نصیر بوشهر – جعفر روی دل – حلقه مفقوده جامعه امروزدرسطح کلان وخرد چیست؟ ضرورت استفاده از نخبگان درجامعه امروز می بایست مهم ترین مطالبه گری مردم باشد؟علت محرومیت استان زرخیز بوشهر و شهرستانهای آن چیست؟ حذف مدیران کارآمد بومی قطعا می تواند راه هرگونه پیشرفتی را برما ببندد؟ نگاه واقع بینانه ما به خدمات […]
نصیر بوشهر – جعفر روی دل – حلقه مفقوده جامعه امروزدرسطح کلان وخرد چیست؟ ضرورت استفاده از نخبگان درجامعه امروز می بایست مهم ترین مطالبه گری مردم باشد؟علت محرومیت استان زرخیز بوشهر و شهرستانهای آن چیست؟ حذف مدیران کارآمد بومی قطعا می تواند راه هرگونه پیشرفتی را برما ببندد؟
نگاه واقع بینانه ما به خدمات ارزنده یک مدیربومی ودلسوزومتعهد تفاوت فاحش نقش کارآمد یک مدیردلسوز،متعهد و بومی را با یک مدیرغیربومی وانتصابی وسازمانی را آشکارتر خواهد نمود؟
چقدرامروزصحبتهای جناب دکتردرمورد نحوه مقابله با ویروس کرونا محقق گردیده و اگر گوش شنوایی بود آیا شاهد بروز این همه خسارت به صنوف مختلف و جامعه بودیم؟
آیا درحوزه سلامت که مستقیم با جان مردم درارتباط هست می توان به راحتی یک مدیر توانمند را کنارگذاشت؟ امروز ضرورت استفاده از نخبگان حوزه سلامت چقدر احساس می شود تا جاییکه ثانیه های آن هم نباید مورد غفلت قرارگیرد؟
اولین قدم جهت پیشرفت استان وشهرستان ها استفاده ازظرفیت نخبگان علمی دلسوز ومتعهد بومی هست که تعدادشان هم کم نیست یکی از این نوابغ دکتر حسن حیدری رئیس سابق بیمارستان کنگان هست که هوش و ذکاوت ومدیریت ایشان مثال زدنی هست انسانی شایسته و کاردان ومتعهد ودلسوز که توانایی وشایستگی یک پست مهم و کلیدی حداقل یک مدیر کل و یا حتی وزراتخانه را دارند اما چرا از ایشان حتی در همان سمت سابق نیز استفاده نشد بعنوان فردی مطالبه گر که خود از خدمات بیمارستان کنگان استفاده نموده ام وجناب دکترفرشته نجات پدرخانم بنده وخیلی از افراد دیگربود علت استعفای وی را جویا شدم که بعد ازآن باعث شد که این مطالب را منتشر کنم ایشان عنوان نمودند که بعدازانتخاب نماینده جدید انتظار این را داشتم که ازبنده عملکرد وکارنامه کاری بخواهند وچنانچه مطلوب وموثر بود دعوت به کارشوم تا بتوانم با انرژی مضاعف و توان بیشتر به خدمت صادقانه خود ادامه دهم اما نه اینکه عزم جدی ازطرف مسئوولان مربوطه ندیدم حتی فضا را برای جولان عده ای که دردوره خدمت بنده منافع شخصی آنان به خطر افتاده بود مساعد گردید.پس دراین شرایط نمی شد با حداکثرتوان کا،کرد وموثر بود وازآنجاییکه هدف من خدمت بود و نه صندلی ریاست که برای حفظ آن تلاش کنم وماندن دراین شرایط آنهم درجاییکه می بایست تمام توان وتلاشت برای حفظ سلامتی و جان مردم باشد واگرغیراز این باشد دیگرخدمت نیست بلکه خیانت هست بنابر این تصمیم گرفتم استعفاء دهم.
نگاهی گذرا به خدمات جناب دکترکه باعث می شود به این مهم بیشتر پی ببریم.
