۱_ نظرتان در مورد عملکرد این دوره شورای شهر بوشهر در انتخاب شهردار چیست؟ بی تردید باید گفت در میان ادوار پنج گانۀ شوراها، شورای کنونی عملکردی به مراتب ضعیف تر از سایر ادوار داشته. شورای شهر مهمترین کارویژه اش تحقق حکمرانی خوب شهری است و انتخاب شهردار ذاتی ترین وظیفه اش بوده که متأسفانه […]
۱_ نظرتان در مورد عملکرد این دوره شورای شهر بوشهر در انتخاب شهردار چیست؟
بی تردید باید گفت در میان ادوار پنج گانۀ شوراها، شورای کنونی عملکردی به مراتب ضعیف تر از سایر ادوار داشته. شورای شهر مهمترین کارویژه اش تحقق حکمرانی خوب شهری است و انتخاب شهردار ذاتی ترین وظیفه اش بوده که متأسفانه تقریباً در این سه سال بوشهر هیچ ثباتی مدیریتی در شهرداری نداشته است. در زمینه های عمرانی مهم ترین پروژه های دورۀ پیشین نیمه کاره رها شده، طرح های مهم جدیدی نیز برای حل چالش ها دیده نمی شود و هیچ تناسبی میان بودجه های چند صد میلیارد تومانی مصوب شده و خرج شده با دستاوردهای پدید آمده موجود نیست؛ شفافیت برقرار نشده و ما اطلاع وثیقی از نحوۀ گزارش های حسابرسی، گزارش های شش ماهه و… در خصوص دخل و خرج شورا و شهرداری نداریم. بازداشت هایی که با اتهامات مالی فراوان رخ داده نیز نشان از نهادینه شدن فساد و تعطیلی وظایف نظارتی شورا بر شهرداری دارد. عملاً سبک مدیریتی شورای پنجم به اخلاط حوزه نظارت و اجرا منجر شده و تفکیک قوا را از بین برده است. این چه شورایی است که نه می تواند عمران کند، نه می تواند نظارت کند و نه می تواند حتی شهردار نصب کند. لذا به نظرم می رسد این شورا نتوانسته است جایگاه خویش را و شرح وظایفش را حتی به خوبی درک کند تا برنامه ای در هیچ زمینه ای برای مقابله با شرایط بحرانی شهر بوشهر دست و پا کند.
۲_ آیا در انتخاب شهردار در جلسه اخیر شورای شهر بوشهر موارد قانونی رعایت شده است؟
در مورد سوال دوم چون دسترسی به صورتجلسه شورا پیرامون انتخاب شهردار فعلی نداریم نمیتوانیم اظهارنظر قانونی نماییم اما آنچه که از اظهارات برخی از اعضای شورا پس از این انتخاب در رسانه ها منتشر شده مبنی بر عدم رعایت موارد قانونی و حتی خلاف قانون است مثلا ۱۲ رای اخذ شده برای شهردار که بیشتر به طنز شبیه است
۳_ نظر شما در مورد اختلافات در شورای شهر بوشهر چیست ؟ آیا این اختلافات بنفع مردم بوشهر می دانید یا نه ؟
درمسیر توسعه، اختلاف نظر داشتن امری طبیعی است. به خصوص که نهادهای انتخاباتی ما از پشتیبانی قوی حزبی نیز برخوردار نیستند و اغلب افراد یا به صورت جبهه ای و ائتلافی یا به صورت قومی و فردی وارد نهادهایی نظیر مجلس و یا شورای شهر می شوند که اختلاف نظر داشتن و بلکه نداشتن هیچ وجه مشکرک فکری، مهم ترین ویژگی آنهاست. اما این مسئله به خودی خود باعث بروز آسیب نمی شود اگر مکانیسم های حل اختلاف و قانون به درستی رعایت شود. قانون برای هر مورد پیش بینی کرده است که حیطه وظایف و صلاحیت ها و اختیارات کجاست. آنچه که آسیب زا شده است ترجیح منافع فردی و دور زدن پیاپی قانون بر منافع عمومی و رعایت قانون است که اجازه نمی دهد نهادهایی نظیر شورای شهر به حل اختلاف نائل شود. در شورای شهر بوشهر به وضوح می بینیم چگونه موافقان و مخالفت عزل و نصب شهرداران و معاونانش نه بر اساس سود و زیاد شهر که بر اساس مسائل دیگری تصمیم می گیرند. دموکراسی فرایند ستیزه و سازش است که زیر نظر افکار عمومی هدایت و نظارت می شود. کل این فرایند در شورای شهر بوشهر مختل شده و فقط به زعم من منافع فردی ایفای نقش می کند.
۴_ منتخبین لیست امید شورا چه نقشی در ناکامی ها ، موفقیت ها و اختلافات شورا داشته اند ؟
من نمره قابل قبولی به عملکرد اعضای اصلاح طلب شورای شهر بوشهر نمی دهم. به نظر بسیار موفق تر می توانستند عمل کنند. در مقطعی از زمان ریاست شورا و شهردار، منتخب این سه نفر بود و اکثریت شورا را نیز به هر ترتیب تشکیل داده بودند. اما عملاً هیچ خروجی نداشت که در بخش نخست پاسخ ها اشاره ای کوتاه کردم. دلیل آن چه بوده؟ فکر می کنم مهمترین دلیل آن نداشتن هر نوع برنامه جامع و هماهنگی درون جبهه ای در جریان اصلاحات است که از نحوۀ بسته شدن لیست ها تا انتخاب شهرداران و مهم تر از همه نحوۀ فعالیت های شورا، دامن خود را گسترده کرد و اینک جز یک نارضایتی عمیق و نا امیدی فزاینده برای هواداران اصلاح طلبی در شهر بوشهر ثمره ای نداشته. این شورا شورایی برای بد نام کردن مدنیت و دموکراسی و تحقق حکومت قانون شده است و به برداشت من تقریبا تمامی معایب و کاستی ها و تناقضات قانون شوراها، خود را در این دوره شورای شهر بوشهر نشان می دهد.
- نویسنده : مسلم رویین وکیل دادگستری
- منبع خبر : نصیر بوشهر
https://nasirboushehronline.ir/?p=3325
Friday, 4 July , 2025