نصیر بوشهر : مدتی است که اهالی بخش امام حسن در خصوص دسترسی به آب آشامیدنی دچار مشکلات شدیدی هستند و پیام هایی نیز در این خصوص به این نشریه ارسال داشته¬اند. با عنایت به این که مشکلات مشابهی نیز در سراسر استان به ویژه در روستاها در خصوص تامین آب وجود دارد و بخش […]

نصیر بوشهر : مدتی است که اهالی بخش امام حسن در خصوص دسترسی به آب آشامیدنی دچار مشکلات شدیدی هستند و پیام هایی نیز در این خصوص به این نشریه ارسال داشته¬اند. با عنایت به این که مشکلات مشابهی نیز در سراسر استان به ویژه در روستاها در خصوص تامین آب وجود دارد و بخش امام حسن بنا به اخبار واصله از نادر مناطقی بوده که با بهره مندی از استعدادهای موجود در شرکتهای نفتی مستقر در منطقه اقدام به رفع مشکل نموده است؛ گفتگویی را با آقای کریم خلیفه لیراوی بخشدار امام حسن از توابع شهرستان دیلم ترتیب داده¬ایم که در زیر تقدیم شما خوانندگان عزیز می شود.
سوال: وضعیت تامین آب آشامیدنی در بخش امام حسن چگونه بود و اقدامات اولیه شما چه بود؟
پس از اینکه اهالی محترم شهر امام حسن و تعدادی از روستاهای لیراوی میانی از توابع این بخش در دسترسی به آب مصرفی دچار بحران شدند و تلاش های شبانه روزی کارکنان آب و فاضلاب شهرستان با بکارگیری امکانات و پتانسیل موجود در شهرستان جهت رفع این بحران علیرغم همه¬ی تلاش¬های صورت گرفته کارساز نگردید و علاوه بر آن تا پایان فصل گرما نیز زمان طولانی در پیش رو داشتیم، ادامه روند کنونی مشکلات عدیده ای برای ساکنین محترم بمنظور تامین آب مصرفی و رعایت مسائل بهداشتی ایجاد می کرد، بنابراین پس از قطعی آب در بازه های زمانی حتی ده روزه در چندین روستا و افت شدید فشار آب در شهر امام حسن بطوریکه چندین ساعت و حتی چند روز شهروندان در دسترسی به آب با مشکل مواجه شدند، به برادر بزرگوارم جناب آقای دشتی فرماندار محترم شهرستان پیشنهاد دادم برای اینکه از این شرایط عبور کنیم ، باید از ظرفیت های موجود در منطقه بویژه از خط انتقال آب اختصاصی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران و منطقه نفتی بهرگان استفاده کنیم، ایشان با این پیشنهاد استقبال کردند. پس از آن رئیس و کارشناسان اداره آب و فاضلاب شهرستان و بخش امام حسن با بررسی های میدانی و دعوت تیم¬های کارشناسی از مرکز استان طی چندین نوبت راه کارهای چگونگی اتصال این خطوط را ارائه و در بررسی های چند روزه خود اظهار نمودند امکان استفاده از این ظرفیت برای تقویت آب شهرستان وجود دارد.
سوال: آیا این پیشنهاد اجرایی گردید؟ به عبارتی آیا بخشداری در اجرای طرح پیشنهادی موفق شد؟
متعاقب بررسی¬های میدانی و رایزنی¬های فنی با متخصصان به این نتیجه رسیدیم که وضعیت تامین آب در بخش به گونه¬ای که علیرغم داشتن ورودی مناسب از نظر حجم آب دریافتی در نقطه اتصال خط لوله آبرسانی بخش به شبکه سراسری بدلیل گستردگی شبکه، ناشی از تعدد روستاها و فاصله ی فیزیکی آنها (پراکندگی جمعیتی بیش از استانداردهای موجود) همچنین استفاده بیشتر مردم در تابستان از آب به ویژه شرایط خاص ناشی از بیماری کویید-۱۹ در بسیاری از نقاط به دلیل واحد بودن نقطه دریافت آب شاهد افت فشار در بسیاری از مناطق بودیم تا جایی که در برخی نقاط شهری و روستاها در بازه های زمانی خاصی جریان آب به طور کامل قطع می¬گردید، این موضوع علاوه بر ایجاد چالش¬های زیستی برای مردم باعث ایجاد خسارت¬های اقتصادی زیادی به بنگاه های اقتصادی فعال در روستاها نیز می گردید. بنابراین موضوع را با مهندس قانعی رئیس منطقه نفتی بهرگان مطرح کردم ، ایشان استقبال کردند و برای ایجاد تعامل، برنامه ریزی های فنی و اجرایی طرح تقاضای تشکیل یک کارگروه فنی و اجرایی با حضور فرماندار محترم شهرستان و رییس آب و فاضلاب شهرستان را داشتند، بلافاصله نشست مورد نظر رئیس منطقه نفتی بهرگان برگزار شد و در آن نشست مباحث بسیار خوبی مطرح گردید. پیرو نشست ها و رایزنی هایی متعددی که بنده با مسئولین شرکت آبفا استان و فرماندار محترم از مرکز استان بویژه استاندار محترم داشتیم ، قرار شد با حضور مسئولین آب استان و منطقه نفتی بهرگان انتقال آب از آن منطقه نفتی به شهر امام حسن بررسی شود .
