچ مولفه ویژه ای شانس هیچگونه هویت یابی در جامعه را ندارد.او باید از سه فیلتر اساسی بگذرد تا خود را بیابد که از قرار
وابستگی به نهادهای متنفذ، منسوبیت به رجال درجه یک از قبیل نمایندگان مجالس گوناگون حتا شورای شهر و مدیران ارشد و دیگری که تا حد اندکی مؤثر است دارا بودن یک مدرک دانشگاهی است،حتا غیر مرتبط و معاشرت دولتهای اصلاح طلب با نخبه گان تا حد ستادهای تبلیغاتی است و بس
- منبع خبر : نصیر بوشهر آنلاین
علی احمدی
تاریخ : 8 - دی - 1403
سلام علیکم.مردم چقدر ذلیل شدن که امثال شما روی جنازه مردم نماژ میخوانبد.پس شما .درد مردم ندارید و دارید برای خودتون میکارید.حداقلش خودتون ب اصلاحطل نچسبانید