بخشی از خدمات بیمارستان امام خمینی( ره) گنگان در طول خدمتگزاری دکتر حسن حیدری که براهل خرد پوشیده نیست
( از آذرماه سال ۱۳۹۴ تا ۱ شهریور ۱۳۹۸):
۱٫ بهره برداری از ام آر آی با توان یک و نیم تسلا. از زمان راه اندازی این دستگاه در خرداد ۹۵ تا تیرماه سال نود و هشت، حدود ۳۰ هزار ام آر آی به مردم ارائه شده است. جناب آقای علی یوسفی مسئول بخش تصویربرداری بیمارستان کنگان میباشد.
۲- راه اندازی ” آی سی یو” در مرداد ماه سال ۹۵ . از زمان راه اندازی این بخش تا پایان سال ۹۷ حدود ۸۰۰ نوزاد ناقص و دارای مشکل در این بخش بستری و به سلامت ترخیص شده اند. پیش از این، نوزادان ناقص و دارای مشکل به ناچار به مراکز درمانی بوشهر، شیراز و… اعزام می شدند. سرکار خانم فریده روشن، مسئول بخش ان آی سی یو بیمارستان کنگان میباشد.
۳-راه اندازی اتاق عمل و تجهیزات جراحی مغز و اعصاب، با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان؛ برای نخستین بار در تاریخ بیمارستان کنگان. وجذب جراح مغز. بیش از ۴۸نفر تاکنون در بیمارستان کنگان مورد جراحی مغز قرار گرفته اند، که در صورت اعزام ممکن بود جانشان به خطر بیفتد. نخستین عمل جراحی مغز در بیمارستان کنگان در اواخر مرداد( ۲۷ مرداد) ماه سال ۹۷ انجام شد.
۴-بهره برداری کامل از ساختمان الحاقی به متراژ ۳۰۰۰ هزار مترمربع. هم اکنون بخش قابل ملاحظه ای از بار مراجعین توسط این بخش و پرسنل آن پوشش داده میشود؛ که شامل بخشهایی چون اورژانس، بستری، بستری اورژانس، داخلی و آی سی یو می باشد. ساختمان الحاقی بیمارستان کنگان را میتوان از مهمترین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت درمنطقه عنوان کرد که حجم خدمات آن بسیار بالاست
۵-اورژانس بیمارستان کنگان یکی از بزرگترین اورژانسهای استان بوشهر میباشد. ” آی سی یو” بیمارستان کنگان را نیز میتوان از ممتازترین آی سی یو های استان قلمداد کرد..
۶-افزایش چشمگیر تعداد جذب متخصصین در بیمارستان کنگان طی ۴۵ ماه گذشته ( هم اکنون ۳۱ متخصص و ۱۱ پزشک عمومی در بیمارستان کنگان ارائه خدمت میکنند).
۷-ارتقاء تختهای ویژه به ۳۰ تخت( آی سی یو، “سی سی یو ” و ” ان آی سی یو”).
۸-تهیه تجهیزات آزمایشگاهی مانند اتوآنالایزر، میکروسکوپ، رادیولوژی دیجیتال، نوار مغزو…که بسیار پرکاربرد هستند.
۹-بهره برداری از رادیولوژی دیجیتال و جایگزینی آن به جای آنالوگ. رادیولوژی دیجیتال از شهریور سال ۹۷ راه اندازی شد. به طور میانگین ماهانه ۱۶۰۰تصویر در این بخش گرفته میشود.
۱۰٫ راه اندازی بخش سرجیکال آزمایشگاه( پاتولوژی).
۱۱٫ حضور وزیر وقت بهداشت( دکترقاضی زاده هاشمی) برای افتتاح ان آی سی یو؛ ام آر آی و الحاقی در بیمارستان کنگان به تاریخ ۲۸ آبان ۹۵ .
۱۲٫ راه اندازی واحد استروک( واحد درمان سکتههای حاد مغزی).
۱۳٫ به روزرسانی و راه اندازی مجدد سیستم تصفیه خانه های فاضلاب بیمارستان.
۱۴٫ بهره برداری و ارتقاء اکسیژن ساز بیمارستان .
