با مرور شرایط کشور طی سالهای گذاشته و بررسی اوضاع و احوال امروزاقتصاد مان در می یابیم که همه ارکان کشور و ملت برای پیشرفت لازم است که جهادی عمل و تلاش نمایند و یک مهم را نیز نباید فراموش کرد که شدیدا نیازمند ادبیات صادقانه و خالصانه دوران انقلاب هستیم . ادبیاتی که ریشه […]
با مرور شرایط کشور طی سالهای گذاشته و بررسی اوضاع و احوال امروزاقتصاد مان در می یابیم که همه ارکان کشور و ملت برای پیشرفت لازم است که جهادی عمل و تلاش نمایند و یک مهم را نیز نباید فراموش کرد که شدیدا نیازمند ادبیات صادقانه و خالصانه دوران انقلاب هستیم . ادبیاتی که ریشه در اعتقادات دینی و آداب و سنن و فرهنگ این سرزمین کهن دارد . اخلاص و صداقت بود که خون را بر شمشیر پیروز نمود ودرخت انقلاب اسلامی به ثمر نشست و نهایتا جمهوری اسلامی با رای مردم تشکیل گردید .
برای رشد اقتصادی کشور ده سال مستمر لازم است که شبانه روز توسط دلسوزان ایران اسلامی تولید ایده ،کار و تلاش صورت پذیرد . تا اقتصاد کشور ، اشتغال جوانان و زندگی مردم بهبود و سامان یابد . برای تحقق این مهم و موفقیت در عرصه اقتصاد ملی نیاز است که با نظارت و مراقبت ، از رشد فساد در سیستم های کشور جلوگیری به عمل آید . ما نیازمند انسان هائی در عرصه های گوناگون کشور هستیم که بی کینه قلم زنند و بی طمع خدمت کنند و از حساب و کتاب در دنیا و آخرت غافل نباشند .
فساد از آن روزی در کشور ریشه دوانید که مسابقه زراندوزی نه از راه تولید و تلاش و کار بلکه از محل چپاول جیب ملت باب شد !
درست اززمانی که گفتند برای توسعه اقتصاد کشور پول یک استکان چاهی دادن اشکال ندارد فساد در برخی جاها توجیه شد . پیش از دهه هفتاد اگر کسی می گفت در کشور فساد وجود دارد با او به عنوان کسی که به نظام توهین می کرد برخورد می شد . خدا از سر تقصیرات کسانی که اشرافی گری را باب کردند بگذرد و خدا آنانی را که هنوز اصرار بر ترویج فرهنگ اشرافی گرای را دارند به راه راست هدایت فرماید . به فرهنگ مبارزه با مصرف گرائی طی سالهای گذشته بی توجهی گردید و به همان اندازه از فرهنگ انقلاب که برای تولید و مبارزه با خام فروشی بود فاصله گرفته شد . لازم است که توجه داشته باشیم هرچه به آتش تقاضا بیشتر دامن زده شود اقتصادی مثل اقتصاد ما بیشتر آسیب می بیند زیرا مشکل اقتصاد ایران مشکلی چند دهه ای است . ما برای برخورداری از اقتصاد ملی پویا و توانا به دولتی ملی ، مومن و پاکدست نیازمندیم . کشور نیازمند مدیریت سالم ، صالح ، دانا و قبله شناس است توسعه کشور چشم به راه سرمایه های انسانی توسعه خواه است .
امروز سو تدبیر ، هزینه هائی بر کشور وارد نموده که دل هر انسان دلسوز وطن پرست را بدرد می آورد . در همین استان خودمان بوشهر اگر بخوبی و با چشم باز و بدون تعصب بنگریم خواهیم دید که چقدر سرمایه های انسانی از راست و چپ ، اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل دلسوز بدلیل اینکه مرید چشم وگوش بسته نمی باشند در بایگانی ها خاک می خورند .
چرا برخی نمی خواهند بپذیرند که در جامعه مسئولند و باید پاسخگو باشند . نابسامانی ها و ناکارآمدی های موجود محصول متولیان بی تدبیر می باشد . متولیانی که سیاست های خوب را به زشت ترین شکل ممکن اجرا می نمایند .
