مرتضی زندپور ، متولد چهاردهم دیماه هزار و سیصد و سی و یک خرمشهر ،دارای مدرک کارشناسی حسابداری ،کارمند سازمان بنادر و دریانوردی که بعد از شروع جنگ تحمیلی به بوشهر منتقل شدم،سرودن اشعار را از شانزده سالگی آغاز نموده ام، اما موفق به چاپ آن ها در کتابی مستقل نشدم ولی سروده هایم در […]
مرتضی زندپور ، متولد چهاردهم دیماه هزار و سیصد و سی و یک خرمشهر ،دارای مدرک کارشناسی حسابداری ،کارمند سازمان بنادر و دریانوردی که بعد از شروع جنگ تحمیلی به بوشهر منتقل شدم،سرودن اشعار را از شانزده سالگی آغاز نموده ام، اما موفق به چاپ آن ها در کتابی مستقل نشدم ولی سروده هایم در نشریات مختلف به چاپ می رسید.آغاز فعالیت ادبی من از سال ۱۳۷۸ با پذیرفتن مسؤلیت صفحه ادبی هفته نامه نصیر بوشهر به مدیر مسئولی حاج حسن لاوری بود.
اولین کتاب من (تابوت های خیس) است که اشعار نیمایی و سپید سروده هایم را در بر می گیرد و در سال هزار و سیصد و نود و هفت توسط انتشارات زمزمه های روشن استان بوشهر چاپ گردید که در سال هزار و سیصد و نود هشت به چاپ دوم رسید.
دومین کتابم ( ارتفاع حوصله) سروده های کلاسیک مرا در بر می گیرد و در فروردین ماه هزار و چهار صد توسط انتشارات هامون نو در هفتاد و هشت صفحه به چاپ رسید.
پرسش : ابتدا فعالیت های تان را در هفته نامه نصیر مرور می کنیم.
پاسخ :در سال هزار و سیصد و هفتاد و هشت که هفته نامه ی نصیر بوشهر شروع به فعالیت کرد.من کارمند سازمان بنادر و دریانوردی استان بوشهر بودم با پیشنهاد بعضی دوستان به خصوص حاج بهرام نکیسا، همکاری خودم را با هفته نامه نصیر بوشهر آغاز نمودم.
از آغاز به کار نصیر جناب حاج حسن لاوری و جناب حیدری زحمات صفحه آرایی و آماده نمودن نشریه را انجام می دادند، من هم صفحه ی ادبی را آماده می کردم. جناب حسن زنگنه و حاج بهرام نکیسا و چند نفر دیگر از ابتدا با نصیر همکاری داشتند. تا این که دوستان تازه ای همچون جناب مصطفی کشاورز همکاری خود را با نصیر آغاز نمود ولی با حضور جناب عبدالرحمان برزگر به عنوان سردبیر (با همکاری بانو کلبلی) و جناب امید غضنفر به عنوان دبیر سرویس صفحه ی (هنر و اندیشه ) و نویسندگان نامداری همچون جناب محسن شریف، خورشید فقیه،پرویز هوشیار،سیروس اتابک زاده ،قدرت رحیمی،حسین رویین تن ،علی اکبر حق پرست و بسیاری از نویسندگان ارزشمند دیگر نصیرجانی تازه یافت و بر سطح کیفی متون تولیدی هفته نامه نصیر افزوده شد،در سال های اولیه جناب عبدالباقی دشتی نژاد هم با صفحه ی ادبی نصیر(هوای تازه) همکاری داشت. یکی از گفتگوهای ماندگاری که با شاعرانی همچون سیامک برازجانی،بابک شاکر،سعید نوذری و …انجام گرفت توسط صفحه ی ادبی هفته نامه ی نصیر بوشهر بود.با شکل گیری صفحه ی (هنر و اندیشه) به مدیریت جناب امید غضنفر در کنار صفحه ی (هوای تازه) تحولی شگرف در صفحات ادبی نصیر روی داد جناب عبدالرحمان برزگر هم سردبیر نصیر بود.روز به روز نصیر پیشرفت می کرد.به پیشنهاد جناب امید غضنفر نشست های ادبی (هفت اقلیم) برگزار شد که به جرات می توان گفت یکی از نشست های پر بار فرهنگی و ادبی آن زمان بود.در اولین نشست (هفت اقلیم) با نام(خواستگاه شعر محلی) که در حیاط هفته نامه برگزار شد چنان استقبال پر شور بود که تا پاسی از شب و تا حدود ساعت یازده به طول انجامید. شاعران نامدار و ارزشمندی همچون فرج ا…کمالی،ایرج شمسی زاده،جناب حسین فیروزی و تعدادی از شاعران مطرح هم اقلیمی طراوت خاصی به این نشست داده بودند.
نشست های( هفت اقلیم) به عرصه های مختلف ادبی ، هنری می پرداخت .برنامه ی نمایش(چریکه ی تارا)نیز از برنامه های ماندگار این نشست ها بود. در یکی از این نشست ها که روی پشت بام نصیر برگزار گردید،جناب محمد رضا تاجدینی،جناب مهدی زاده،جناب رضا زاده و بزرگان دیگری نیز حضور داشتند.
اگر اغراق نباشد باید گفت که صفحات ادبی نصیر در معرفی شاعران و هنرمندانی که در آن ها عشق به فرهنگ و هنر بود بی تأثیر نبود.
وجود دو صفحه ادبی و هنری (هوای تازه) و (هنر و اندیشه)در هفته نامه ی نصیر در کنار یکدیگر باعث انتشار ویژه نامه های ماندگاری در عرصه ی ادبی و فرهنگی شد که می توان از ویژه نامه ی استاد (حسن زنگنه),ویژه نامه ی استاد (منوچهر آتشی), ویژه نامه ی استاد( فرج کمالی) ,ویژه نامه ی استاد (ایرج شمسی زاده) ,ویژه نامه ی (حسین عسکری) و به خصوص ویژه نامه ای که با پشتکار جناب غضنفر و همکاری جناب محمد رضا تاجدینی برای شاعران و ادیبان تاجیکستان زده شد که تا مدت ها از آن یاد می گردید.
بعد از این که من بازنشسته شدم مسؤلیت صفحه ی ادبی نصیر را بانو طاهره غمخوار به گرفت
ادامه دارد……
- نویسنده : مرتضی زندپور نصیربوشهر انلاین
Saturday, 19 July , 2025