شاید شما هم گرفتن نوبت ویزیت از پزشکان متخصص و فوقتخصصی را که از شهرت زیادی برخوردارند تجربه کردهاید؛ بهویژه وقتی باید ماهها منتظر بمانید تا نوبت به شما و یا بیمارتان برسد. نگرانید که ممکن است حالتان وخیمتر شود و باید هرچه زودتر برای تشخیص صحیح و درمان اقدام کنید. در این شرایط ناگزیرید […]
شاید شما هم گرفتن نوبت ویزیت از پزشکان متخصص و فوقتخصصی را که از شهرت زیادی برخوردارند تجربه کردهاید؛ بهویژه وقتی باید ماهها منتظر بمانید تا نوبت به شما و یا بیمارتان برسد. نگرانید که ممکن است حالتان وخیمتر شود و باید هرچه زودتر برای تشخیص صحیح و درمان اقدام کنید.
در این شرایط ناگزیرید یکی از این دو راه را انتخاب کنید؛ یا به متخصص دیگری مراجعه و آقا یا خانم منشی را متقاعد نمایید وقتی را برای ویزیت به شما اختصاص دهد. اینجاست که گروهی ترجیح میدهند با شُل کردن سرکیسه مبلغی را علاوه بر تعرفه پزشک معالج، به منشی مطب زیرمیزی بدهند تا خارج از نوبت ویزیت شوند.
نکته قابل تأمل اینکه گاه مبالغی که به این شیوه وارد جیب این منشیها میشود چند برابر تعرفه پزشکان است.
ویروس غیراخلاقی در بخش درمان
داریوش فرهود؛ متخصص و پژوهشگر حوزه ژنتیک، پزشکی، روانشناسی و انسانشناسی میگوید: در مطب برخی از پزشکان متخصص غیرجراح از جمله متخصص اطفال و اعصاب و روان، درآمد منشیها از درآمد پزشکان بیشتر است، البته در بیشتر حرفهها و مشاغل این رفتار به یک عادت تبدیل شده و نمیتوان این حرفه را از سایر مشاغل مستثنا و به صورت جزیره جدا کرد.
بابک خطی، فعال صنفی حوزه پزشکی نیز میگوید: دریافت هزینه توسط منشیها در بعضی از مطبهای خصوصی شلوغ یا کلینیک تخصصی و فوقتخصصی بیمارستانهای دولتی برای گرفتن و یا جلو انداختن نوبت رواج یافته است. در بخش دولتی این مبلغ گاهی به چند برابر ویزیت خود پزشک میرسد. در حالیکه رقم پایین ویزیت در مراکز دولتی به این دلیل است که طبقات آسیبپذیر اجتماعی از آن منتفع شوند. اما با توجه به اینکه در ساختار اجتماعی ما سرمایه حرف اول را میزند باید در گام بعدی انتظار داشته باشیم همه چیز را میشود با پول خرید؛ حالا چه خرید امضای کارمند یک اداره باشد چه خرید نوبت در مطب یک پزشک.
این متخصص اطفال ادامه میدهد: اگر کمی دقیقتر به مسئله نگاه کنیم به جای انتخاب سادهترین راه یعنی گرفتن یقه منشی که اینکار را میکند، توبیخ او و ارائه سخنرانی اخلاقی برای وی، باید این موضوع را ریشهیابی کنیم که چرا کارمند یک اداره یا منشی یک مطب چنین کاری میکند؟ البته این بدان معنا نیست که زشتی کار این افراد را منکر شویم اما واقعیت این است چنین افرادی خود قربانی سیستمی هستند که حقوق کافی به آنها نمیدهد.
نمیتوان انکار کرد
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور در این خصوص میگوید: آنچه در مورد دریافت مبلغی بیشتر از تعرفه قانونی توسط اعضای جامعه پزشکی در بخش خصوصی به عنوان گرفتن زیرمیزی و یا در اصطلاح شیرینی از سوی برخی از منشیها در مطب پزشکان عنوان میشود غیرقابل انکار و تخلف محض است، اما آمار این نوع شکایتها در سازمانهای نظارتی بالا نیست؛ چرا که رشوهدهنده خود متخلف است و متخلف اقدام به شکایت نمیکند، مگر اینکه چنین شکایتی از سوی سایر بیماران طرح شود که در چنین شرایطی سازمان نظام پزشکی طبق قانون با فرد خاطی برخورد خواهد کرد.
محمد رضا خردمند ادامه میدهد: اگر منشی پولی خارج از تعرفه تقاضا کند و پزشک از آن مطلع نباشد بیمارانی که این رفتار را مشاهده میکنند باید در مرحله نخست به پزشک اطلاع دهند و در صورتی که پزشک اقدامی نکرد، با طرح شکایت در سازمان نظام پزشکی موضوع را پیگیری نمایند.
- منبع خبر : خبرجنوب
یاسین
تاریخ : 10 - دی - 1400
ای آقا دلتون خوشه ها.برید توی شیراز ببینین چه خبره.کار بدون زیر میزی رواج نداره چه برای ویزیت چه برای دارو.حالا مثلا دارین درستی یا نادرستی نشونمون میدین