محمدرضا بزرگمهر با اعلام غیرقانونی شدن معاملات قولنامه‌ای و بی‌اعتبار شدن اسناد دفترچه‌ای، از مردم خواست با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، نسبت به دریافت سند تک‌برگ اقدام کنند. به گفته وی، در سال گذشته تحولات مهمی در حوزه حدنگاری، تثبیت مالکیت‌ها و تسهیل خدمات ثبتی در استان به ثبت رسیده است. در نشست خبری […]

محمدرضا بزرگمهر با اعلام غیرقانونی شدن معاملات قولنامه‌ای و بی‌اعتبار شدن اسناد دفترچه‌ای، از مردم خواست با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، نسبت به دریافت سند تک‌برگ اقدام کنند. به گفته وی، در سال گذشته تحولات مهمی در حوزه حدنگاری، تثبیت مالکیت‌ها و تسهیل خدمات ثبتی در استان به ثبت رسیده است.

در نشست خبری «دوشنبه‌های پاسخگویی» که با حضور محمدرضا بزرگمهر، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان بوشهر در سالن شهدای ایرنا برگزار شد، وی با اشاره به تحولات بنیادین در نظام مالکیت کشور گفت: از سوم تیرماه سال گذشته، استفاده از بیع‌نامه و قولنامه در بنگاه‌های مشاور املاک غیرقانونی اعلام شده و شهروندان موظف‌اند پس از ثبت اطلاعات در سامانه «کاتب»، ظرف پنج روز برای صدور سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.
وی هشدار داد: از این پس، هیچ‌گونه خدمات بانکی و اداری به دارندگان اسناد دفترچه‌ای و عادی ارائه نمی‌شود، چرا که این اسناد از درجه اعتبار قانونی ساقط شده‌اند. بزرگمهر از مردم خواست در اسرع وقت با مراجعه به دفاتر رسمی، برای تبدیل این اسناد به سند تک‌برگ اقدام کنند تا از مزایای اسناد معتبر بهره‌مند شده و از بروز مشکلات حقوقی و خطر جعل جلوگیری شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان در ادامه افزود: در حوزه حدنگاری، استان بوشهر پیشرفت قابل‌توجهی داشته و به‌ویژه در شهرستان تنگستان، تاکنون بیش از ۹۴ درصد از اراضی شناسایی و حدنگاری شده‌اند. به گفته وی، کشاورزانی که اراضی آن‌ها دارای سند قولنامه‌ای است، می‌توانند پس از انجام عملیات نقشه‌برداری توسط شرکت‌های مجاز، از طریق سامانه شمیم در مدت زمان کوتاه، سند رسمی دریافت کنند.
بزرگمهر با اشاره به برخی چالش‌ها نیز تصریح کرد: تا این لحظه هیچ سند رسمی برای املاک جزیره خارگ صادر نشده، اما پیگیری‌های قضایی و ثبتی برای تعیین تکلیف این اراضی در حال انجام است. همچنین مالکان اراضی پایگاه هوایی بوشهر، در صورت در اختیار داشتن مدارک معتبر، می‌توانند به نهادهای مسئول مراجعه کرده و در غیر این صورت، موضوع را از طریق مراجع قضایی دنبال کنند.
در ادامه این نشست، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان با گرامی‌داشت یاد شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، شهدای حادثه ۷ تیر، و شهدای استان بوشهر از جمله عباس حیدری و میر بهزاد شهریاری، عملکرد سال گذشته اداره کل ثبت اسناد استان را تشریح کرد.
وی از صدور بیش از ۸۱ هزار سند مالکیت در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: در چارچوب طرح کاداستر، برای بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی سند صادر شده است. همچنین در بخش کشاورزی، از مجموع ۱۷۰ هزار هکتار اراضی شناسایی‌شده، ۹۳ درصد آن‌ها سنددار شده‌اند.
یکی از پروژه‌های مهم سال گذشته، صدور سند برای اراضی شهر آب‌پخش دشتستان پس از ۷۰ سال بلاتکلیفی بود. بزرگمهر این پروژه را دستاوردی مهم در راستای تثبیت حقوق مالکان و شهروندان عنوان کرد.
وی همچنین از ثبت رسمی چهار جزیره و دو تالاب در شهرستان دیر خبر داد که پس از یک قرن، سنددار شده‌اند. در حوزه زیرساختی نیز با نصب ایستگاه‌های موقعیت‌یابی «شمیم» در شهرستان‌های دیر، کنگان و عسلویه، روند خدمات‌رسانی و صدور اسناد در مناطق جنوبی استان به‌شدت تسهیل شده است.
در حوزه اقتصادی و صنعتی، مجتمع بندری نگین بوشهر پس از ۱۵ سال پیگیری، سنددار شد و اسناد آن به سازمان بنادر و دریانوردی تحویل داده شده است. همچنین از میان ۲۱ شهرک صنعتی موجود در استان، تاکنون ۲۰ شهرک سند مالکیت رسمی دریافت کرده‌اند. در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز برای ۱۳۰۰ هکتار از اراضی استان سند صادر شده است.
در پایان، بزرگمهر بار دیگر بر لزوم تعویض فوری اسناد دفترچه‌ای و عادی تأکید کرد و گفت: سنددار شدن اراضی، نه‌تنها گامی در جهت توسعه استان، بلکه ضامن امنیت حقوقی شهروندان است. وی استان بوشهر را از استان‌های پیشرو در اجرای طرح‌های ثبتی و تسهیل مالکیت معرفی کرد و خواستار همکاری گسترده مردم با دفاتر رسمی شد.
نصیر بوشهر

  • نویسنده : رباب پرویزی زاده نصیر بوشهر