۱۵٫ راه اندازی طرح هر تولد، یک درخت، از اسفند ۹۴ با همکاری انجمن نبض زمین برای اولین بار.
۱۶٫ آغاز عملیات اجرایی کلینیک تخصصی بیمارستان کنگان به متراژ حدود ۲ هزار مترمربع.
۱۷٫ در حال حاضر روزانه ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ مراجعه کننده، از خدمات این مرکز درمانی استفاده میکنند.
۱۸٫ ارتقاء تعداد تختهای مصوب از نود و شش تخت به ۱۹۲ تخت مصوب و ٢٣٣ تخت فعال در سال ۱۳۹۷ .
۱۹٫ تعیین تکلیف تعداد ۴۷ نیروی ساعتی بیمارستان کنگان به صورت قراردادی و حل بخشی از این مشکل که طی ۱۰ سال اخیر گریبانگیر این بیمارستان بوده است.
۲۰٫ ماهانه به طور میانگین حدود ۵۵۰ عمل جراحی در بیمارستان کنگان انجام میشود.
۲۱٫ از ابتدای سال ۹۵ تا پایان مرداد ۹۸ ، حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ موالید در بیمارستان کنگان انجام شده است.
۲۲٫ تعداد موارد آزمایش در بیمارستان کنگان در مجموع سال های ۹۶ و ۹۷ ، یک میلیون و ۵۲۳ هزار مورد بودهاست؛ که نشان از حجم فوقالعاده بالای کار در این بخش دارد. هم اکنون عباس آدمیت نسب، مسئول بخش آزمایشگاه بیمارستان کنگان میباشد.
۲۳٫ میانگین یک میلیون مراجعه در سال. در سالهای اخیر به طور متوسط، یک میلیون نفر در سال، از خدمات بیمارستان کنگان استفاده نموده اند؛ حدوداً معادل جمعیت کل استان بوشهر.
۲۴٫در طول ۴ سال گذشته، بیش از ۴٠٠٠ مترمربع فضای فیزیکی در قالب ام آر آی و الحاقی به بیمارستان کنگان اضافه شده است.
راه اندازی وبهره برداری بیمارستان امام هادی(ع ) شهرستان دیر قبل ازتصدی ایشان به ریاست بیمارستان کنگان یکی دیگرازسوابق درخشان جناب دکترمی باشد پروژه ای که ۲۸ سال برزمین مانده بود وباهمت وپشتکاروفداکاری ایشان به بهره برداری رسید. و همچمنین ازخصوصیات بارز جناب دکتر، حسن خلق وزبان گویا وحق گوی ایشان که هرانسان مسئولی را به تفکروانجام کار وا می داشت تا جاییکه پای مدیران ارشد کشوری و وزرا را به استان وشهرستان می کشاند واگراین نبود قطعا این خواسته ها محقق نمی شد.چنین انسان وارسته و فهیمی هیچ وقت وارد بازی های سیاسی وقدرت نخواهد شد ووظیفه ما درجامعه این هست که زمینه خدمت را برای چنین افرادی فراهم کنیم وگرنه ایشان نیزطمعه برخی ازمدیران نالایق وسوء استفاده گری خواهد شد که درجهت رسیدن به اهداف شخصی خود ازانجام هیچ کاری ابا ندارند وما نیزمستحق سرنوشتی خواهیم شد . که امروزدرخیلی از بخش ها به آن دچار شده ایم .همه این خدمات دراین برهه زمانی بدون بودجه مستقیم نفت به دست یک مدیرپرتلاش و توانمند بومی بنام دکتر حسن حیدری با استفاده حداکثری ازپرسنل بومی شهرستان کنگان وحومه انجام شده مگردرجاییکه که نیاز به یک دکترمتخصص ویا فوق تخصص بوده که درمنطقه وجود نداشته ، به راستی سیستمی که شایسته سالار باشد نگاه بومی وغیربومی ندارد وفقط به مر قانون واخلاق و وجدان عمل می کند.درود برشرف وانسانیتت مرد بزرگ
- نویسنده : جعفر روی دل فعال اجتماعی
- منبع خبر : نصیر بوشهر
Sunday, 6 July , 2025