دو نمونه از اجرای بد سیاست های خوب یکی اجرای طرح هدفمندی یارانه ها در دولت دهم و دیگری واقعی کردن قیمت بنرین در دولت دوازدهم می باشد . طبقه فرودست و حاشیه نشینی که تا دیروز در زادگاه خود مولد بودند قربانی سیاست های تعدیل اقتصادی گردیدند . سیاست هائی که با اصول اولیه انقلاب و شکل گیری و تشکیل جمهوری اسلامی فرسنگ ها فاصله دارد . هرگاه افراد فرصت طلب ، مادی وکاسب در جمع افراد دلسوز مردم و کشور و سیستم تصمیم گیری و تصمیم سازی نفوذ می نمایند بر دموکراسی و مردم بیشترین آسیب وارد می گردد . وقتی پول مسیر دموکراسی را تغییر دهد نباید انتظاری اوضاع بهتر از امروز را در جامعه داشت . امروز پولهای کثیف درعرصه سیاست نقش زرو سیم ، درهم و دینار آنروز شام را دارند . همه خوانده و شنیده ایم که آن پولهای کثیف چگونه حقیقت را به قربانگاه برد .
براستی فساد از کجا می آید ؟
چگونه می آید؟
چطور فراگیر می شود ؟
وچگونه باید با این بلای ویرانگر مواجه شد وبرخورد کرد ؟
تنها با نیروی انسانی ماهر و کارگزاران هوشمند ، دست پاک و تولید کننده ایده وکار می توان اقتصاد کشور را نجات داد . نه با شعار . ما شعار می دهیم که با فساد مبارزه می کنیم و هر کس بوق و زنگ فسادی را در جامعه بصدا در آورد پاداش می دهیم اما هر گاه کسی فسادی را شناسائی نمود با ظرافتی هر چه تمام تر او را به حاشیه و یا به بیرون از سیستم پرتاب می نمائیم.
درست از روزی که عبادتی مقدس چون فکر نمودن و کار کردن در جامعه کم ارزش گردید و به تعبیری کنار گذاشته شد و نیروی انسانی کشور با آموزش در مراکز علمی دانشگاهی و فنی و حرفه ای به سرمایه انسانی مبدل نگردید اقتصاد ملی مان آسیب پذیر گردید . ما به دانشگاه هائی نیاز داریم که کارآفرین تربیت نماید . ما به مراکز آموزش فنی و حرفه ای نیاز داریم که حقیقتا نیروی کار آچار بدست و تکنسین تربیت نماید .
برای پیشرفت کشور و استانی سرشار از منابع خدا داد همچون بوشهر باید بیش از پیش دست های یکدیگر را محکم بگیریم آنسان که غواصان شهید در کربلای چهار و خط شکنان خط مقدم در کربلای پنج در میان امواج متلاطم اروند دست های یکدیگر را گرفته بودند و با گام های استوار حماسه کربلای پنج را خلق نمودند . آری شهدائی که امروز خیلی هامان شرمنده آنان هستیم .
نباید اجازه داد تا رسوخ موریانه های فساد پایه های کشور را بیش از این سست و فضای جامعه را مسموم و عفن نماید ، زمان گندزدائی عرصه مدیریت از فساد و ناکارآمدی فرا رسیده است . نباید گذاشت که انقلاب و کشور بدست نا اهلان و نامحرمان عوام فریب افتد . زمان نوسازی عرصه مدیریت با تزریق نیرو و اندیشه های نو فرا رسیده است . باید ارزش ها انسانی و دینی را در زندگی و جامعه مان استوار سازیم وبیش از گذشته نسبت به یکدیگر روادار و صبور باشیم . پیشرفت از دل گذشت و گفتگو در می آید . ظرفیت گذشت داشتن برای عبور از بحران ، یک اصل مهم و اساسی است . باید برای توسعه و پیشرفت کشور و استان مان بوشهر بیش از پیش به اقتصاد و اشتغال دریا محور توجه نمائیم . انشا الله .
- نویسنده : بهرام نکیسا
- منبع خبر : نصیر بوشهر
https://nasirboushehronline.ir/?p=1435
Wednesday, 9 July , 2025