سوال: در خصوص روستاهای دهستان لیراوی میانی چه برنامه¬ای داشتید؟ بویژه اینکه آن روستاها از نظر بعد مسافت فاصله زیادی هم با مرکز بخش و شهرستان دارند و مشکل آب آنها نیز با توجه به تماس های دریافتی نشریه از اهالی روستاهای آنجا بسیار شدیدتر از روستاهای اطراف شهر امام حسن بوده؟
تعدادی از روستاهای بخش در دهستان لیراوی میانی از شبکه ی انتقال آب شهرستان گناوه از محل ایستگاه روستایی شول تغذیه می شوند آن هم در طول هفته تنها دو روز آب آشامیدنی این روستاها تامین می شود. چندین روستای دیگر نیز که از شبکه انتقال آب شهرستان استفاده می کنند با مشکلات شدید بی آبی مواجهه بودند. با هماهنگی که با فرماندار محترم صورت پذیرفت برای رفع این معظل و به منظور انتقال آب اختصاصی تاسیسات نفت و گاز گچساران در منطقه، با مسؤولین آن شرکت اعم از مدیر عامل و بخش های مختلف آن مجموعه از جمله روابط عمومی ،HSE و بهره برداری بصورت تلفنی مذاکراتی داشتیم و قرار شد برای نشست با مدیر عامل محترم شرکت بهره¬برداری ازنفت و گاز گچساران راهی آنجا شویم، برنامه نشست را برای دوشنبه نوزدهم خرداد ماه تدوین نمودم و با دستور جناب فرماندار محترم آقای گله گیر معاون سیاسی و اجتماعی نیز در این سفر مرا همراهی نمودند . در آن روز نشست بسیار مثبت و خوبی در شرکت نفت و گاز گچساران با مهندس صیدالی و همکاران ایشان برگزار شد و در خلال آن جلسه آقای فرماندار در خصوص ضرورت تعامل و خدمات متقابل صنایع و جوامع پیرامونی با آقای صیدالی بصورت تلفنی مذاکرات سودمندی داشتند. همچنین در آن روز مکاتبه ای نیز با امضاء فرماندار محترم مبنی بر ضرورت همکاری شرکت بهره برداری از نفت و گاز گچساران در این شرایط بحرانی تقدیم مدیر عامل محترم کردیم .
برای اینکه روند همکاری های مسئولین نفت و گاز گچساران تسهیل شود ، اینجانب و فرماندار با آقای جمیری نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی صحبت کردیم و خواستار ورود ایشان جهت تسریع در روند پیگیریها شدیم . نماینده محترم صحبت هایی با مسئولین مناطق نفت خیز جنوب داشتند و این روند سرعت بیشتری پیدا کرد . متعاقب آن توافقاتی بین مسئولین شهرستان و نفت و گاز گچساران صورت پذیرفت و سپس کارکنان زحمتکش اداره آب و فاضلاب شهرستان لوله گذاری و اتصالات مورد نیاز را انجام دادند و در نهایت یکشنبه یکم تیرماه حجم مورد توافق آب از خط اختصاصی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران وارد شبکه انتقال آب روستایی شهرستان شد.
سوال: آیا در خصوص وضعیت آب در شهر امام حسن نیز اقداماتی صورت پذیرفته؟ اگر جواب مثبت است، چه مواردی بوده و چه نتیجه¬ای حاصل شده است؟
دوشنبه بیست و ششم خرداد ماه جلسه بسیار مثبتی با حضور آقای گله گیر معاون سیاسی و اجتماعی ، مسئولین آب و فاضلاب استان و شهرستان ، مسئولین منطقه نفتی بهرگان و شورای شهر در بخشداری امام حسن داشتیم . ماحصل آن جلسه توافقات بسیار کارساز و مهمی بود که منجر به انتقال آب از منطقه نفتی بهرگان به شهر امام حسن شد . توافق مذکور در نه بند تنظیم و به تایید فرماندار محترم، مدیر عامل فلات قاره ایران و رئیس منطقه نفتی بهرگان و همچنین شورای اسلامی شهر امام حسن هم رسید. قرار بر این است که آب مورد نیاز شهر امام حسن از طریق مجموعه نفتی بهرگان در اختیار شهروندان عزیز بندر امام حسن قرار بگیرد. با انتقال آب از منطقه نفتی بهرگان به بندر امام حسن انتظار می رود مشکل دیرینه آب سایر روستاهای دهستان لیراوی جنوبی نیز بواسطه تقویت شبکه انتقال آب روستایی حل شود.
سوال: در انتها، چنانچه موضوع خاصی مد نظر دارید بفرمایید.
البته باید این نکته را مد نظر داشت که کارهای صورت گرفته مقطعی بوده و تنها تا پایان فصل گرما (اوایل مهرماه) تدام خواهند داشت و لازم است تا برای اصلاح اصولی و زیربنایی شبکه انتقال آب، بدون نیاز به تامین از طریق شرکتهای نفتی موجود در منطقه که خود نیز با مشکلاتی در این خصوص دست و پنجه نرم می کنند از طرق جذب اعتبارت استانی یا ملی اقدامات موثری صورت پذیرد. در پایان از کلیه دست اندرکاران بویژه استاندار محترم ، فرماندار بزرگوار شهرستان ، نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و بخصوص از همکاری های صمیمانه برادران گرانقدر مهندس قانعی و مهندس صیدالی مدیران منطقه نفتی بهرگان و شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران همچنین مدیران و کارکنان زحمتکش شرکت بهره برداری از آب و فاضلاب استان، شهرستان و بخش که در این فرایند تقریبا دو ماهه ، تلاش و پیگیری نمودند تا بخشی از نارسایی های شبکه انتقال آب شهرستان مرتفع گردد ، سپاسگزاری می نمایم.

  • منبع خبر : نصیر بوشهر