امیرحسین جلالی. نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران، با اشاره به علت عدم تجاری سازی خودروهای ایران خودرو و سایپا، گفت: ایران خودرو و سایپا به دلیل اینکه زیر قیمت خودروهایشان را می سازند و به فروش می رسانند، سرمایه در گردش آنها کم شده است و نمی توانند بدهیشان را به قطعه […]

امیرحسین جلالی. نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران، با اشاره به علت عدم تجاری سازی خودروهای ایران خودرو و سایپا، گفت: ایران خودرو و سایپا به دلیل اینکه زیر قیمت خودروهایشان را می سازند و به فروش می رسانند، سرمایه در گردش آنها کم شده است و نمی توانند بدهیشان را به قطعه سازان بدهند.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران بیان کرد: قطعه سازان از طرفی مواد اولیه را از بورس به صورت نقدی خرید می کنند و زمانی که دریافتی نداشته باشند، نمی توانند مواد اولیه را خرید کنند و خط تولید متوقف می شود. زمانی که خط تولید متوقف شود نمی توانند کالای مورد نیاز خودروسازان را تامین کنند و تولید خودرو را با مشکل مواجه می کند.

جلالی با تاکید بر اینکه مشکل نقدینگی قطعه سازان باید رفع شود تا آنها خط تولید را متوقف نکنند، بیان کرد: اکنون بدهی خودروسازان به قطعه سازان به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و اگر این بدهی تسویه نشود، با مشکلات جدی در صنعت خودرو مواجه خواهیم شد.

او تشریح کرد: از طرفی موانع گمرکی نیز باعث می شود در ساخت قطعات وقفه ای ایجاد شود، یعنی قوانین و مقررات دست و پاگیری وجود دارد که مانع از ترخیص راحت کالا می شود. میانگین زمان رسیدن هر قطعه حدود ۲ ماه است بدین معنا که ۲ ماه طول می کشد این قطعات ترخیص شود.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران بیان کرد: بخشی از قطعات وارداتی و بخشی داخلی سازی شده اند و اکنون مشکل برای قطعات وارداتی است که باید ابتدا ثبت سفارش شوند.

جلالی با تاکید بر اینکه شاخص بهای تولیدکننده به نوعی پیش بینی کننده تورم است و با اختلاف چند ماهه زمانی تورم به بازار مصرف منتقل می‌شود، گفت: شاید برخی بگویند مگر قیمت ارز کاهش نیافته است؟ این درست است، اما قیمت بسیاری از کالا‌های تولید داخل و دستمزد‌ها به تازگی در حال عکس العمل نشان دادن به افزایش نرخ ها در سال‌های قبل است و با وجود کاهش نرخ ارز تا پایان سال ۱۴۰۰ همچنان شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران با تاکید بر اینکه قطعه سازان با قیمت‌ها فعلی قادر به تولید قطعات خودرو نیستند و به چشمه لایتناهی مالی نیز وصل نیستند، گفت: بانک‌ها هم در ایران اولویت‌های جذاب تری برای ارائه تسهیلات دارند و بنابراین در ماه‌های آینده در صورت به روز نشدن قیمت‌ها در قرارداد‌ها با خودروسازان، تولید قطعات با چالش اساسی مواجه می‌شود.

 

قیمت روزانه محصولات ایران خودرو و سایپا

قیمت خودرو، امروز در بازار آزاد نسبت به آخرین معاملات روز گذشته با ثبات نسبی همراه است.

 

مدل خودرو قیمت (تومان)
سمند LX (ساده) ۲۰۲٫۰۰۰٫۰۰۰
سمند LX (ساده) ۱۴۰۰ ۲۱۳٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۴۰۵ GLX ۲۰۷٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو پارس (ساده) ۲۳۵٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو پارس (ساده) ۱۴۰۰ ۲۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۶تیپ ۲ (ساده) ۲۰۶٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۲ (ساده) ۱۴۰۰ ۲۱۷٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۶تیپ ۵ (ساده) ۲۶۷٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۶ صندوقدار v8 ۲۶۲٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۶ صندوقدار( v8(1400 ۲۷۷٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۳۸۰٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۷ اتوماتیک(۱۴۰۰) ۳۹۲٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای (رینگ فولادی) ۲۸۱٫۰۰۰٫۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای (رینگ فولادی) ۱۴۰۰ ۲۹۳٫۰۰۰٫۰۰۰
رنو تندر۹۰ E2 ۳۳۲٫۰۰۰٫۰۰۰
رنو تندر پلاس اتوماتیک ۴۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰
رانا LX ۲۰۴٫۰۰۰٫۰۰۰
رانا پلاس ۲۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰
دنا معمولی (رینگ فولادی) ۲۹۰٫۰۰۰٫۰۰۰
دنا معمولی (رینگ فولادی)۱۴۰۰ ۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
دنا پلاس دنده ای توربو ۳۷۵٫۰۰۰٫۰۰۰
هایما s7 توربو ۶۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
سایپا ۱۱۱ ۱۳۸٫۰۰۰٫۰۰۰
سایپا ۱۳۱ ۱۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰
سایپا ۱۳۲(۱۳۹۸) ۱۲۱٫۰۰۰٫۰۰۰
ساینا ۱۴۱٫۰۰۰٫۰۰۰
ساینا ۱۴۰۰ ۱۴۷٫۰۰۰٫۰۰۰
تیبا(رینگ فولادی ) ۱۲۸٫۰۰۰٫۰۰۰
تیبا(رینگ فولادی )۱۴۰۰ ۱۳۲٫۰۰۰٫۰۰۰
تیبا ۲(رینگ فولادی ) ۱۳۵٫۰۰۰٫۰۰۰
تیبا ۲(رینگ فولادی ) ۱۴۰۰ ۱۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰
کوییک دنده ای ۱۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰
کوییک دنده ای ۱۴۰۰ ۱۵۵٫۰۰۰٫۰۰۰
کیا سراتو ۲۰۰۰ (آپشنال) ۷۹۸٫۰۰۰٫۰۰۰
ام وی ام ۳۱۵ هاچ بک ۲۷۲٫۰۰۰٫۰۰۰۰
ام وی ام X22 ‏ ، دنده ای اسپرت اکسلنت
۳۶۸٫۰۰۰٫۰۰۰

 

  • منبع خبر : طلا