🔺محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره راه‌اندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی اظهارات عجیبی کرده است؛ او گفته است:« در فاز ۱۱ کار را با ۴ حلقه چاه آغاز کردیم، پس از آن مشکل سکو داشتیم، که ساخت آن سه سال زمان نیاز داشت، جابجا کردن سکو در فاز ۱۱ منحصربه‌فرد بود و […]

 

🔺محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره راه‌اندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی اظهارات عجیبی کرده است؛ او گفته است:« در فاز ۱۱ کار را با ۴ حلقه چاه آغاز کردیم، پس از آن مشکل سکو داشتیم، که ساخت آن سه سال زمان نیاز داشت، جابجا کردن سکو در فاز ۱۱ منحصربه‌فرد بود و تا پیش‌ازاین انجام نشده و اگر این کار رو نمی‌کردیم سه سال باید منتظر می‌ماندیم.»

🔺او گفته است:« .ما نمی‌خواهیم کاری که دولت‌های پیشین انجام داده‌اند به نام خود ثبت کنیم. اما در گذشته برای فاز ۱۱ کار قابل‌عرضه انجام نشده نبود.» خجسته مهر در حالی سعی دارد صفر تا صد بهره‌برداری از فاز ۱۱ را تصمیم دولت سیزدهم بداند که در ابتدای سال ۹۹ ، همه مسیر توسعه این فاز توسط پتروپارس طراحی و قراردادهای آن منعقد شد.

🔺به‌عنوان نمونه، عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی با دکل دریایی MD-1 در موقعیت مرزی SPD11B روز ۲۴ آذر ۱۳۹۹ آغاز شد. چاه‌های بعدی نیز حفر شد. جکت سرچاهی فاز ۱۱ هم قبلاً ساخته شده و آماده بود، این جکت هم نصب شد و فقط مانده بود جابجایی سکوی سوم فاز ۱۲ برای نصب.

🔺از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲، این عملیات ساده به طول کشید؛ سال گذشته قرار بود این نصب انجام شود اما به دلیل شکست طرح جابجایی و نصب این سکو، پروژه یک سال معطل ماند و امسال بالاخره این اتفاق رخ داد. درواقع تنها کاری که دولت سیزدهم کرده، انتقال و نصب سکوی فاز ۱۲ به موقعیت فاز ۱۱ بود.

🔺همه‌چیز در دولت گذشته انجام شده بود و اگر شرکت ملی نفت، به‌درستی عمل می‌کرد گاز فاز ۱۱ همان سال گذشته به شبکه سراسری تزریق می‌شد و نه آنکه با تأخیرهای مکرر و وعده‌های شکست‌خورده. حتماً این هم نوعی دیگر آر دستاورد سازی شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم است.

 

  • منبع خبر : میزنفت